Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

-Jeg er ligeglad, om det er to kænguruer fra Australien, der dømmer: Det skal være de bedste, raser ekspert

Lars Rasmussen har fået nok af, at det ikke er de bedste dommer, der dømmer ved kvindernes slutrunder. For hans skyld kunne det være julemanden, to nisser eller et sæt importerede kænguruer, der dømte, hvis bare det var de bedste.


HERNING, HBOLD.DK: Det gør ondt helt ind i håndboldhjertet for Lars Rasmussen at være vidne til den ene skandaløse dommerpræstation efter den anden, der rammer kvindernes EM.


EHF besluttede, at det udelukkende skulle være kvindelige dommerpar, der fik fløjtetjansen ved én af de bedste internationale stævner. Det har resultereret i par fra blandt andet Litauen, Grækenland og Portugal, der har lidt eller slet ingen erfaring på de største håndboldscener.


Der er tydeligt blevet valgt køn frem for kvaliteter, og ligestillingsprojektet er slået komplet fejl, siger Lars Rasmussen, der slet ikke kan holde tanken ud.


-Hold nu op med det der ligestillingspis. Det er pis og papir. Det er de bedste nationer, der spiller, så skal de bedste dommere også dømme. Færdig. Slut. Om det så var to nisser, en julemand eller to kænguruer, der var hentet ind fra Australien … Jeg er ligeglad, bare det er de bedste, siger Lars Rasmussen til HBOLD.dk og fortsætter:


-Det skal ikke handle om køn, men om hvem der er de bedste. Det andet er altødelæggende for spillere, trænere og hele slutrunden. Det ødelægger mere, end det gavner. Det er ikke nogen strikkeklub det her. Vi spiller ikke for sjov. Det er på allerhøjeste niveau i verden og Europa.


-Jeg må bare sige, at det er fuldstændig utilgiveligt. Som spiller og træner føler man, at der bliver pisset på en. Det er til grin, at man år efter år og stadigvæk den dag i dag skal opleve det her. Der er mange af dommerparrene, der ikke engang kan dømme en U9-kamp.


Især i kampene mellem Rusland og Frankrig, Danmark og Sverige var dommerpræstationerne helt henne i vejret og tydeligt frustrerende for alle parter.


Lars Rasmussen kunne godt få sin tvivl, om de overhovedet var til stede eller kunne se noget? Det kræver i hvert fald, at dommerne får noget erfaring og rutine, inden de bliver sluppet løs på allerhøjeste niveau.


Det er ikke til EM, VM og OL, at man skal udvikle dommerne, understreger Rasmussen.


-Jeg kan godt blive bange for, hvor intelligente dommerne er, når jeg ser præstationerne. Normalt vil jeg mene, at voksne mennesker er intelligente, godt kan tælle og huske regler. Men jeg kan helt seriøst være i tvivl, om de har fået sat kunstige kontaktlinser i, der bare gør, at de ikke kan se?


-Det er jo fint nok, at de unge dommere skal frem og have noget rutine. Men så sæt dem til at dømme Frankrig mod Thailand, der ender 140-5 i stedet for at tage dem med til en slutrunde. Det giver ingen mening. Det ville folkene i IHF og EHF vide, hvis der bare var én, der engang har spillet på serie 3-niveau og ved, hvad det betyder.


-Jeg forstår ikke noget som helst af, at forbundene bliver ved med at holde fast i det her. De vil gerne vise, hvor god håndboldsporten er, men hvordan helvede passer det med, at man ikke engang har B-C eller D-dommere, men er helt nede op på Å-niveau. Jeg er trist over at se det, slutter han.


Anne Mette Hansen har også sat ord på, hvad dommerpræstationen får hende til at føle som spiller. Læs lige her: Dansk landsholdsprofil føler sig til grin: -Vi har ikke de bedste dommere.


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER