Nikolaj Jensen

Master-Morten løste Danmarks problemer i ny sejr: Ubesejret efter tre kampe

Morten Olsen kom ind kold fra bænken og fik ikke bare olympisk debut men også styr på de danske angrebsproblemer, nettede tre gange og leveret en perlerække af lækre assists i 31-21-sejren over Bahrain.

Tre kampe, tre sejre! Sikke en start de forsvarende olympiske mestre har fået på denne OL-turnering. Bahrain hang på og var i drillehumør i 20 minutter, men så

Det hele startede egentlig, som det skulle, plejer og som vi kan li’: Med en dansk kontrafase i hopla, koncentration i højsædet og en lynhurtig 4-1-føring efter fire minutter – vel og mærke uden Niklas Landin, Mikkel Hansen, Henrik Møllgaard eller bænket Lasse Svan i start-syveren.

Bahrain gjorde heller ikke livet nemmere for dem selv ved at brænde så uhyggeligt meget: De guldblusede modstandere havde simpelthen store vanskeligheder med bare at ramme målrammen hverken på straffekast, på tomt mål eller i dueller direkte mod Kevin Møller.

Og det glimrende danske defensive udgangspunkt gav jo fine muligheder for en dansk storføring på en 6-7-stykker. Det stod i hvert fald på ønskelisten for Nikolaj Jacobsen, der buzzede sine tropper til timeout godt et kvarter inde i dysten.

Pludselig skade

Men ønskerne blev langt fra opfyldt og frustrationerne blev bare højere og tydligere: Offensivt høstede man aldrig frugterne af det bundsolide forsvarsarbejde. Efter 4-1 og 5-2 gik det danske angreb totalt i stå og forblev idéforladt og til tider modløse. Bekymringer var der pludselig nok af.

Evigt uheldige Lasse Andersson humpede ud efter et kraftigt vrid i højre ankel, en hjerteskærende grimasse og måtte følge resten af kampen ude fra sidelinjen med et håndklæde over hovedet og foden godt hævet.

Det var ikke til at sige, om det var Bahrains über-offensive defensiv eller den sidste klat søvn i øjnene, der drillede mest. Eller måske en farlig cocktail.

Kampen i tal

Danmark 31 – Bahrain 21 (12-7)

Stillinger undervejs: 4-1, 5-2, 6-4, 7-5, 8-6, 10-6, 16-11, 20-13, 23-14, 28-15, 30-18

Topscorer: Johan Hansen 6 mål Danmark, Mahdi Habib, Ahmed Almaqabi, Mohamad Ali, Ahmed Fadhul 3 mål Bahrain

Jacob Holm, Mathias Gidsel og Mads Mensah måtte nærmest starte angrebene nede på egen banehalvdel, og det var en stressfaktor, som var rimelig svær at deale med. Flere bolde blev uprovokeret hældt ud over sidelinjen, og når endelig chancerne blev skabt, så blev der også brændt flittigt. Selv Gidsel viste menneskelige tegn, da han brændte ikke bare én eller to men tre gange i træk på sprællemanden Mohamed Ali, der boksede mange danske chancer knockout.

Med ét dansk mål sådan cirka hvert femte minut blev føringerne aldrig komfortable, indtil der blev skruet et halvt gear op de sidste håndfuld minutter frem mod pausen. Syv minutter gik fra der Johan Hansen og Danmarks mål nummer syv til Mads Mensahs dunhammer og en dansk føring til 8-5.

Plus tre blev til plus fem efter første halvleg, hvor Mikkel Hansen blev tvunget ind til at få bare en anelse styr på sagerne eller bare for at sende bolden videre til Johan Hansen, der var sikkerheden selv. 12-7 var udgangspunktet til anden omgang, hvor der fra start blev plads til joker og olympisk debut til Morten Olsen sammen med Hansen og Gidsel.

Efter et stort kiks i første angreb hvor bolden blev fumlet væk efter bare 28 sekunder, så tog Olsen revanche angrebet efter og spillede Johan Hansen spejlblank.

Master-Morten satte hurtigt sit præg på spillet og kom på scoringstavlen efter 36 minutters spil. De danske problemer blev mindre og mindre, men større og større for Bahrain og træner Aron Kristjansson, der gav sin akkrediteringskæde nogle ordentlige fur og klask mod jorden i raseri ad flere omgange.

Jo længere anden halvleg skred frem, jo mere komfortabel blev den danske føring og momentum. Morten Olsen satte sine folk perfekt i scene, Mathias Gidsel gravede sit målhumør frem igen og Mikkel Hansen blev brandvarm.

Så blev det bare et spørgsmål om, hvor stor den danske sejrs størrelse ville blive. 25-15 og totalt kontrol efter 48 minutter, alt imens der blev sparet en masse bærende kræfter. Men det gik ikke ud over lækkerierne, som både talte vip-konstellationer, knivskarpe kontra-kanonkugler og smil over hele linjen.

Og så gik den altså ikke længere for Bahrain, der har drillet både Sverige og Portugal og været harpiksklatter fra at franarre dem point. Den gik ikke mod Morten Olsen og Co., der nu er ubesejret efter tre kampe og klar til kvartfinalen.