Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

AG savner ”røv i bukserne” hos håndboldforbundene efter tilskuerkaos: -Hvorfor i al verden skal spillerne tage kontakten?

Ann Grete Nørgaard er forundret og ærgerlig over, at det er spillerne og ikke de respektive håndboldforbund, der så kort tid frem mod VM-slutrunden, har formidlet et brev om deres tilskuerbekymring til kampene. Spillerne burde koncentrere sig om slutrunden.


Fornuften sejrede – heldigvis. Spillerne blev taget seriøst og ikke mindst hørt i deres ret så skarpe protest om at undlade tusindvis af tilskuere til det nærtstående verdensmesterskab i Egypten.


Det fælles brev, som 14 europæiske håndboldanfører skrev under på, tog det internationale håndboldforbund til sig og valgte at lukke samtlige VM-kampe for tilskuere.


Håndboldspiller Ann Grete Nørgaard jubler over, at spillernes helbred kom i forreste række, men ærgrer sig over, at det var dem og ikke forbundene, der skulle bruge tid, energi og kræfter på at formulere brevet, som blev sendt via EHPU, den europæiske spillerforening.


-Jeg mener, at håndboldforbundene har sovet i timen. Hvorfor i alverden skal det helt derud, hvor spillerne skal tage kontakt? Forbundene burde have taget den, siger Ann Grete Nørgaard til HBOLD.dk og fortsætter:


-Jeg savner “røv i bukserne” hos håndboldforbundene i forhold til at trække i samme retning og trække produktet op. Skal der ske ændringer, så må forbundene steppe op og kræve, at standarden hæves. Spillerne skal selvfølgelig melde ind, men så kort tid før mesterskab burde de bare have lov til at koncentrere sig om at forberede sig til slutrunden.


Hvorfor skal det være forbundene og ikke spillerne?


-Fordi det er op til forbundene at påvirke sådan nogle beslutninger: At stille krav til afvikling af slutrunder og hjælpe med at højne standarderne indenfor håndbolden. Men det er jo befriende at spillerne så kan stå sammen og det ad den vej er lykkes for dem at påvirke tingene.


-Jeg synes da også, at det er lidt mærkværdigt, at den ene dag udtaler Morten Henriksen, at den største bekymring er, om de får dårlig mave dernede, underforstået at de ikke er bekymrede for corona. Og den næste dag er han så glad for, at spillerne blev hørt.


Når alt kommer til alt, så kan Ann Grete Nørgaard slet ikke begribe, at IHF overhovedet kan komme så langt ud, at man valgte at gå ud fra, at der skulle lukke flere tusinde tilskuere ind til kampene: Helt præcist 3400 til Danmarks kampe.


Sådan som hele verden netop nu fortsat kæmper en stor kamp mod COVID-19.


-Jeg synes, det er respektløst for spillerne og deres helbred. Jeg synes, det er godt for håndbolden, at det bliver afviklet, og vi så i december ved kvindernes EM, at det kan lade sig gøre. Men der er da ingen verdens grund til at løbe nogen som helst risiko ved at lukke tilskuere ind, uanset hvor meget Egypten har set frem til at afholde slutrunde og vise verden hvor godt de kan gøre det.


-Det burde aldrig have været til diskussion. Da det alligevel kom frem, burde forbundene bare have lukket det ned. Jeg mener, at det er uhørt, at det under de omstændigheder hele verden befinder sig i, skal derud, hvor spillerne skal sende et brev så kort tid før afgang, uddyber hun.


Med 76-årige Hassan Moustafa i spidsen for det internationale håndboldforbund er det langt fra første gang, at Ann Grete Nørgaard og resten af håndboldverden ryster på hovedet over beslutninger eller forslag, som den gamle håndboldboss har lagt frem.


Desværre er det nok heller ikke sidste gang …


-Jeg har faktisk ikke fantasi til at forestille mig, hvad det næste kunne være. Jeg har egentlig heller ikke lyst til det. Han vil jo nok gerne udbrede håndbolden så meget som muligt, men det bliver på bekostning af spillet.


-Hvis man endelig vil udvikle på det, så lav et panel af trænere og spillere der har været med på topniveau i nogle år og lad dem diskutere eventuelle nye tiltag. Men jeg synes, der er markant forskel på, om man vil udbrede spillet eller udvikle det, slutter Ann Grete Nørgaard.


HBOLD.dk har samlet IHF-bossens mange skandaler igennem årene i en stor artikel lige her.


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER