Nikolaj Jensen

Der var afslappet stemning under Congo-tæsk, fortæller Nikolaj Øris

Smilene var bredere end normalt, og der var plads til både hygge, grin og jokes undervejs i 20-målssejren over Congo, fortæller Nikolaj Øris.

På et par minutter kunne man godt mærke, hvor det bar hen af: Mod en dansk kæmpesejr.

Frem til det 15. minut fulgte danskerne minuttavlen med antallet af scoringer, og mens Congo overhovedet ikke kunne følge trop, så var den ged ligesom hurtigt barberet på en aften, hvor anstrengelserne var få.

Derfor var der plads til lidt af hvert på den danske bænk, der hyggede, grinede og pjattede godt igennem, siger Nikolaj Øris, der med 20 minutter på banen blev spillet ind i turneringen.

-Der er ingen tvivl om, at under kampen er der en lidt mere afslappet stemning på bænken end andre ved kampe. Vi glæder os over alle sejre. Der var godt rigtig godt humør igennem hele kampen, og vi er bare glad for endnu en sejr, siger Nikolaj Øris efter kampen på en digital forbindelse.

Føringen løb hurtigt op i både +10-størrelsen. Den danske pauseføring lød på hele 23-10, mens anden halvleg blev vundet 16-9 og samlet 39-19.

På intet tidspunkt blev koncentrationen slækket, og derfor blev sejren i sidste ende så komfortabel.

-Den største udfordring, når man møder lande som Congo, er koncentrationen. Omvendt var der også rigtig mange, der fik spilminutter, som måske ikke har fået så meget og som er interesseret i at komme ind og vise, hvad man kan. Inklusive mig selv.

-Det synes jeg, vi fik løst meget godt. Jeg har selvfølgelig også kigget efter at få nogle minutter i benene på banen.

-Vi kæmper for Danmark, så jeg håber, at vi som hold kan præstere på højeste niveau, uddyber BSH-backen.

Danmark fik også mødt, hilst og prøvede at dække Congos store VM-darling Gauthier Mvumbi Thierry, der viste, hvad han er god til: At score når han får bolden. Tre mål på fire forsøg.

Nikolaj Øris hylder, at VM rummer så mange forskellige spilletyper. Der skal, kan og er plads til alle sammen.

-Vi havde godt lagt mærke til ham inden kampen, det vil jeg da gerne indrømme. Det var en pudsig oplevelse. Han fik ikke voldt os de helt store problemer. Til trods for at han er kæmpestor og tung fætter, så synes faktisk, at han var med til at flytte rundt på.

-Men det er dejligt at se, at vi alle fysisk er forskelligt indstillet. Vi kan være med alle sammen, slutter Nikolaj Øris.

I morgen bliver smilene forhåbentlig lige så store efter kampen, når modstanderen hedder Argentina i kampen om at få maksimumpoint med over i mellemrunden.