Nikolaj Jensen

- Tiden går både hurtigt og langsomt, siger Kristina Jørgensen, der kunne spille DM-semifinalen nu

Den 23-årige ligatopscorer Kristina Jørgensen kan ikke vente med at få tyret den altafgørende DM-semifinale i gang og kunne spille den nu. Men samtidig husker hun også på at nyde den fantastisk forfærdelige ventetid, der følger med.  


Der er ingen tvivl: Kristina Jørgensen er blevet sat i håndboldverdenen for at vinde titler. Med to bronzemedaljer med Viborg HK har hun selvsagt sit første sæt guldmedaljer til gode.


Ikke siden 2014 har Danmarks mest vindende håndboldklub vundet guld. Men Danmarks mest scorende håndboldspiller lige nu vil gøre alt for, at der står Viborg HK på DM-trofæet senere på måneden.


Lige nu går Kristina Jørgensen og tæller timer til sent tirsdag aften klokken 20.30 …


Kristina Jørgensen har været en dominerende profil for Viborg HK i denne sæson. Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA. 


– Ej, det giver et sus i maven. Det er jo det her, vi har spillet for hele sæsonen. Det bliver vildt fedt. Tiden går både virkelig hurtigt og langsomt. Jeg vil bare så gerne spille, men jeg skal også huske at nyde at være i det, siger Kristina Jørgensen til HBOLD.dk og uddyber:


– Man skal glæde sig og have det fedt i de her dage op til. Det er fedt at træne op til så vigtig en kamp. Jeg kunne spille nu, hvis det var. Jeg venter bare til i aften.


Tirsdagen har stået på afslapning, gåtur, lidt formiddagstræningen med holdet og skolearbejde. Senere skal den Netflixes på sofaen.


I baghovedet ligger den afgørende semifinale og rumsterer. Men den efterhånden rutinerede liga- og landsholdsprofil er vant til at tackle de pressede situationer.


Læs også: Syngende semifinalelussing får HIH-profil til at lægge favoritværdigheden på Viborg-hænder


242 gange har Jørgensen nettet i denne sæson. Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA. 


Her er familien og kæresten uundværlige.


– Jeg prøver at have så normal en hverdag som muligt. Jeg fokuserer også på andet end håndbold hele tiden. Jeg prøver ikke at fokusere for meget på kampen hele tiden.


– Jeg snakker med min kæreste om andre ting, og jeg ringer nok også hjem og hører, hvordan det går med familien. Jeg er meget ærlig omkring mine tanker, og så skal man heller ikke snakke det vildere op, end det er.


Søvnen kan i dagene op til de store kampe godt være udfordret.


Men også her er Viborgs nummer 23 velforberedt.


– Det kan godt være lidt svært med søvnen nogle gange, når man ved, der er så meget på spil. Men lige meget hvad skal jeg nok sove. Og lige meget hvad skal man nok komme til at spille godt og gøre, hvad man kan.


– Jeg skal bare gå i seng en halv time før, fordi jeg ved, det kommer til at tage længere tid om at falde i søvn, slutter Kristina Jørgensen, der står noteret for 242 (!) scoringer i indeværende sæson.


Koncentrationen før og under de vigtige kampe. Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA.


Vinderen af tirsdagens afgørende semifinalebrag mellem Herning-Ikast og Viborg HK møder Odense Håndbold i DM-finalerne.


Den første finale spilles på lørdag i Odense – og et sted i Midtjylland næste lørdag. Det bliver så enten i Ikast eller i Viborg.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER