Nikolaj Jensen

Jesper Jensen påpeger vigtigheden af utraditionel landsholdssamling lige før sommerferie

Jesper Jensen kan aldrig få for meget tid med sit landshold, og derfor har de forgangne 10 dage i selskabet med netop det har været guld værd. Det er også lykkes ham at skaffe en noget utraditionel samling i juni, hvor spillerne ellers plejer at være på vej til sommerferie.


Coronavirussen åd næsten hele Jesper Jensens år 1 som dansk kvindelandstræner. Det var ikke meget, den nyansatte chef så til sine udvalgte. Restriktionerne var mange og samlingerne var få.


Men allerede i det nye år har Jesper Jensen på de første fire måneder næsten set sit landshold mere, end han gjorde hele sidste år.


I marts var landsholdet samlet i en uge med to testkampe mod Frankrig til følge og godt en måned siden var holdet hidkaldt igen til to testkampe mod Spanien og hele 10 dage samlet. Det er virkelig noget, der batter for Jesper Jensen og hans udvalgte.


Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA.


Læs også: Jesper Jensen er ikke bange for at udtage sine egne spillere til landsholdet: – Derfor er Rikke Poulsen ikke med


– 10 dage er guld værd for os på nuværende tidspunkt. Jeg er med på, at man som klubtræner gerne vil have spillerne hjemme, men som klub er man også enormt afhængig af, at landsholdet præsterer, siger Jesper Jensen på et digitalt pressemøde forud for samlingen.


– Vi skal ligge lag på igen og blive endnu dygtigere til. Der er ikke meget på et landshold, der er automatisme. Derfor er det vigtigt, at vi får en masse timer sammen, så vi kan træne en masse detaljer. Vi har også været ude på knæ overfor klubberne til at lave en samling i juni, som de er gået med til.


– Hvis vi nu sprang denne samling over og ikke fin den i juni, så havde vi 7 dages træningslejr i oktober tilbage inden VM, uddyber han.


Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA.


Læs også: Sådan ser landsholdskeeper-parret ud om 4-5 år, spår Jesper Jensen – Sandra Toft bliver ikke nævnt


Jesper Jensen er også udmærket klar over, at denne landsholdssamling kommer dumpende pladask direkte ned i slutspilskampene for de danske hold, hvor han selv sammen med Team Esbjerg kæmper om en plads i semifinalerne.


Derfor har det været vigtigt for landstræneren ikke at drive rovdrift på nogen af spillerne, fordi de ganske få dage efter samlingen slutter skal spille vigtige kampe.


– Vi er bevidste om at sende spillerne hjem i en forfatning, hvor de også kan spille afgørende kampe i klubben. Når vi spiller EM, VM, slutrunder og kvalifikationer kan vi godt nogle gange gå ud over grænsen for, hvad der er ret og rimeligt i forhold til den fysiske tilstand på spillerne.


Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA.


Læs også: Kristina Jørgensen vil gerne være landsholdets leder: – Jeg er ikke bange for at sige min mening


– Det er med den største respekt for klubberne og deres arbejde, at vi har et mål om at sende spillerne hjem i den stand, vi får dem i. Og allerhelst i bedre fysisk form, hvis det er muligt. Der er ikke noget optimalt tidspunkt at ligge samlinger på i forhold til klubberne – udover sommerferie. Men så får spillerne ikke deres ferie. Vi tager de samlingsdage, der er og bekymrer os ikke om, hvornår de ligger.


Op til samlingsstart modtog Jesper Jensen afbud fra en stribe af spillere, som ellers plejer at være fast inventar på landsholdet.


Trine Østergaard, Rikke Iversen, Althea Reinhardt samt forsvarsstyrkvinden Line Haugsted var ikke med, mens Mette Tranborg så begge kampe fra sidelinjen.


Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA.


– Den optimale situation var jo, at alle var til rådighed og så udtage dem, vi tror på allermest i nuet. Men dem der ikke er her, er vi nødt til at prøve at klare os uden. Der er heller ingen garanti for, at de 16 spillere, vi gene vil have med til slutrunde, står klar når december kalder. Vi træner med dem, der er, og de har en chance for at byde sig til. De får muligheden, og gør de det endnu bedre, kan det være, de bliver udtaget i stedet for, slutter Jesper Jensen.


Læs også: Hvor blev Maria Fisker og Trine Østergaard af på landsholdet? Jesper Jensen kommer med svaret  


Onsdag sluttede samlingen i Hillerød, der foruden en masse træning og to testkampe og -sejre mod Spanien, bød på teambuilding-øvelser og sociale arrangementer.


Næste samling for kvindelandsholdet ligger fra den 21.-27. juni, hvor det altså er lykkes at få klemt nogle landsholdsaktiviteter ind, inden den står på en velfortjent sommerferie.


Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER