Nikolaj Jensen

Liga-champagnen er ikke lagt på køl hos Skive: - Intet er afgjort endnu, understreger cheftræner

Skive tropper op i hovedstaden som favoritter til at snuppe ligabilletten over Ajax, men det får ikke Arne Damgaard til at ligge ligachampagnen på køl – endnu.


Scenarierne er egentlig soleklare:


Det er en sejr eller intet for Ajax lørdag eftermiddag, hvis drømmen om en ligaplads fortsat skal have gang på den københavnske jord.


Skive skal blot bruge ét point, så er ligabilletten til næste sæson deres.


Første opgør endte med en overraskende, knusende sikker 11-målssejr til jyderne. Men intet er afgjort endnu, understreger cheftræneren, der dog melder om en ganske stille og rolig stemning i truppen.


– Vi er forberedt på, at det bliver en svær kamp på en svær udebane. Det er en helt ny kamp, og Ajax skal ikke hente noget. De skal bare vinde med ét mål for at have en kamp 3, siger Arne Damgaard til HBOLD.dk.


– Der er en god stemning i truppen, fordi vi leverede en god første kamp. Vi har haft en meget normal uge, ligesom op til den første kamp.


Hvordan har nerverne det – er det til at holde ud?


– Jeg synes, vi har ladet været med at italesætte det alt for meget. I stedet har vi fokus på, at det er det her, vi har spillet os op imod. Vi skal glæde os til kampene, som har været et mål for os hele sæsonen. Vi har været gode til at håndtere det. Der er en god blanding af rutinerede folk, der har prøvet lidt og unge folk, som bare glæder sig til at få oplevelsen af de her kamp.


Hvad betyder det for jeres indstilling?


– Det betyder rigtig meget. Det er også den trænerstil, vi har. Vi gør det stille og roligt. Vi snakker med spillerne stille og roligt, og vi har delt utroligt meget ansvar ud til spillerne i løbet af sæsonen. Det er alligevel dem, der skal afgøre det inde på banen, når beslutningerne skal tages. Det kan vi ikke gøre ude fra bænken.


– Vi kan ikke undgå at sige, at vi ikke er favoritter. Den vil Ajax også kaste over på os. Ingen tvivl om det. Vi skal også være klar til at tage favoritværdigheden.


Arne Damgaard forventer dog langt fra, at opgave nummer 2 bliver lige så nem som opgave nummer 1. Langt fra.


– Det gør det slet ikke. Vi spillede en rigtig, rigtig god kamp og lavede utrolig få fejl, hvorimod Ajax ikke ramte den så godt, og havde en del spillere, der ikke ramte niveau.


Hvor meget ligger du i, at I vinder med så meget?


– Selvfølgelig ligger vi noget i, at vi laver så god en præstation og rammer mange af de ting, vi taktisk har forberedt os på. Det er vi jo glade for. Vi ved godt, det ikke må blive en sovepude, for så bliver det rigtig, rigtig svært.


– Vi skal starte helt forfra. Det er én bold ad gangen, som vi kæmper for at vinde. Så må i se, hvor langt det rækker, slutter Arne Damgaard.


Skive og Ajax tørner sammen i eftermiddag klokken 14.30 i Bavnehøj Hallen.


HBOLD.dk er til stede og følger kampen tæt med et fyldigt referat og reaktioner fra begge lejre.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER