Nikolaj Jensen

Kvindelandsholdet arbejder på at blive bedre til at lukke de tætte kampe, fortæller Tranborg

Kvindelandsholdets store udfordring lige nu er at vinde de tætte kampe. Her kan man lære af de mange tophold og erfarne spillere, der er vant til at gå forrest og vinde, når det gælder, mener Mette Tranborg.


I nyere tid er det blot blevet til én slutrundemedalje for det danske kvindelandshold, der kan kigge helt tilbage på 2013 for at finde den seneste af slagsen.


Ellers skal historiebogen bladres helt tilbage til OL i 2004 for at finde det seneste guldtøj.


Det er blandt andet en konsekvens af, at kvindelandsholdet ikke har evnet at slå til, da det gjaldt allermest. Fem semifinalepladser er det blandt andet blevet til siden 2010, hvoraf alle er tabt og det altså kun er lykkes at hive én medalje hjem.


Der er langt mellem medaljerne på det danske kvindelandshold. Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA.


Læs også: Jesper Jensen på fuldtid har fordele og ulemper for Mette Tranborg: – Jeg er ikke blevet træt af ham – endnu


– På bagkant af slutrunden i december så vi en tendens til, at vi ikke kunne afgøre det, når det virkelig gjaldt. Det er noget, ledelsen har sat fokus på, og det synes jeg er megafedt, siger Mette Tranborg på et digitalt pressemøde.


– Vi mangler på det punkt, ja.


Hvordan skal man rent konkret arbejde med det?


– Det handler om at træne nogle situationer, hvor det er lidt presset. Det er svært at gøre det til håndboldtræninger, for det er bare under mindre pres, når vi træner. Det handler virkelig om at udnytte alle de kampsituationer, vi kan få.


Alle samlinger er vigtige. Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA.


– Fokuspunkterne skal være i de tilspidsede situationer i de sidste fem minutter, hvor vi skal skrue op for koncentrationen og ned for de tekniske fejl.


Læs også: Jesper Jensen er ikke bange for at udtage sine egne spillere til landsholdet: – Derfor er Rikke Poulsen ikke med


Jesper Jensen har under denne samling gjort brug af den store talentmasse, som dansk kvindehåndbold råder over.


Også når skaderne rammer og de rutinerede kræfter må se til fra skadesbænken.


– Der er lidt skader her og der. Det gør, at der kommer nye ansigter til, som bliver prøvet lidt af. Det hjælper nok også Jesper til at se, hvad der sker ude i klubberne, og hvordan folk klarer sig.


Smilene er store og humøret er højt. Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA.


– I virkeligheden er der mange spillere at tage af. Det er fedt, der er så mange, der får chancen og bliver prøvet af. Vi havde gerne undgået skaderne, så Jesper har dem til rådighed, som han tænker skal med til slutrunderne. Sådan er det ikke altid, men så må vi se, hvad de nye kan byde ind med, slutter Team Esbjerg-profilen.


Mette Tranborg sad på bænken i begge træningskampe og -sejre over Spanien, men heldigvis er der positivt nyt at hente for Esbjerg-backen. Læs mere her: Kunne godt have spillet: Jesper Jensen kommer med status om sparet Mette Tranborg


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER