Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Michael Ehrhorn

Magnus Saugstrup fra middel-talent til verdensklasse

Magnus Saugstrup fik sit helt store gennembrud under VM i Egypten, men det har ikke altid lignet, at netop han ville nå toppen af den internationale scene.


VM i Egypten blev en vild omgang for Magnus Saugstrup. Efter en rolig start på turneringen spillede Saugstrup sig stille og roligt bedre og bedre, og i de afgørende kampe var han en af Danmarks absolut bedste.


Og netop det med at spille sig bedre og bedre er faktisk noget, der har kendetegnet Magnus Saugstrups karriere helt fra talent til verdensklasse.


Sådan lyder det i et stort Team Danmark-interview med hans tidligere træner, Allan Heine:


”Der var mange store talenter i idrætsklasserne, men Magnus Saugstrup var ikke en af dem, jeg regnede med, der ville gå hele vejen og blive professionel håndboldspiller. Den gang forventede jeg ikke, at han ville blive Danmarks bedste stregspiller. Han var teknisk dygtig, men fysisk var han ikke så stor. Jeg husker ham som en spiller, der tilpassede sig og kæmpede, men han var ikke den mest højtråbende på banen,” fortæller Allan Heine, der i 2008 var med til at etablere idrætsklasserne på Sønderbroskolen, hvor han fungerede som idrætsskolekoordinator og morgentræner, mens han også var ungdomstræner i Aalborg DH.


Viljen til hele tiden at ville blive bedre gjorde dog udslaget, fortæller Allan Heine:


”Hvis man træner struktureret og kontinuerligt og hele tiden arbejder på at dygtiggøre sig i de rigtige rammer, så kan man komme langt. Magnus Saugstrup var en dreng, der gerne ville lære. Han var meget nysgerrig og havde nogle levende og lyttende øjne. Idrætsklasserne har generelt en stor betydning for, at de danske talenter udvikler sig. Det giver dem mulighed for ekstra træning, fordi der er morgentræning, og det gør en stor forskel. Det er fedt at se, når store drømme lykkes, så jeg er selvfølgelig ekstra glad, når jeg ser, hvor langt Magnus Saugstrup er nået,” siger han.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER