Nikolaj Jensen

Stefan Madsen kommer igennem historiske håndbolddage med ganske særlig taktik

Håndboldtræneren og familiefaren Stefan Madsen har rigtig mange bolde i luften i disse dage. For at komme igennem dem med størst overskud bruger han et ganske særlig taktik, der slet ikke handler om håndbold eller harpiks.


På den ene side forsøger Stefan Madsen at fordøje weekendens historieskrivning, som Aalborg Håndbold stod for med pladsen i Champions League-finalen.


På den anden side forsøger Aalborg-chefen at få restitueret, ladet batterierne godt og grundigt op.


Aalborg kæmpede i weekenden om CL-trofæet men tabte til FC Barcelona i finalen. Foto: Uros Hocevar, Axel Heimken, EHF.


På den tredje side går han og fifler med forberedelser til onsdagens tredje og altafgørende DM-finale.


På den fjerde side er der også et hensyn at tage til familien og børnene, der i denne tid med Champions League Final 4, DM-finaler og pokalmedaljekampe ikke ser synderligt meget til ægtemand og farmand Stefan Madsen.


Læs også: – Aalborg er favorit – men vi har en fordel, mener BSH-stjerne                         


Puha. Der er godt med tryk på kedlerne i det nordjyske.


– Jeg må indrømme, at jeg er en smule brugt. Midt i det her tænker jeg også på, at der er et fysisk aspekt for spillerne. Jeg tør ikke tænke på, hvordan de har haft det. Men i den tid vi er i nu, bliver vi nødt til at være en smule på forkant, siger en noget rusten Stefan Madsen til HBOLD.dk aftenen før DM-finalen.


Derfor gik der ikke mange timer fra, at Aalborg fik hængt Champions League-sølvmedaljerne om halsen, til Stefan Madsen sad i flyet og kiggede frem mod onsdagens finalebrag.


Der bliver trukket store veklser på Aalborg-truppen i disse dage. Foto: Photo: M.Andersen


Mandagen blev brugt godt og grundigt på langs: Det var ganske enkelt nødvendigt for, at han overhovedet kunne hænge sammen:


– Min kære kone kan skrive under på, at jeg brugte dagen i går med at ligge på langs og selvfølgelig lave et par praktiske gøremål. Men generelt har vi været gode til at cleare hovederne og så være klar igen. Det har vi prøvet før. Det er ikke noget nyt for os.


Læs også: Skube blev overrasket og overvældet af BSH-fansene: – Jeg vidste ikke, jeg betød så meget for dem


– I den her transferfase mellem evaluering og næste forberedelse SKAL man huske at nå at give sig selv muligheden for at trykke på reset-knappen og komme helt ned i gear. Den fase har været temmelig kort.


– Jeg kan bare håbe, at jeg håber de fleste spillere har haft tid, hvor de ikke har tænkt på håndbold overhovedet. Kun hygget sig og slappet af nogle timer. Det har jeg gjort. Så kan man komme på sporet igen.


Stefan Madsen prøver at få tingene til at gå op i en højere enhed. Foto: Henrik  Hansen, Aalborg Håndbold.


Helt ærligt … er det ikke vanvittigt svært?


– Jo, det kan godt være svært. Det er ikke hvilke som helst kampe, vi spiller i øjeblikket. Alle kampe fylder meget, men indtil videre er det lykkes meget godt. Jeg håber også, det lykkes den her gang: Hvis det på et tidspunkt ikke lykkes, så tror jeg, at jeg mister muligheden for at holde ro på alting. Så begynder man at blande tingene sammen, uddyber han.


Over de ni dage spiller Aalborg Håndbold seks kampe, som virkelig er med til at definere deres sæson: DM-guldet afgøres onsdag, pokalturneringen løber af stablen i weekenden i Boxen, mens der i den forgange weekend blev sat flueben ud for CL-finale og historieskrivning.


– Jeg er faktisk ikke helt sikker på, at det er sunket ind endnu, hvis jeg skal være helt ærlig. Selvfølgelig er vi klar over, at det var noget helt ekstraordinært. Men det er en smule mærkeligt at få i sin mund at sige, at man har været en del af Champions League-finalen. det virker helt mærkeligt stadigvæk.


Aalborg måtte se Casper U. Mortensen og Barcelone løbe med det hele. Foto: Uros Hocevar, Axel Heimken, EHF.


– Med det knald, der er på i øjeblikket, tror jeg, at mange tanker flyver rundt. Når vi får trukket stikket efter søndag på et tidspunkt, går der nok lige et par dage, så tror jeg, man i højere grad minder sig selv om, hvad i al verden det lige var, vi havde gang i, slutter Stefan Madsen.


Søndag nat cirka klokken 01.30 ramte Stefan Madsen puden hjemme i det nordjyske, mens holdet i dag, tirsdag, mødte ind i formiddags til en let omgang træning og taktik.


Onsdag klokken 20.30 skal der findes en dansk mester: Vinderen af kampen mellem Aalborg Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg løber med hele molevitten.


Nikolaj Øris og BSH står i vejen for DM-guldet, som Aalborg har vundet to år i træk. Foto: Martin Gorritzen, Min By News.


Mest læste på EUROPAMESTER.DK

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER