Mads O. Madsen

SUS Nyborg henter bagspiller hos TMS Ringsted

Pressemeddelelse fra SUS Nyborg:


Ung ligaaspirant til SUS Nyborg: Jonas Lendal skifter fra TMS Ringsted


20-årige Jonas Lendal skifter tilværelsen i ligaklubben TMS Ringsted ud med 1. divisionshåndbold på Østfyn i den kommende sæson.


Vi kan med glæde præsentere endnu et nyt ansigt til truppen til den kommende sæson, da unge Jonas Lendal har valgt at skifte Sjælland og den grønne TMS Ringsted-trøje ud, med Østfyn og SUS Nyborgs hvide af slagsen.


Jonas Lendal kommer til klubben efter en sæson uden den store kamperfaring, og med en stor sult efter igen at spille om de to point indenfor de hvide streger. Selvom Jonas kommer fra ligaklubben TMS Ringsted, så nåede han aldrig at få sin debut i den bedste danske håndboldrække. Derfor blev det kun til seks kampe for sjællændernes andethold i 2. division i sidste sæson, inden COVID-19 lukkede sæsonen ned fra 2. division og nedefter. Jonas har dog trænet med ligamandskabet hele sæsonen, så han har været beskæftiget på højeste plan gennem hele nedlukningen.


Jonas har ligeledes været med i bruttotruppen til det danske Beach Handball-landshold flere gange, hvor han der igennem har stiftet bekendtskab med cheftræner Martin Hjortshøj, som også var medvirkende til at han fik øjnene op for klubben.


“Jeg har valgt SUS Nyborg som min nye klub, da jeg ser et helt unikt set-up i klubben, som jeg kun har fået bekræftet gennem et par prøvetræninger og snakke med klubben. Jeg ser en masse værdier og sammenhold, som jeg sagtens kan se mig selv være en del af, og derfor er jeg glad for at jeg efter sommerferien skal være en del af SUS Nyborg. Jeg kender ikke det store til SUS Nyborg, men jeg har stiftet bekendtskab med dem i min tid i Næstved Herlufsholm, hvor vi havde to tætte opgør. Derudover har jeg fra min tid i TMS Ringsted et godt venskab med William Asmussen, som talte meget positivt om klubben, hvilket øgede min interesse. Jeg glæder mig til at få noget 1. divisionserfaring, og jeg håber at kunne være med til at etablere SUS Nyborg i 1. division-regi.”


Jonas Lendal, kommende SUS Nyborg-spiller


Cheftræner Martin Hjortshøj ser også meget frem til at få Jonas til rådighed i den kommende sæson, som han ser som en meget alsidig spiller med mange kvaliteter.


‘Vi får i Jonas en alsidig bagspiller, der har gode kvaliteter både på skud og brud. Jonas har en god forståelse for spillet, og han vil sammen med truppens øvrige bagspillere kunne skabe en god dynamik i vores angrebsspil. Desuden glæder det mig, at Jonas kommer med en sund træningshistorik og med gode erfaringer fra henholdsvis GOG og TMS Ringsted.’


Martin Hjortshøj, cheftræner SUS Nyborg


I 18/19-sæsonen var Jonas med til at vinde en sølv-medalje til U18 DM med Oure – en finale de tabte til GOG… Jonas tiltræder i SUS Nyborg når spillerne vender tilbage fra en velfortjent sommerferie i starten af august. Han flytter til Odense, hvor han skal studere den 1. august.


Vi byder Jonas Lendal velkommen til, og glæder os til at se ham i de østfynske når sæsonen starter, og vi igen kan få tilskuere på lægterne.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER