Nikolaj Jensen

Spanske straffekast var nærmest umulige for Toft og Kristensen at tage

Statistikken for Sandra Toft og Anna Kristensen på straffekast i de to testkampe og -sejre mod Spanien er ikke ligefrem imponerende.  


Viborg-keeper Anna Kristensen blev lørdag kåret som kampens spiller, mens Sandra Toft i torsdags kunne bryste sig af titlen som årets kvindelige håndboldspiller for andet år i træk.


Men storspil på straffekast kan man ikke ligefrem påstå, de to danske landsholdskeepere var synderligt sublime i. Normalt er straffekast ellers en disciplin, hvor såvel Sandra Toft som Anna Kristensen vil give de fleste modstandere nervøse anelser.


Sandra Toft parerede forgæves. Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA.


Men i ugens to venskabskampe mod de spanske viceverdensmestre skulle man helt hen til forsøg nummer 12, før et spansk straffekast blev reddet af vejen. Sandra Toft havde viftet forgæves med arme og ben i hele otte forsøg, og fik slet ikke reddet ét eneste, mens Anna Kristensen både snuppede forsøg nummer 12 og 13 – i træk.


Læs også: Selvtillidstanken sprænger snart for Anna Kristensen efter ny pragtpræstation: – Det er megastort for mig


– Vi havde godt snakket om, at det var ufatteligt, at Spanien kunne blive ved med at score på de straffekast, siger Anna Kristensen med et stort smil på læben til HBOLD.dk og uddyber:


– Jeg blev ved med at tro på det, hver gang hun gik frem. Så lykkedes det jo også til sidst.


– Det er da meget irriterende. Jeg vil da sige, at det var generelt meget sjovere at stå første halvleg. Det var frustrerende i anden halvleg, at jeg også har lidt redninger på deres frie chancer.


Anna Kristensen stod hele kamp 2 mod Spanien. Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA.


Landstræner Jesper Jensen har tidligere været ude at sige, at han ser Anna Kristensen som fremtidens keeperduo sammen med Althea Reinhardt.


At få det at vide i en alder af bare 20 år er lidt vildt at høre, siger Viborg-talentet.


Læs også: Fremtidens landsholdsstjerne pillede pynten af Spaniens viceverdensmestre og scorer top i HBOLD.dks karakterbog


– Jamen, det er jeg da stolt af. Jeg er glad for, at han tror på mig i fremtiden. Men jeg vil også gerne vise, at jeg er god nok nu og ikke bare i fremtiden. Jeg er glad for, at han tror på sigt og ikke kun på den korte bane, slutter hun.


Kvindelandsholdet har spillet nok testkampe for nu, men samlingen fortsætter ind i næste uge, hvor der stadig er masser af træning på programmet.


Humøret er rigtig højt på landsholdet. Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA. 


Læs også: Sådan ser landsholdskeeper-parret ud om 4-5 år, spår Jesper Jensen – Sandra Toft bliver ikke nævnt


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER