Nikolaj Jensen

Landstræneren har forberedt sine spillere på lidt af hvert: -Det skal bruges til motivation

Man ved aldrig, hvad de egyptiske VM-værter kan finde på i vind-eller-forsvind-kampen mod Danmark. Derfor har landstræner Nikolaj Jacobsen forberedt sine spillere på lidt af hvert.


Det tager selvfølgelig noget af presset og fordelen, at Egypten onsdag aften ikke spiller foran 17.000 ellevilde tilskuere, der bærer dem frem.


Akkurat som det var tilfældet for to år siden, hvor de danske håndboldherrer fik guldvinger og blev pisket frem af en sprængfyldt Boxen på Heden kamp efter kamp.


Nikolaj Jacobsen kalder det en ”kæmpeforskel og fordel”, at Danmark ikke møder en egyptisk heksekedel på lægterne, fordi corona-restriktionerne ikke tillader så meget som én tilskuer.


Læs også: Har aldrig haft det så skidt før: Nu har Mikkel Hansen det ”overraskende godt og spiller mod Egypten”


Men alligevel har det været nødvendigt at italesætte overfor holdet, at der kan være nogle ting, man skal være ekstra forberedte på.


Ej, det er klart. Det gør en kæmpeforskel. Der plejer at sidde 15.000 derinde og lægge et enormt tryk på både modstandere og dommere. Det havde givet en anden oplevelse, hvis de var der, men det er en stor fordel, at de ikke er der, siger Nikolaj Jacobsen på et digitalt pressemøde og tænker tilbage på to år siden …:


-Vi husker jo selv fra VM i 2019 i Herning, hvordan vi blev båret frem af 15.000 tilskuere, som i den grad var med til at løfte os hele vejen.


Forventer du, der sidder 15.000 i morgen på tilskuerpladserne, der har været masser af snak om det?


-Ja, det gør jeg. Nej, det ved jeg ikke. Der er nogle VIP-folk, nogle der bliver inviteret på grund af det ene og andet. Det bekymrer mig ikke så meget om. Det må Morten Henriksen (sportschef i DHF, red.) og Carsten Grønmann Larsen (næstformand i DHF, red) tage sig af, så tager jeg mig af det sportslige, uddyber han.


Når man ikke kan forvente et tocifrede antal tusinde tilskuere, så kan man måske godt forvente sig noget andet, siger Jacobsen.


Læs også: Super-Mads fastslår inden afgørelsens time: -Vi har en god selvtillid på holdet


-Vi er forberedt på lidt af hvert, som jeg også har sagt til spillerne. Det vi eventuelt bliver udsat for, skal vi bare bruge som ekstra motivation til kampen.


-Lige nu er der ikke noget. Altså vi er blevet behandlet godt, der er så en masse, der har noget med maven, men det er der også mange af de andre hold, der har, uddyber han.


Men landstræneren vil ikke sætte ord på konkrete ting, som han tænker kan blive en dansk udfordring – udover egypterne inde på de 40 x 20 meter.


-Det ved jeg sgu ikke. Lad os nu se, hvad der sker. Så kan vi snakke om det efter kampen. Jeg gider ikke at finde på ting. Det kan også være, der ikke kommer noget. Så vil det jo være rart, siger han.


Bagspiller Morten Olsen mener heller ikke, at Egypten nyder særligt meget af fordelen ved at spille hjemme i egen hule.


Læs også: Danmark klar til værtsnationen: -Egypten med eller uden tilskuere er to forskellige verdener, mener ekspert


-Jeg ved ikke, hvor meget hjemmebanefordel der er, når der ikke er særlig mange tilskuere i forhold til, hvad det kunne have været. Jeg frygter det ikke så meget, slutter han.


Vinderen går direkte i semifinalen, mens taber ryger ud lige inden de allersjoveste kampe.


Danmark har gjort rent bord indtil videre med seks sejre ud af seks mulige. Egypten har vundet fire kampe, tabt til Sverige og spillet uafgjort mod Slovenien.


Sidst Danmark mødte Egypten var ved VM i 2019, hvor danskerne vandt 26-20.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER