Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Sandra Toft mangler en medalje med landsholdet: -Nu skal det være, siger anføreren

Sidst Danmark fik en medalje ved et mesterskab var ved VM i 2013, og der var Sandra Toft ikke med grundet en skade.


Og så skal vi helt tilbage til 2004 for at finde den seneste danske medalje, og der var Sandra Toft bare 15 år.


Sandra Toft har efterhånden vundet mange titler og modtager stort personligt hæder. Men den 31-årige topkeeper mangler den medalje med landsholdet, hun har kæmpet for i så mange år men endnu ikke har vundet.


Men nu skal det være


-Jeg håber, det bliver nu. Så gider vi ikke at snakke om, at den seneste medalje var i 2013, hvor jeg ikke var med. Jeg håber, jeg får min første nu, siger Sandra Toft med et skævt smil på læben.


-Os der har været med på landsholdet i mange år, har jo oplevet mange skuffelser i december med landsholdet. Det er kæmpelettelse og en flod af følelser af glæde og stolthed, der overfusede en de sidste tre minutter mod Rusland. Endelig lykkedes det igen, uddyber Toft.


-Skuffelserne er der jo stadig, det forsvinder ikke bare. Men vi er kommet i semifinalen, vi er ekstralettet og glade. Vi er før taget hjem med mange nederlag. Det er tidligt at snakke om medaljer, men jeg er før taget hjem med en fjerdeplads. Der er en anden ro på holdet, som vi mærker, når vi spiller, og det er superfedt at være en del af.


Modstanderen er altså ingen ringere end de syvdobbelte norske EM-guldvindere, der ikke har tabt en betydningsfuld landskamp til Danmark siden EM-finalen i 2002.


Norge har vundet 13 ud af de seneste 14 indbyrdes opgør mod Danmark, men statistisk og tal gider Sandra Toft ikke at bruge meget tid på.


-Vi hænger os ikke ved statistikker. Det bruger vi ikke tid på. Norge har været en klasse for sig selv. Det kommer ikke bag på mig, at de er et klassemandskab. Det er aldrig nemt at slå Norge.


-Vi er rigtig glade, og humøret er i top. Men vi er også klar over, at der stadig er en kamp mere, vi vil vinde. Vi har en stor tro på hinanden på holdet. Vi har brugt meget tid på møder og snak. Det har båret frugt, og det har givet en ro på holdet.


Hvor stor en del har Jesper Jensen for al den ro, I snakker om?


-Rigtig, rigtig, rigtig meget. Det var også en af grundene til, at jeg anbefalede ham til Dansk Håndbold Forbund. Det skulle være ham. Jeg følte, at han var den helt rigtige til at tage over til det, vi manglede.


-Vi starter fra start med en ny træner. Vi har brugt meget tid på at vores udtryk og få alle med på den vogn. Vi måtte lægge skuffelser og dårlige oplevelser bag os og bare give los, slutter Sandra Toft.


Semifinalen mod Norge fløjtes op fredag aften klokken 20.30. Inden da spiller Kroatien mod Frankrig. Følg med hele aftenen på Europamester.dk.


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER