Kasper Christensen

Optakt til Aalborg Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg

Lørdagens kamp i Jutlander Bank Arena byder på et topopgør mellem to af HTH ligaens mest effektive hold når det kommer til at omsætte chancer til scoringer. Aalborg Håndbold skal forsøge at få revanche for nederlaget til Bjerringbro-Silkeborg tilbage i efteråret og hvis begge hold vil gøre sig forhåbninger om at kunne kalde sig vinder af grundspillet så skal der 2 point på kontoen idag.

Med GOG’s overraskende pointtab igår mod Ribe-Esbjerg, så kan Aalborg Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg for alvor skue 1.pladsen i horisonten. Med kun 4 runder tilbage af HTH ligaen og derfor et maksimum på 8 point at kunne vinde, så er alle point vigtige i denne fase og helst 2 point af slagsen idag.

Aalborg kan med en sejr idag spille sig på en midlertidig 1.plads i HTH ligaen, da de med en sejr vil gå op på 35 point. Samme antal som GOG, men da Aalborg er bedst indbyrdes vil de overtage 1.pladsen. Dog skal man huske at GOG har en kamp i baghånden, men man må også sige at GOG’s trup ser en smule slidt ud efter VM pausen og jeg tror derfor ikke at GOG nødvendigvis kan holde fast i 1.pladsen. Kan BSH tage de 2 point i dag spiller de sig også for alvor ind i kampen om top 2. Jeg tror BSH for svært ved at nå 1.pladsen. Efter dagens kamp har de spillet 21 kampe, præcis som GOG og med en sejr så vil BSH gå på 31 point. Det er er 4 point efter GOG. Tilgengæld spiller de sig ind i kampen om en 2.plads og vil efter dagens kamp være 2 point efter Aalborg, men har som GOG også en kamp i baghånden og hvad der er endnu vigtigere så er BSH med en sejr i dag bedre indbyrdes end Aalborg.

Uanset dagens udfald så forbliver det tæt i toppen af ligaen på den ene eller anden måde og der er pres på alle hold i de sidste 4 runder og dette kun til glæde for os håndbold entusiaster.

Både Aalborg Håndbold og Bjerringbro-Silkeborg kommer med friske sejr i bagagen. Man må dog formode at det er BSH mandskabet der har de mest friske ben.

Det er 10 dage siden BSH sidst var i aktion i en kamp mod KIF Kolding som de overbevisende vandt med 34-24. I samme periode har Aalborg Håndbold spillet 4 kampe og spiller i dag deres kamp nummer 5 på blot 9 dage. Nuvel er Aalborg kommet rigtig godt ud af den periode med 4 flotte sejr, 2 i Champions League og i lørdags mod GOG. Det er blot blevet til et enkelt nederlag i den periode til mægtige Kiel, en kamp som jeg faktisk tror Aalborg mandskabet var skuffet over at tabe med den præstation de leverede i Kiel. 5 kampe på 9 dage er voldsomt og selvom det udefra ligner at Stefan Madsen har fået fordelt ressourcerne fint og spillerne er kommet godt ud af perioden, så må der være noget træthed at spore i Aalborg truppen og det skal BSH udnytte. BSH skal komme med fuld power og en enorm løbevillighed for at se om de kan trætte Aalborg spillerne. Det skal blive spændende at se om det bliver en afgørende faktor i dagens kamp.

Kigger vi på de 2 holds seneste opgør i HTH ligaen så er det BSH som kan prale af at have trukket det længste strå sidst. De har dog mødtes engang i super cuppen i november hvor Aalborg vandt, men i liga sammenhæng har BSH overhånden med en sejr tilbage i oktober på 28-26. En kamp som BSH sad på den første tredjedel af kampen, men hvor Aalborg op til halvleg og efter halvleg havde momentum og første med et par mål, inden BSH igen kunne finde momentum i den sidste fase af kampen.

Rent statistisk så har BSH generelt haft svært ved at spille mod Aalborg og i deres seneste 4 opgør i HTH ligaen er det blot blevet til en enkelt BSH sejr og det var tilbage i oktober i indeværende sæson. De to hold har dog tendens til at spille nogle tætte opgør og kun en enkelt gang i de seneste indbyrdes kampe er det lykkedes et hold at vinde med mere end 3 mål, ellers har det været sejr på 2-3 mål.

Det ligner et tæt opgør og en lækkerbisken for os håndbold elskere. En kamp mellem 2 hold der når de virkelig spiller op til deres bedste kan være med i toppen af europæisk håndbold. De kommer til at udfordre hinanden på mange parametre idag og det krydret med to taktisk dygtige trænere på bænken, så tror jeg vi har en flot kamp i vente. Aalborg skal forsøge at bringe momentumeter fra deres sidste kamp mod HC motor hvor de viste kæmpe moral og fight med ind til dagens kamp. Kan de få afviklet kampen på deres præmisser, og måske balancere lidt med ressourcerne over 60 minutter så har de en god chance. BSH skal forsøge at presse Aalborg i 60 minutter på alle parametre. Kan BSH holde tempo og høj intensitet i 60 minutter tror jeg de har en god chance for at have momentum til sidst i kampen og måske Aalborg spillerne i den afgørende fase kan presses på fysikken. Det tror jeg bliver et nøglepunkt for BSH idag.

Udelukkende på baggrund af friskheden hos BSH som må formodes er lidt større end Aalborg så vil jeg forsigtigt sige at jeg synes Bjerringbro-Silkeborg er svage favoritter til igen at tage 2 point mod Aalborg Håndbold. Sker det, så har vi en spændende kamp om top 3 i de sidste runder af HTH-ligaen.