Ida Hummeluhr

OPTAKT TIL DANMARK-BAHRAIN: Michael V. Knudsen ser klasseforskel

Om få timer spiller Danmark tredje OL-gruppekamp, denne gang mod Bahrain. Michael V. Knudsen kommer med sine tanker om den forestående kamp. Læs hele vores optakt og ekspertkommentarer her.


Danmark og Bahrain har mødt hinanden 3 gange i den seneste årrække. Nu gælder det de to nationers fjerde møde. Indtil videre er det gået Danmarks vej hver gang, og spørger man tidligere landsholdsspiller, og nu sportslig ansvarlig i Bjerringbro-Silkeborg, Michael V. Knudsen, så kunne meget tyde på, at det igen går den vanlige vej kl. 2 i nat, dansk tid.


Det er lidt en ukendt modstander. Jeg har fuldt lidt med i hvad de har præsteret og trænet de seneste år, men det er en ubeskrevet størrelse. Internationalt set er det et hold, der ikke har spillet den store rolle i slutrunder og de store turneringer“.


Nu har de spillet to fine kampe her til OL, og har kun tabt knebent, så de har været godt med,” sagde Knudsen, hvorefter han fortsatte:


For landsholdsspillerne er det nogle spillere, som de ikke kender for dagligdagen, så der skal de selvfølgelig se noget video på dem. Spillerne spiller ikke i de store klubber, men de har et kollektiv og et niveau, som Danmark skal kunne vinde over“.


Indtil nu har Bahrain blot tabt med et enkelt mål til hhv. Sverige og Portugal. To nationer, som normalt regnes et godt stykke over Bahrains evner og niveau.


Af den grund kan det være nærliggende at overveje, om Bahrain rent faktisk spiller på deres højeste niveau længe, eller måske nogensinde, eller om der i stedet har været et formdyk hos Bahrains hidtidige modstandere. Personligt er Knudsen overbevist om, hvad årsagen til de tætte kampe har været:


Det er helt sikkert fordi, de har gået ind og undervurderet dem en smule. Det er ikke et hold, som man har den største respekt for. Men helt sikkert et hold, hvor man går ind og kalkulerer med, at der her er to point. Det er så også noget af det, der kan være farligt. For hvis man går ind med den indstilling, at man tror, at det kommer af sig selv, så kan man komme i problemer. Det er også den eneste måde, hvor der kan komme lidt spænding i kampen på, det er ved, at Danmark undervurderer Bahrain, og tror på, at kampen er vundet, inden man overhovedet er kommet på banen. Så kan man komme i problemer mod alle hold“.


På trods af Bahrains tætte kampe, så har de hidtil lidt to nederlag, mens Danmark har klaret sig komplet modsat og erhvervet sig fire point og to sejre. De to hold er da heller ikke i helt samme kategori, hvis du spørger vores ekspert, Michael V. Knudsen:


De kan slet ikke sammenlignes. Det er to helt forskellige verdener. Vi har Danmark på den ene side, der har store spillere i de største, internationale klubber. Og på den anden side har du Bahrain, hvor du ikke rigtigt ved, hvilke spillere, de stiller op med. Så det er to vidt forskellige verdener“.


Med Danmark som klare favoritter hersker der endvidere ingen tvivl om, hvem Knudsen ser tage sejren i nat:


Jeg er ret sikker på, at det bliver en klar sejr til Danmark. Danmark er meget fokuserede, rutinerede og har et meget højere, teknisk niveau end Bahrain. Så det kan godt blive en ordentlig øretæve til Bahrain,” siger den rutinerede, pensionerede stregspiller inden han slutteligt tilføjer følgende:


Danmark har vist stor styrke. Men omvendt er der kommet nogle flere vigtige kampe for Danmarks vedkommende i OL, så… Nikolaj (Jacobsen, red.) har udtalt sig om, at han gerne vil underholde og vise flot håndbold, så det håber jeg da også, bliver aktuelt i denne kamp – og at de giver fuld skrald, og viser styrkeforholdet mellem Bahrain og Danmark, og netop får lavet en masse mål, og at alle spillere kommer ind og får en fremtræden rolle“.


Dermed er der altså ingen grund til at frygte dansk nederlag, hvis bare Danmark holder fokus og spiller op til sit vanlige niveau – sådan lyder det fra Michael V. Knudsen.


Kampen spilles kl. 2, dansk tid, natten til onsdag. Læs HBOLDs reaktioner, karakterbog og referat kort efter kampen på Facebook, Europamester.dk og HBOLD.dk


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER