Nikolaj Jensen

Godt nyt om Mette Tranborgs fodskade

Team Esbjerg-backen Mette Tranborg kom slet ikke på banen i testkampene mod Spanien, men havde det været vigtigere kampe, så var hun helt sikkert kommet på banen, fortæller landstræner Jesper Jensen.


Og det beroliger selvfølgelig også klubtræner Jesper Jensen, der ikke ser ud til at måtte undvære sin højre back i særlig lang tid rent kampmæssigt.


Minutter var der ikke nogen af for Mette Tranborg, der døjer med en drilsk fodskade.


Landstræneren kommer med opløftende nyt.


Godt nyt om Tranborg. Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA.


Læs også: Jesper Jensen er ikke bange for at udtage sine egne spillere til landsholdet: – Derfor er Rikke Poulsen ikke med


– Det ser fint ud. Hun trænede med fredag i en time og var lidt øm lørdag morgen. Men havde det været en kvalifikationskamp eller slutrundekamp, så havde hun sikkert også spillet, siger Jesper Jensen til HBOLD.dk og fortsætter:


– Så er det bare et spørgsmål om at være fornuftig. Ligesom vi er med alle andre spillere til denne samling.


Så Tranborgs skade er ikke noget, klubtræner Jesper Jensen er bekymret over?


– Nej, nej. Men jeg vil da hellere have, at hun spiller. Det vil både klub- og landstræneren gerne have. Men vi er ret rolige omkring, at hun nok skal nå at træne mere med her til denne samling, uddyber han.


Esbjerg-profilen måtte heppe på fra sidelinjen. Foto Allan Jensen/EVENTMEDIA.


Godt nok mangler Jesper Jensen et par etablerede profiler i blandt andre Mette Tranborg, der trak mange minutter under EM, og Line Haugsted der har været landsholdets forsvarsstyrkvinde i en lang periode.


Læs også: Jesper Jensen på fuldtid har fordele og ulemper for Mette Tranborg: – Jeg er ikke blevet træt af ham – endnu


Louise Burgaard døjer også med en lille skade, mens Emma Friis pådrog sig en skade i torsdagens første træningskamp, der holder hende ude resten af sæsonen.


Trine Østergaard sidder for anden samling ude grundet personlige årsager, mens Rikke Iversens brækket hånd siger sig selv, mens Sarah Iversen og Stine Bodholt er ved at komme tilbage fra graviditet.


Alligevel trods de mange afbud fra mere eller mindre rutinerede profiler har landstræneren set tendenser i spillet undervejs i de to sejre over Spanien, der går i den fuldstændig rigtige retning.


– Der er mange ting, vi har gang i, som ser bedre og bedre ud. Der er nogle ting, som vi kan være rigtig godt tilfredse med på nuværende tidspunkt. Så længe vi arbejder os i den rigtige retning, så er målet stadig VM i Spanien.


Begge landskampe blev altså uden Tranborg. Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA.


Læs også: Kristina Jørgensen vil gerne være landsholdets leder: – Jeg er ikke bange for at sige min mening


– Jeg ved ikke, om jeg kan sige, at jeg er fortrøstningsfuld. Men det går i hvert fald i den rigtige retning, slutter Jesper Jensen.


Også Odense-keeper Althea Reinhardt måtte blive helt hjemme fra landsholdssamlingen, da hun fortsat døjer med sin rygskade.


Danmark vandt første testkamp 30-27 og den anden med cifrene 27-23.


Læs karakterbøgerne fra de to kampe lige her:


Kamp 1: Danmarks profiler stepper og scorer højt mod Spaniens VM-sølvvindere – Viborg-profil dumper


Kamp 2: Fremtidens landsholdsstjerne pillede pynten af Spaniens viceverdensmestre og scorer top


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER