Nikolaj Jensen

Nikolaj Jacobsen aner stadig ikke, hvor landsholdet står efter kamp 3

Først på torsdag når Danmark har spillet sin første mellemrundekamp, ved Nikolaj Jacobsen hvordan holdet står. Det er stadig overhovedet ikke til at vide efter de tre første kæmpesejre i det indledende gruppespil.


Danmark er klar til mellemrunden med maksimumpoint og et perfekt udgangspunkt.


Men Nikolaj Jacobsen aner fortsat ikke, hvor hans danske tropper står henne ovenpå 14-, 20- og 11-målssejrene i de første tre kampe.


Mellemrunden byder på en noget anden modstand, når Qatar, Japan og Kroatien venter. Først i de kampe bliver landstræneren bevidst om, hvilket niveau de forsvarende verdensmestre har.


-Jeg kan stadig ikke se, hvor vi står. Det er både godt og skidt. Argentina stillede ikke med stærkeste hold, og derfor var det meget svært at vurdere ud fra. Torsdag aften klokken 23 bliver vi noget klogere, hvor vi står henne, siger Nikolaj Jacobsen på det digitale pressemøde.


Læs også: Johan Hansen har vippet Hans ”Majestæt” af fløjpinden: -Fedt ikke kun at være med på et afbud


-De tre hold, der venter os derovre, er af en helt anden kvalitet, end dem vi har mødt indtil nu. Målet med den gruppe vi havnede i, var også at få fire point med videre. Lige nu ser det godt ud. Men på torsdag kan det se rigtig godt ud.


Hvad siger din egen mavefornemmelse om, hvor I står?


-Jeg tror, det er en blanding. Torsdag venter Qatar, som er et ekstremt fysisk stærkt hold, som spiller aggressivt forsvar som Argentina. Vi fik ikke løst det så godt i det første kvarter, men så blev det bedre, da Mads Mensah kom ind og bragte mere fart i spillet, der blev mere direkte.


Det er tid til at gøre status på den indledende gruppe, hvor man ikke ligefrem kan påstå, at nogen af de danske spillere er blevet synderligt presset på ressourcer.


Landstræneren har brugt sin bænk usædvanligt bredt. Han er spændt på at se, om den samme kvalitet gør sig gældende i de kommende afgørende kampe.


Læs også: Fra hygge i Holstebro til vild VM-debut: -Det er meget surrealistisk, siger Magnus Bramming


-Jeg synes, vi har spillet rigtig godt de første to kampe. Vi har dækket godt op. Mod Argentina brugte vi tiden på at forberede os på et helt andet hold, end det der spillede. Det tog os lang tid at blive indstillet ordentligt på det. Derfra tog vi kontrol over kampen og slutter af med at spille noget god håndbold.


-Vi har spillet god håndbold. Det glæder mig. Og jeg glæder mig til at se, om det er os, der har været rigtig gode eller om de hold, vi har mødt, har været knapt så gode. Det finder vi ud, uddyber han.


Fløjspiller Magnus Bramming, der nettede fem gange i sin VM-debut mod Argentina, spår, at det bliver en udfordrende og hård mellemrunde.


Læs også: -Du skal ikke spørge Morten Henriksen – han sprænger i luften, siger landstræneren om coronaprøve-kaos


-Det er helt klart, de hold man kunne forvente. Jeg har fulgt lidt med hjemmefra i Danmark, og jeg har været meget imponeret over Japan. De er et ubeskrevet blad og lavede et flot resultat mod Kroatien. De spillede lige op mod Qatar.


-De hold, vi skal møde, er to eller tre niveauer over de hold, vi har mødt, slutter han.


Danmark tager hul på mellemrunde torsdag mod Qatar, mens Japan venter lørdag og Kroatien venter i det helt store brag mandag aften. Alle kampe spilles klokken 20.30.


Mest læste på EUROPAMESTER.DK

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER