Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

-Jeg havde helst set Mia Rej blive i København, siger Claus Mogensen

København-cheftræner mistede i mandags sin største stjerne i Mia Rej, der fortsætter karrieren med øjeblikkelig virkning i Odense Håndbold.


Det var noget af en nytårsbombe, eller forsinket julegave om man vil, Odense Håndbold sprang i mandags den 28. december.


Her blev den danske EM-topscorer og hjemlige ligatopscorer i Mia Rej præsenteret som ny fynbo med det samme. Med et fingerknips gjorde den 30-årige stjerne en ende på en knap syvårig periode i den sorte København-trøje med hvem hun blandt andet førte til et dansk mesterskab i 2018.


Det siger ikke så let. Og det er uden tvivl et kæmpestort tab, som København og Claus Mogensen lider. Men cheftræneren er ikke meget for at fortælle sin helt ærlige og personlige mening om skiftet midt i sæsonen.


-Jeg har ikke nogen holdning til, om skiftet er rigtigt eller forkert. Det er irrelevant for mig. Det er noget, jeg ikke rigtigt har haft indflydelse på. Holdningen til det holder jeg helst for mig selv. Det er klart, jeg selvfølgelig helst havde set, at hun havde fortsat hos os, fordi hun har været så central for mig i fire år, siger Claus Mogensen til HBOLD.dk og uddyber:


-Det eneste, jeg kan påvirke, er det hold, vi møder op med mod Nykøbing Falster i lørdagens ligakamp. Det har min fulde opmærksomhed. Jeg har også en stor tro på, at vi kan slå dem.


Læs også: Jakob Larsen ramt på forfængeligheden efter Mia Rejs chokskifte: -Vores chance for at vinde bliver mindre og mindre


-Hun har været den dominerende spiller i ligaen i mange sæsoner. Så det er klart, at det efterlader nogle huller hos os.


Nogle huller … er det ikke en kæmpestor underdrivelse?


-Hmm, jo. Måske. Det er jo op til jer at vurdere det. Jeg synes, vi kommer til kamp med en fin plan for, hvordan vi vil fylde det ud. Spilletidsmæssigt er det cirka 60 minutter per kamp, og det kommer vi ikke til at fylde ud med en spiller. Nu skal vi have fundet løsninger på, at vi har mistet en spiller, der stort set 100 procent har været en del af vores opstillinger.


Det tager tid, understreger Claus Mogensen. Lang tid.


Læs også: København-chef slår fast: -Selvfølgelig vil vi løbe Nykøbing Falster ned


Og i hvert fald ikke noget der bare lige sådan kommer over et par træninger mellem jul og nytår. Men København-lejren er fortrøstningsfuld for, at det nok skal falde på plads.


Mange mener, at Københavns chancer for at spille med om medaljerne i år nu er faldet drastisk grundet Rejs farvel.


-Vi har egentlig aldrig set os selv som et top-4-hold fra starten af sæsonen. Det har aldrig været vores officielle udmelding, at vi havde som ambition om at vinde medaljer. Vi drømmer selvfølgelig om det, og vi har en masse unge spillere, som vi tror, bliver dygtigere end de er nu og i fremtiden.


-Selvfølgelig drømmer vi om medaljer, ellers tror jeg ikke, at man kunne samle motivation nok til at træne så godt så meget. Men vores succeskriterie for denne sæson er ikke, at vi skal stå med en medalje til sidst. Så må tiden og sæsonen vise, hvor langt vi kan komme, slutter Claus Mogensen.


Lørdag eftermiddag står den først og fremmest på et lokalbrag med stort L mod rivalerne fra Nykøbing Falster. Du kan følge den kamp direkte her på Europamester.dk, når vi liveblogger fra klokken 15.45. Der er kampstart klokken 16.10.


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER