Ida Hummeluhr

Telefonsamtale med Nikolaj Læsø: Aalborg er ankommet til Køln

Vi hos HBOLD fik os torsdag aften en snak med Nikolaj Læsø. Aalborg Håndbold er nemlig ankommet til Køln, hvor de i den kommende weekend spiller Champions League FINAL4. Læs vores interview med bagspilleren her.


Er I kommet godt til Køln?


Det er vi. Vi havde en rigtig nem og dejlig flyvetur. Det tog ikke ikke så lang tid. Derefter en kort tur i bus. Nu er vi indkvarteret på hotelværelset, hvor vi venter svar på vores test. 


 


Hvor længe skal I være isoleret?


Vi har fået at vide, at det nok tager omrking 6 timer. Vi blev testet ved ankomst, og ellers er vi blevet sendt op på vores værelser, hvor vi skal være indtil svaret kommet.


 


Så kan I måske lige få lidt tid til at få styr på tankerne og nerverne op mod kampene?


Ja, vi kan lige nå at få slappet af og hvilet, op mod de næste par dage.


 


Hvordan har I det op mod sådan en spændende weekend som denne?


Jeg tror, at vi alle sammen er spændte. Nu er det første gang at vi er her allesammen som hold. Det er noget vi har set frem til efter vi kvalificerede os – lige siden har vi glædet os til at komme afsted og være her. Nu står vi i det, og glæder os til at komme i gang.


 


Er det gået op for jer, at I er her for at spille med i selveste FINAL4?


Ja, det synes jeg. Vi er her for at udfordre de andre hold. Vi er her ikke bare for at være med. Vi er kommet for at se, om vi kan drille nogle af de andre store. Så det er gået op for os, at vi er her – og nu skal vi bare være klar til første kamp. 


 


I møder Paris Saint-Germain i semifinalen. Hvordan har forberedelserne og optakten til dén modstander været?


Nu havde vi en træning i morges, inden vi fløj afsted. En taktisk træning, hvor vi så lidt på deres forsvarsspil. Og så har vi en træning og et videomøde i morgen på deres angrebsspil, så det er egentligt sådan, det kommer til at forløbe sig. Så indtil videre har det været stille og roligt, som det plejer, når vi spiller derhjemme eller på andre Champions League-ture. Så det er egentligt bare det – samme rutine som vi plejer at køre.


 


Hvis vi kigger på Paris’ trup, hvad er det så for et hold at skulle forberede sig mod?


Der er ingen tvivl om, at Paris er et rigtig, rigtig stærkt mandskab. De har mange dygtige spillere – også mange gode individualister. De kan mange ting i deres spil, så det er klart en stor udfordring for os, men vi skal bare have kigget de taktiske ting godt igennem, og forberede os på alt de kan komme med.


 


Er der nogle spillere, i skærligt har fokus på i mødet med Paris?


Nu har vi kun kigget på deres forsvarsspil i dag. De har nogen, der dækker i 5-1, bl.a. Toft – og hvem der ellers dækker rundt omkring. Der er ikke nogen tvivl om, at det er hele vejen rundt, at de har utroligt dygtige spillere.


 


Hvilke spillemæssige ting skal I have styr på, for at det bliver jer, der kommer ud på den anden side med en sejr?


Jeg tror, at vi skal haveløst deres forsvarsspil og vores eget forsvarsspil rigtig godt. Jeg tror, i forhold til vores eget forsvarsspil, at vi får lukket ned for nogle af de spillere de har, som godt kan trykke den af ude fra. Så har de også en rigtig hurtig playmaker, som vi også meget gerne skal have løst, så de ikke får lov at løbe rundt med os for nemt. Og så tror jeg, at det gælder om at få holdt lidt afstand til deres forsvar, især når de dækker langt fremme i deres 5-1.


 


Det er ikke første gang, at Aalborg Håndbold møder PSG. Har I kunne bruge de tidligere kampe i forberedelsen?


Jeg tror klart, at det er noget, vores trænere har kigget på, ift. hvordan vi har spillet mod dem tidligere. Men jeg vil også sige, at det er et helt nyt hold vi har i Aalborg, ift. da vi mødte dem sidst. Så jeg ved ikke, hvor meget de har fået brugt, men jeg tror, at de har kigget igennem, hvad der lykkedes dengang.


 


Hvad glæder du dig mest til ved denne tur?


Jeg glæder mig allermest til at komme i gang med at spille. Det er det, jeg har glædet mig mest til, siden vi kvalificerede os – det er at komme til at spille i Køln, og være en del af det her sindsygt store stævne, som det jo er. Så jeg glæder mig bare til at komme i gang med kampen.


 


Aalborg Håndbold møder Paris Saint-Germain lørdag kl. 15.15. Den anden semifinale spilles mellem Nantes og FC Barcelona.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER