Nikolaj Jensen

Så tæt er Rikke Poulsen på landsholdet, mener landstræner Jesper Jensen

Hvis der skulle spilles slutrunde indenfor den nærmeste fremtid, var Rikke Poulsen en del af kvindelandsholdet. Landstræner og Team Esbjerg-chef Jesper Jensen kunne aldrig drømme om at være bange for at udtage sine egne spillere, men der er en særlig grund til, at den rutinerede keeperræv heller ikke denne gang er med de rød-hvide.


Mange har den seneste tid, på diverse sociale medier og chatfora, undret sig stort over, at 34-årige Rikke Poulsen slet ikke har været inde omkring kvindelandsholdet i en lang periode.


Den dobbeltforsvarende danske mester spillede sin seneste gældende landskamp i 2016.


Dét var Københavns Amalie Milling, der blev trukket op af reservehatten, og ikke Rikke Poulsen, da det stod klart, at Althea Reinhardt ikke kunne deltage i denne uges landsholdssamling.


Men selvom buddene efter Poulsen i nationaldragten har været få igennem de sidste håndfuld år, så afslører landstræneren, at hun langt fra er ude at syne. Tværtimod.


Rikke Poulsens seneste slutrundeoptræden skal findes tilbage til VM 2015 i Danmark. Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA.


– Hvis vi kiggede frem mod en slutrunde nu, så vil jeg vurdere, at Rikke Poulsen var foran Amalie Milling. Hun har rutinen, og hun kender skytterne fra Champions League. Jeg ser hende til dagligt og har et sindssygt godt billede af, hvad hun lige nøjagtigt står for og kan bidrage med, siger Jesper Jensen i et stort interview til HBOLD.dk.


Læs også: Rikke Poulsen har enorm landsholdssult: -Jo længere tid man er væk fra det, jo mere vil man det


– Det er overhovedet ikke et fravalg af Rikke. Jeg har også taget en snak med hende omkring det, så hun heller ikke føler sig forbigået. Hun er helt med og afklaret på dét valg, vi har truffet nu. Hun ved også godt, at selvom Milling har været med til de her to samlinger, så er hun stadig inde i billedet, når vi står til VM i Spanien til december.


– Hun var bestemt også inde i billedet til EM, fordi hun stod et godt efterår, og faktisk var foran Anna Kristensen qua hendes erfaring fra Champions League. Milling har vi taget ind, fordi vi gerne vil give hende noget erfaring. Derfor skal hun have chancen nu.


Kan du forstå, hvorfor folk undrer sig over, at Rikke Poulsen ikke bliver udtaget?  


– Jeg synes, det er fedt, at folk undrer sig over det. Det er fedt, at folk har en holdning til det. Men det er jo ikke noget, der skal påvirke mine endelige beslutninger. På den måde er jeg rolig omkring det. Håndbold er en underholdningssport, så der er altid nogen, der har en holdning til det ene eller det andet. Det er jo så også min ret, at jeg ikke altid behøves at være enig i alting.


21-årige Amalie Milling er hevet ind for at få noget erfaring. Foto: Dan Eugen Nielsen


Da Jesper Jensen blev præsenteret som landstræner for lidt over et år siden, så gik snakken hurtigt på, om der nu ville komme nogen konflikter mellem landstræner Jesper Jensen og klubtræner Jesper Jensen.


Både i forhold til at udtage sine egne spillere og ikke mindst tiltrække nogen af de bedste spillere for måske at få bedre vilkår for at blive udtaget.


Men sådan forholder det sig slet ikke, siger han.


– Jeg er ikke bange for at udtage mine egne spillere. Jeg har ikke læst noget af det, folk skriver på de sociale medier. Jeg bruger ikke særligt meget tid på det. Jeg synes tit, det er meget unuanceret. Ret ofte er det samme mennesker, der sidder og diskuterer på de forskellige chatforums.


– Men nu er det ikke sådan, jeg sidder og siger, at jeg ikke er menneskelig. Selvfølgelig bliver man påvirket af nogle ting. Men det er også derfor, jeg holder mig væk fra det der.


– Der sad også nogen og tænkte ”hvorfor”, da jeg udtog Kaja Kamp til vores 35-mands-trup til EM. Men jeg vidste lige nøjagtigt, hvad jeg ville bruge hende til, hvis vi manglede en to’er i forsvaret. Kaja vidste endnu mere, hvad jeg ønskede, slutter han.


Jesper Jensen har én spiller med fra Team Esbjerg til denne samling: Foto: Photo:M.Andersen


Jesper Jensen forklarer, at Odense-keeperen Althea Reinhardt fortsat døjer med den rygskade, hun pådrog sig for snart to måneder siden.


De næste 10 dage, hvor landsholdet er samlet, får hun ro og tid til at genoptræne for fuld styrke. Heller ikke Line Haugsted vil være at finde i nationaldragten til denne samling, hvorfor Odenses Sara Hald er hentet ind i stedet for.


Kvindelandsholdet møder torsdag og lørdag Spanien i to test-kampe. Begge kampe spilles i Royal Stage i Hillerød.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER