Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Emil Jakobsen blev 1000 kilo lettere: -Min mor har nærmest ringet hvert kvarter, smiler coronafri fløjprofil

I seks dage lå Emil Jakobsen totalt isoleret på sit eget hotelværelse med flere positive coronatests. Familien derhjemme har været med til at holde fløjspillerens humør oppe, så han ikke er gået i panik i sin ellers ret så ensomme hverdag.


GOG-fløjen Emil Jakobsen fik en chokstart på sin første slutrunde for Danmark.


Hvad der skulle være en drengedrøm, der gik i opfyldelse, endte med at udvikle sig til et sandt corona-mareridt i midten af Kairo, hvor adskillige positive corona-prøver sendte ham i isolation langt væk fra holdkammerater, håndbold og hotel-boble.


Pludselig var Emil Jakobsen fuldstændig på egen hånd, helt alene på et hotelværelse uden nogen fysisk kontakt med nogen som helst.


Heldigvis er telefonen og internettet opfundet, hvor familien i den ekstraordinære situation har været guld værd for den unge fløj:


-Ej, der faldt jo bare 1000 kilo af ens skuldre, da jeg blev testet negativ. Jeg var virkelig lettet. Det var bare den fedeste følelse i mange dage. Ellers har jeg brugt min familie rimelig meget. Min mor har nærmest ringet hvert kvarter, fordi hun har været så bekymret for mig. Ej, jeg har selvfølgelig snakket med min familie flere gange om dagen, siger Emil Jakobsen til fredagens digitale pressemøde.


-De har ikke sagt så meget i forhold til min coronaisolation. De har fået mig til at tænke på alt mulig andet, så jeg ikke hele tiden skulle tænke på det her corona-halløj.


-Jeg har prøvet at være positiv og smilende hele tiden, så jeg ikke gik i panik og var ked af det hele tiden. Det havde været endnu værre. Men jeg har prøvet at få et smil på i hverdagen, selvom det har været svært. Jeg har været nødt til at kæmpe for at få lidt smil frem, uddyber han.


Humøret er blevet holdt nogenlunde højt hos Emil Jakobsen, der har prøvet at finde sin helt egen rytme indenfor hotelværelses fire vægge.


Der er blevet læst godt, set en masse serier, snakket en del i telefon, men den har også stået på meget træning, fortæller han.


-Jeg har valgt at sove lidt længere, end jeg plejer for at få dagen til at gå et med eller andet. Jeg er cirka stået op ved 10-tiden. Så har jeg bare spist morgenmad og trænet efter for at have noget at se op til. Der har været lidt udfordringer med at bestille mad og få styr på mit wi-fi. Men jeg har bare skullet få tiden til at gå.


-Mit mentale niveau vil jeg mene, er, som det altid har været. Det har ikke ændret sig supermeget. Jeg føler, jeg har været god til at holde humøret oppe. Jeg har en dejlig familie og nogle gode holdkammerater.


-Fysisk har jeg været nødt til at tænke alternativt. Jeg har løbetrænet på mit hotelværelse for at få pulsen op. Jeg har lavet lidt skudøvelser for at holde skulderen i gang. Jeg har trænet lidt mave og ryg, så kroppen ikke er helt færdig, når den skal trænes første gang nu her, slutter Emil Jakobsen.


Landstræner Nikolaj Jacobsen har meldt ud, at den danske fløjprofil kommer i kamp lørdag mod Japan.


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER