Kasper Christensen

OPTAKT: KIF skal bruge en sejr mod BSH for at holde liv i semifinale drømmen

Vigtige point står på spil når KIF Kolding tager imod BSH i aften. KIF Kolding har reelt set stadig chancen for en DM-semifinale, men det kræver en sejr i aften mod BSH. Omvendt kan BSH spille sig meget tæt på semifinalen med en sejr. Vi har kigget lidt nærmere på kampen.

KIF vandt en flot sejr i sidste spillerunde mod SønderjyskE, mens BSH fik 1 point på hjemmebane mod GOG. Begge mandskaber leverede fine præstationer og selvom KIF Kolding har, synes jeg en opadgående formkurve, så er BSH stadig storfavoritter til at tage sejren i aften. KIF skal ramme topniveau på nærmest alle parametre hvis de skal have en chance og specielt de tekniske fejl som KIF har haft lidt for mange af, skal pakkes langt væk.

Jeg synes at KIF leverede en flot defensiv præstation i sidste kamp mod SønderjyskE og det toppet med en stærk præstation i målet fra Tim Winkler. Her tror jeg nøglen ligger igen, hvis KIF skal præstere godt mod BSH. En stærk defensiv der skal forsøge at lægge pres på BSH’s ellers så stabile og struktureret angrebsspil og se om de kan fremprovokere fejl som de kan løbe kontra på. Jeg synes at KIF har vist at de kan løbe en god kontra og har i flere kampe vist at de egentlig løber en kontrolleret kontrafase hvor de trykker på i 1 og 2. fasen, for derefter at bygge et stationær angreb op hvis ikke kontrafasen giver en fornuftig chance.

KIF har haft success med deres 7 mod 6 spil og mon ikke det kommer på taktiktavlen igen i aften når de møder et stålfast BSH forsvar. Et minus her for KIF kan være at de må undvære Chris Jørgensen i kampen, da han sidder ude med karantæne og netop 7 mod 6 og generelt angrebsspillet har Chris Jørgensen en stor rolle og mange afgørende aktioner.

Derudover må KIF undvære Andreas Flodman der er ude med en skade efter en alvorlig hjernerystelse tidligere på sæsonen.

Vi skal faktisk et helt år tilbage for at finde den seneste KIF sejr over BSH. Herefter er det blevet til 3 forholdsvis klare nederlag og seneste de mødtes i dette slutspil blev det til en 37-29 sejr til BSH. En kamp hvor KIF generelt havde det svært, men alligevel fulgte godt med i store dele af kampen og var vel med hen til der var spillet 40 minutter af kampen. En kamp hvor KIF viste både hvad de kan levere når de præsterer godt og omvendt hvor bundniveauet er når det ikke kører. Skal de have en chance idag, så skal der præsteres på toppen i alle 60 minutter af kampen.

BSH havde specielt success med et 5-1 forsvar i sidste kamp, hvor Alexander Lyngaard blev sendt frem. Det havde KIF svært ved at løse og i den periode var der rigtig mange fejl fra KIF og det blev et noget nervøst og forkrampet angrebsspil. Det tror jeg KIF skal have løst for mon ikke Peter Bredstorff husker den taktiske manøvre der sendte KIF ud af kampen.

Jeg tror, nej jeg forventer egentlig at se et KIF hold komme med alt hvad de har. De skal bruge en sejr for at chancen for en DM-semifinale stadig lever, og den chance skal de selvfølgelig forfølge. Jeg tror vi får en kamp at se med fight og masser af intensitet og 2 forsvarer som går til den. Spørgsmålet er om KIF kan holde fokus og niveau over 60 minutter. Kan de det, så tror jeg faktisk på at de kan presse BSH helt til det sidste. Omvendt skal der ikke mange fejlslagne minutter til før BSH med deres rutine og niveau kan slå det afgørende hul.