Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Andreas Sørensen

Klar til håndbold VM? Hvem skal vi holde øje med

Håndbold VM:


Hbold vil fra i dag og i de kommende dage komme med vores analyser af håndbold vm holdene i de 8 grupper, bringe vores forudsigelser på hvem der går videre helt til kvartfinalerne, og komme med et bud på, hvordan det kommer til at gå i de enkelte kampe.


Rigtig mange indledende puljer kan i år blive ufatteligt kedelige. Forskellen på top og bund har med udvidelsen til 32 hold nok aldrig været større, og selvom der har været meget svage hold med til tidligere VM slutrunder, vil der i år være hold, som bliver fejet af banen kamp efter kamp. USA’s afbud og Schweiz indtræden i stedet, hæver dog niveauet og giver sikkert Østrig lidt ekstra panderynker, da de nu ikke

længere er sikret en plads videre i mellemrunden.


Håndbold VM favoritterne:


Egypten


Hjemmeholdet og de afrikanske mestre fra Egypten vil gøre alt for at bevise sit værd i år. De fik selv lov til at vælge pulje, og valgte puljen med Tjekkiet og Sverige. Puljen er efterfølgende ændret, da Tjekkiet har trukket sig pga. et helt hold i Corona-karantæne og Makedonien har i stedet fået deres plads i puljen, hvilket sikkert har givet lidt overarbejde på analysefronten, da holdet med den aldrende Lazarov i spidsen altid er en underlig størrelse. Egypten har et fysisk stærkt hold, og en masse spillere, der ikke er bange for både at tage ansvar og slå sig i duellerne når det kræves.


Tunesien


Tunesien er et andet afrikansk hold, som til tider spiller flot og inspirerende håndbold, og som kan byde de

europæiske hold op til dans med en ordentlig omgang fysik. Holdets største stjerne Amine Bannour blev

dog den 6. januar konstateret smittet med Corona, og må derfor forventes ude mindst i den indledende

pulje. Det kan få stor betydning for deres samlede slutrunde, men kommer de igennem de første kampe

mod et svagt polsk landshold og et Coronaramt brasiliansk landshold, kan der være et afrikansk hold videre

fra pulje B.


Danmark


Danmark. Som forsvarende verdensmestre må man forvente at det danske hold på trods af skader, stadig kan spille med helt til slut. 2 kampe mod Norge viste både styrker og svagheder, men Danmark må på trods af at mangle Rasmus Lauge stadig være blandt de store favoritter. Danmark har denne gang ramt et ufatteligt lodtrækningsheld og kommer kun til at møde Kroatien


Kroatien


Kort inden VM formåede Kroatien at slå Spanien med 31-28 i EHF Euro Cup, som er en turnering bestående af de fire hold, som er sikret adgang til EM i 2022. Balkan holdet virkede mod Spanien og med den nok heldigste lodtrækning sammen med Danmark, vil de spadsere i kvartfinalen uden problemer. Norge – Skal det være året hvor de langt om længe kommer til tops ved en slutrunde. Herreholdet har i 25 år stået i skyggen af deres kvindelige kolleger, men har i de senere år bevæget sig tættere og tættere på toppen. Med et godt sammenspillet hold og Sander Sagosen som den altoverskyggende stjerne er chancen større end nogensinde før, da langt de fleste topnationer mangler store profiler.


Spanien


Spanien er på papiret blandt de største favoritter til at vinde håndbold VM. De forsvarende europamestre har dygtige fløje, en fremragende Alex Dujsjebajev på højre back og en masse rutinerede spillere, der har spillet et utal af landskampe sammen. De har dog langt fra fået den optimale lodtrækning, og vil med stor sandsynlighed møde en af de helt store nationer i en kvartfinale hvis det lykkes dem at komme så langt.


Tyskland


Det hold som allerede inden turneringen er ramt af flest afbud, er Tyskland. Men holdet består stadig af så mange klassespillere, at de bør være blandt de sidste 8. Og selvom holdet mangler sine 3 bedste stregspillere og flere i bagkæden, er det stadig et hold med så meget kvalitet, at de langt fra skal undervurderes.


Slovenien


I år kan også være året hvor Slovenien får metal om halsen. Holdet består af en fremragende højre side med Jure Dolonec og på skift med Blas Janc og Matej Gaber på fløjen. Holdet er ultra homogent, hårdt kæmpende og spiller positivt håndbold. Slovenien har desuden fået en yderst favorabel lodtrækning, og bør gå rent gennem puljen. I en kvartfinale vil de stå overfor enten Danmark eller Kroatien, men selvom de ikke vil være favoritter en kvartfinale, er der så meget kvalitet på holdet, at hverken Danmark eller Kroatien skal føle sig for sikre på videre deltagelse.


Hviderusland


Hviderusland kalder selv holdet de stiller med i år for den gyldne årgang, og i hjemlandet er forventningerne tårnhøje. Holdet har udskiftet en del spillere i forhold til kvalifikationen til VM i 2019, hvor holdet missede slutrunden efter nederlag til Østrig. Blandt andre playmakeren Barys Pukhouski er valgt fra til dette års trup. Slovenien er stadig favoritterne til at vinde puljen, men lodtrækningsheldet har stadig været med Hviderusland og en kvartfinale er derfor inden for rækkevidden, hvis de blandt andet kan slå hjemmeholdet fra Egypten i mellemrunden. Kvartfinalen vil nok være stopklodsen, hvis de formår at komme så langt, da Kroatien eller Danmark med stor sandsynlighed vil vente her.


Portugal


Portugal var den store positive overraskelse ved EM i 2020, hvor de blandt andet sendte Frankrig ud af turneringen, og sluttede på en 6. plads. Holdet består af en masse teknisk dygtige spillere, som præsterer på skift. Holdet skifter for det meste meget ud i løbet af kampene, og man så ved EM, at ingen spillere er bange for at tage ansvar. Dette viste sig også ved, at holdet havde 7 forskellige topscorere i holdet 8 kampe ved EM 2020.


Frankrig


Et hold der slet ikke ser ud til at være VM klar er Frankrig. Efter et skuffende EM i 2020 hvor holdet tabte til Portugal og Frankrig, og måtte rejse hjem efter blot 3 kampe, er holdet stadig store resultatmæssige problemer. I EM-kvalifikationen i sidste uge tabte de først med 3 mål i Serbien hvorefter de med nød og næppe fik tilkæmpet sig uafgjort i den omvendte kampe få dage efter. Med en indledende pulje mod blandt andet Norge og en mellemrunde mod blandt andre Portugal, kan det derfor sagtens ende med endnu en slutrunde hvor Frankrig ikke ender blandt de 8 bedste.


Håndbold VM i TV & Livestream


Læs mere i vores store TV og livestream oversigt som man finder på dette link: Håndbold i TV


Danmarks håndbold VM trup



Danmarks VM trup herrer




Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER