Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Ida Hummeluhr

Interview: Maik Machulla opsummerer første halve sæson

SG Flensburg-Handewitts træner, Maik Machulla, fik vi os et interview med i anledning af, at den første halve sæson af 20/21 er gået. Læs, hvad han siger til den turbulente halvsæson.


Meget kan man sige om SG Flensburg-Handewitt, men succes dét har de haft – trods den ene udfordring efter den anden. Alle udfordringerne til trods ligger det nordtyske hold nu på førstepladsen i Bundesligaen, og det er noget, der glæder træner-Machulla.


Resultatet af den første halve sæson er ekstraordinært, vores situation taget i betragtning. Vi har konstant haft problemer med skader, hvilket har været virkelig hårdt for hele vores hold at skulle kompensere for. Vi følte os komfortable i vores måde at spille på, så vi fandt rigtig gode løsninger for at spille succesfuldt.


Netop skader har været et stort problem for Machulla og co. hele sæsonen igennem. Først var den gal med stregspillerne, og så blev den gal med bagspillerne – hvilket stadig ikke er gået helt i sig selv endnu. Selv beskriver Machulla det som følger:


Vi startede sæsonen uden nogen af vores regulære stregspillere, og integrerede dermed en ny spiller, Domen Sikosek Pelko, hvilket er en udfordring for os som hold. Så mistede vi Lasse Møller og Franz Semper, som er rigtig vigtige i vores bagkæde“.


Skaderne var altså et stort problem for det tyske storhold. Dog var det langt fra det eneste negative, som prægede den første halve sæson.


Væsentligt er også, at vi spillede uden tilskuere, skulle have coronatests osv. Der var meget udenom håndbolden, som vi skulle tage os af. I den situation var det vigtigt, at vi fokuserede direkte på sporten, og knap så meget på overskrifterne udenom,” sagde Maik Machulla.


Situationen i efteråret var hård og svær for de fleste klubber, og det var altså ingen undtagelse for Maik Machulla i Flensburg.


Til trods for de hårde betingelser er Machulla dog mere end tilfreds med sine tropper.


“Jeg er utrolig stolt og taknemmelig over, hvor godt holdet spillede – den svære situation taget i betragtning,” sluttede Machulla.


Der er da også god grund til at være tilfreds. SG Flensburg-Handewitt har nemlig kun tabt 3 point på det halve år.


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER