Nikolaj Jensen

Ekspert taget til gidsel i Mathias’ mageløse magtdemonstrationer: - Han bliver ved med at imponere

Mathias Gidsel har endnu til gode at spille en decideret dårlig landskamp. Han bliver bare ved og ved som en anden Duracell-kanin at overgå sig selv, spille som den mest rutineret i verden og tage Jan Paulsen og resten af håndboldkloden med storm.


Han fik sin landsholdsdebut den 7. november sidste år.


Skruer vi tiden mindre end ét år tilbage var der ingen, der havde den fjerneste idé om, hvor hurtigt Mathias Gidsel ville kravle ud af talentskyggen og ind i tilværelsen som verdensstjerne.


For det er lige præcis, hvad den 22-årige Skjern-dreng er. 19 landskampe og 84 mål senere er han bare umulig at komme udenom.


Læs også: Storspillende Gidsel roser holdkammeraterne: – Jeg flyder sammen med holdet


– Han er en evig trussel. Han er fuldstændig frygtløs og ligeglad. Han bliver bare ved med at trykke på, som om han har duracell-batterier i ryggen. Han skaber noget hele tiden, siger ekspert Jan Paulsen til HBOLD.dk og fortsætter roserne:


– Forsvarene kan ikke lade ham stå. Kigger man bare lidt til siden, så drøner Gidsel bare forbi. Man skal hele tiden have øje på ham, for han er knivskarp til at komme på kant. Jeg bliver imponeret over ham hver eneste gang. Han leverer på så højt niveau, og han har bare et topniveau, der hører til i den allerøverste liga.


Også i OL-landskampen mod Egypten gik Mathias Gidsel uimponeret forrest i en kamp, der blev forventelig fysisk hård.


Læs også: Nikolaj Jacobsen puster ud efter hård fight: – Vi spiller fremragende hele kampen


Foruden Gidsel med sine otte fuldtræffere, fem assists og en buket af straffekast-chancer, så var også Niklas Landin kampafgørende i femmålssejren over Egypten.


– Egypten kom med stor fysik. De bruger store bevægelser, har tunge skyts og havde lige forhånden i første halvleg. Men efter pausen spiller de idéforladt, går hele tiden ind over midten, og det passede den danske defensiv rigtig fint.


– Niklas Landin vinder målmandskampen i løbet af anden halvleg med gode redninger. Egypten går i de danske fælder med at gå ind over midten.


Læs også: Mathias tog Egypten til gidsel: Ny fremragende dansk OL-sejr


– Danmark dækkede godt op, og egypterne kom ikke rigtigt bredt i banen. Deres venstre fløj har nærmest ikke en afslutning, og så står Landin bare godt, slutter Jan Paulsen.


Efter en hviledag tirsdag så står den på kamp – meget, meget tidligt – onsdag: Både dansk og lokal tid. Klokken 02.00 skal vækkeuret sættes herhjemme, mens herrelandsholdet i Yoyogi-arenaen i Tokyo skal stå kampklar klokken 09.00.


Læs også: Med vilje eller dårlig teknik? – Det kommer ikke bag på mig, siger Jan Paulsen om hovedskud til Niklas Landin


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER