Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Ole Bitsch ny cheftræner i Randers HK

Ole Bitsch ny cheftræner i Randers HK


Det er et velkendt “håndbold-ansigt” i Randers, der skal tage over som cheftræner for Randers HK’s ligakvinder. Valget er faldet på Ole Bitsch, der efter en grundig ansættelsesprocedure er ansat på en 2-årig aftale med gensidig aftale om mulighed for forlængelse.


“Ole har den helt rette blanding af håndboldfaglighed, ledermæssige og menneskelige kompetencer, der skal til i en klub som Randers HK. I samtalerne med Ole har det været helt tydeligt, at vi vil det samme. Ole har et ekstremt godt ry i håndboldkredse, og hans stærke relationskompetencer og empatiske ledelsesstil er helt klart noget af det, vi har fokuseret på i ansættelsen. Ole er en holdspiller og er rigtig dygtig til at få både holdet og folkene omkring holdet til at “spille sammen” og yde ekstra. Det var et stærkt felt af ansøgere, vi var i dialog med, men vi var ikke i tvivl om, at Ole er det helt rigtige match,” siger Randers HK direktør, Peter Skrubbeltrang.


 


Håndboldhjerte med fokus på udvikling og resultat


Det er en erfaren herre, der nu skal stå i spidsen for Randers HK. Udover en flot professionel karriere, var Ole Bitsch i 2011-2012 assistenttræner i Randers HK og var blandt andet med til at vinde det danske mesterskab. Efter triumfen med byens kvinder, tog han roret i Randers HH og styrede herrerne fra 2. division til håndboldligaen. Ole er dermed en profil, der kan skabe både udvikling og resultater – helt i tråd med værdierne i Randers HK.


“Da Randers HK rettede henvendelse, var jeg aldrig i tvivl om, at det var det rigtige match for mig. De idéer og tanker, som klubben præsenterede for mig, om fremtidens opbygning af håndbolden i byen passer perfekt på min trænerprofil, hvor udvikling og resultater går hånd i hånd,” siger Ole Bitsch.


“Oles baggrund og kompetencer som tidligere professionel spiller, træner og talentudvikler glæder vi os til at få i spil i vores elitemiljø. Vi har aftalt med Ole, at han bliver et vigtigt bindeled mellem ungdomsafdelingen med de mange talenter og seniorholdet. Som cheftræner får Ole selvfølgelig ansvaret for den sportslige udvikling i Randers HK. Samtidig vil han få indflydelse på den sportslige retning og kompetencevalg omkring eksempelvis trænersammensætning i både Randers HK Ungdom og Randers HH, da vi ser væsentlige udviklingsmuligheder i dette etablerede samarbejde,” fortæller Randers HK’s nye bestyrelsesmedlem Carsten R. Andersen.


 


Truppen er på plads – ”Et godt mix”


Som ny cheftræner får Ole Bitsch ikke mulighed for at sætte sit eget præg på næste sæsons trup, der allerede er på plads. Både Ole og bestyrelsen ser dog også rent sportsligt et godt match.


”I ansættelsen hæftede vi os ved, at Ole har den samme håndboldfilosofi, som vi har i Randers HK. Han vil blandt andet gerne spille tempofyldt og med lynhurtigt kontraspil, hvilket passer perfekt til vores trup,” understreger Carsten R. Andersen.


”Jeg synes, det er en spændende trup, jeg skal arbejde med. Der er et godt mix af bærende profiler og unge talenter. Selvom jeg ikke får mulighed for at påvirke det hold, jeg skal arbejde med, gør det mig tryg, at det stort set er en intakt trup, jeg overtager. Dermed kender pigerne hinanden godt i forvejen og står som hold bedre rustet til at tage imod mine nye inputs,” siger Ole Bitsch, der ikke ser den store forskel fra at træne herrer eller kvinder.


”Ledelsesmæssigt forudser jeg, at det bliver den samme opgave. Jeg er ikke en koncepttræner, der vil have holdet til at spille på min måde. Jeg kommer til at se på det materiale, der er til rådighed, og bygger så konceptet op ud fra der. Sådan tror jeg på, jeg får det mest optimale ud af hver enkelte spillers kompetencer. Nu skal jeg i gang med at se en masse kampe med holdet og analysere på spillet. De gode ting skal vi selvfølgelig tage med os videre,” understreger Ole Bitsch.


 


Vil vække håndboldeuforien i Randers


Ole Bitsch glæder sig til at vende tilbage til Randers, hvor han har haft nogle af de største oplevelser i sin trænerkarriere. Han mindes blandt andet den unikke opbakning til byens håndboldhold, og han håber at kunne være med til at vække den håndboldeufori, han mærkede i sin tid.


”Jeg glæder mig til at vende tilbage til Randers. Her har jeg et helt særligt kærlighedsforhold til håndbolden, som har været nogle af de allerbedste og mest spændende i min trænerkarriere. Jeg håber, vi kan skabe en ny bølge i Randers HK, hvor vi sammen kan vække den håndboldglæde, der er både i klubben og byen. Jeg håber meget på, at vi kan etablere os i slutspillet. Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang,” lyder det forventningsfuldt fra Ole Bitsch.


Ole tiltræder d. 1/7 2021.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER