Nikolaj Jensen

Kroatien i frit fald efter trænerfyring midt under VM: -Det er enormt dårlig stil og synd for spillerne, mener ekspert

Tre gange efter nederlaget til Argentina understregede Lino Cervar på nationalt tv sin afgang som landstræner for Kroatien efter VM – uden spillerne vidste det. Enormt dårlig stil og signal at sende til spillerne, der faldt fuldstændig igennem mod et enormt velspillende dansk hold, mener ekspert Jan Paulsen.


For første gang siden 2002 er det kroatiske herrelandshold ikke til at finde i top-8 ved et mesterskab.


Ved dette VM har Kroatien langt fra leveret på noget som helst topniveau, og det skuffer virkelig ekspert Jan Paulsen, der tydeligt kan se, at der er noget helt galt på det kroatiske hold.


Læs også: -Trist at se Kroatien sådan, erkender Mads Mensah efter knusende sejr


Efter nederlaget til Argentina i sidste uge var Lino Cervar ikke langsom til at bebude sin egen afgang straks efter mesterskabet foran hele verdens håndboldbefolkning. Men det var tilsyneladende ikke snakket ordentligt igennem, da fløjprofil Ivan Cupic i interviews gav udtryk for, at spillerne intet havde hørt.


-Det er en tynd udtalelse og bare synd for spillerne. Efter kampen må han tælle til 10, samle sit hold og gøre turneringen færdig og så melde ud. Han lader spillerne i stikken ved at melde det ud efter en kamp. Det er dårlig stil, siger ekspert Jan Paulsen til HBOLD.dk og fortsætter:


-God stil havde været, hvis han evaluerede tingene sammen med holdet og så traf sin beslutning. Det har sikkert givet en masse problemer internt på holdet, og det giver en masse uro, uddyber han.


Læs også: Overblik: Sådan ser kvartfinalerne ud ved VM


Siden Kroatien vandt VM-guld i 2003 og OL-guld året senere startede de en rejse mod den absolutte verdenstop.


Det er blevet til et hav af store kampe, semifinaler og medaljer, men holdet har faktisk ikke vundet guld siden 2004. Alligevel er Jan Paulsen enormt skuffet over at se 2021-udgaven af Kroatien, der trods skader på vitale stjerner, stadig råder over Domagoj Duvnjak, Ivan Cupic, Zeljko Musa og Manuel Strlek.


-Jeg er skuffet over Kroatien. Men det er ligesom ikke lykkes dem at få kørt nye spillere i stilling. Andet- og tredjevalgene virker ikke særligt skarpe. Jeg så et kroatisk hold i opløsning. Det kunne jeg se på energien i de afgørende kampe.


-Det ærgrer mig helt vildt meget. Der har været mange dygtige spillere på det kroatiske hold igennem tiden. Men de er ligesom blevet overhalet og har ikke haft det niveau og kvalitet, som skal til, for at være en del af verdenstoppen. De har vaklet under hele VM.


Læs også: Karakterbogen: De højeste karakterer nogensinde?


-Ved fyldte haller og masser af folk i ryggen plejede de jo at være giftige. Det har så været ekstremt tamt uden nogen tilskuere i år, men jeg har endnu ikke oplevet en glød eller ild i øjnene. Det understregede Domagoj Duvnjak også ved at undskylde til hele den kroatiske befolkning efter kampen. Især i kampen mod Danmark, hvor de i det sidste kvarter jo bare skal have det overstået. De gik på banen, fordi de skulle. De havde ikke hjertet med.


I Kroatiens sidste optræden ved VM blev de lammetævet af et fuldstændig fantastisk spillende dansk hold, der med 12 mål sendte EM-sølvvinderne hjem med noget at tænke over …


-Jeg er virkelig imponeret af Danmark. Det var en flot kamp på meget, meget højt niveau. Stor koncentration i en meget svær kamp, hvor danskerne jo ikke havde noget at spille for. Det gør indsatsen endnu mere imponerende. Det er satme stærkt, siger Paulsen og uddyber:


-Danmark får jo Kroatien til at se skidt ud. Mads Mensah var bedste danske spiller. Han dirigerer spillet flot, holder bolden i gang og er selv farlig på skud og indspil.


Læs også: Danmark klar til værtsnationen: -Egypten med eller uden tilskuere er to forskellige verdener, mener ekspert


-Det er danskernes fortjeneste, at Kroatien var dårlige. Det var simpelthen Danmark, der var gode. Vi satte os på kampen, og jeg ved godt, at Kroatien ikke er ved fordums styrke, men de havde alt at spille for. Men da Danmark kommer foran med 5-6-7 i anden halvleg, så slår de op i banen, og Danmark kører dem over, slutter Jan Paulsen.


Et fuldstændig toptrimmet, velspillende dansk landshold er nu klar til onsdagens kvartfinale, som er mod værterne fra Egypten.


Kampstart klokken 17.30 dansk tid.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER