Nikolaj Jensen

79 mål: Nycke Groot og Co. slog olympisk målrekord

Hvis man er vild med mange mål og rekorder, så skal man bare se OL-kampen mellem Holland og Sydkorea, hvor der blev scoret overdrevet mange mål.

Faktisk så mange mål som der aldrig nogensinde er blevet scoret før ved en håndboldkamp til OL – både for kvinder og mænd.

Dermed slår Holland og Sydkorea faktisk den nyslået danske rekord, som blev sat i lørdagens 47-30-sejr over Japan. Hos kvinderne blev OL-semifinalen mellem Norge og Rusland i 2016 også slået, da nordmændene blev banket ud med cifrene 38-37 og et samlede antal mål på 75.

Med et mål cirka hvert 34. sekund kan du selv begynde at regne ud, hvor mange mål der blev lavet i dagens vilde damekamp.

43 mål til Holland. 36 mål til Sydkorea = 79 mål.

Man kan derfor blive en anelse i tvivl, om de to hold spillede uden keepere? Efter at have set målmands-statistikken kan man stadig godt blive i tvivl.

Hui Ju og Jinhui Jeong stod tilsammen for – og hold nu fast – tre (!) redninger på 46 forsøg. Dér havde Tess Wester og Rinka Duijndam alligevel en smule mere succes med henholdsvis otte og to pareringer.

Holland vandt første halvleg med 19-15, mens anden halvleg blev vundet med cifrene 24-21.