Nikolaj Jensen

Unødvendigt stort mediefokus om træthed hos håndboldherrerne irriterer landsholdslegende

Mediesnakken har op til håndboldherrernes OL-start handlet unødvendigt meget om, at spillerne har haft en lang og hård sæson, slitage og træthed. Det ærgrer bundrutinerede Michael V. Knudsen gul og blå, fordi landsholdsspillerne bare kigger frem mod en unik OL-oplevelse.


Træthed, corona, småskader og lidt mere træthed.


Medierne har haft masser at skrive og snakke om, når det kom til det danske herrelandshold og dets spillere, der i gennemsnit gerne har rundet de 60+ kampe i denne sæson.


Men spillernes eventuelle mentale og fysiske træthed har optaget alt for meget opmærksomhed og spalteplads især efter den dumpede testsejr over Sverige, mener 244-landskampjubilaren Michael V. Knudsen, der ikke forstår, at det har været nødvendigt at vende vinklerne den vej frem for en helt anden vej.


Læs også: Ekspert hylder Team Danmarks psykolog-satsning efter OL: – Det er et vigtigt safe space


– Jeg sad med en øv-følelse, fordi hele temaet var, at de danske spillere var trætte efter en hård sæson, puha det var hårdt for dem. Nej for fanden da. Spillerne står overfor en unik chance og har ventet i mange år på at komme med til OL. Det er verdens største begivenhed, og spillerne glæder sig helt vildt meget, siger Michael V. Knudsen til HBOLD.dk.


– Det er meget unødvendigt, at man skal have fokus på, at spillerne er trætte og slidte. Altså spillerne tænker selvfølgelig på at blive klar til OL og undgå skader, så de kan stå fitte og klar til turneringen. Det var mere dén vinkel, man skulle have haft på det. Der er en dybere mening med det hele.


– Altså, det var en træningskamp. Spillerne kom tilbage fra en lille, velfortjent ferie. Man skal ikke forvente, at de rammer topniveau lige med det samme. Det var en forberedelse, og det gælder om at forsøge at time sin topform.  Det var jo forfærdeligt, hvis man ramte topniveau i testkampe mod Sverige og ikke til OL. Og så viste Danmark i den seneste testkamp mod Frankrig, hvor de stod efter en sejr på fem mål.


Læs også: Historisk OL vokser i Ann Grete Nørgaard: – Ingen selvfølge at deltage ved OL


Syv ud af Danmarks 14 mand-lange-trup var med til at vinde OL-guld for fem år siden. Derfor har Nikolaj Jacobsen en god blanding af erfarne triumfatorer og unge olympiske debutanter.


Michael V. Knudsen har to gange repræsenteret Danmark ved OL, så han ved om nogen, hvor stor forskel der er fra at deltage ved et traditionelt EM eller VM overfor en historisk olympiade.


– Det er specielt. Ved EM og VM lever du meget i din egen boble og al fokus ligger 100 procent på den slutrunde, som jo ligger midt i sæsonen. Så kommer du til et OL, som ligger i din sommerferie. Det kræver sindssygt meget at gå fra det ene til det andet.


– Til OL sker der jo også sindssygt meget andet end bare din sportsgren. Mange ting er anderledes, end man normalt er vant til. Det kan godt skabe lidt forvirring og være med til at distrahere, når man plejer at være i sin egen boble.


Læs også: Håndboldekspert ikke i tvivl: – Jeg går all in på dansk OL-guld – igen


– Man kan sige, at det handler om at få skabt en anderledes rytme, end man gør til slutrunderne i januar. Heldigvis har mange af spillerne på holdet prøvet det før og ved, hvad det drejer sig om, slutter Michael V. Knudsen.


Danmark indleder OL-titelforsvaret lørdag eftermiddag klokken 14.30 dansk tid med en kamp mod værterne fra Japan: Derudover er danskerne havnet i gruppe med Egypten, Bahrain, Portugal og Sverige.


Den anden gruppe består af Spanien, Tyskland, Norge, Frankrig, Argentina og Brasilien.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER