Nikolaj Jensen

Mia Rej: -Det ligger til mig at lede og fordele

Playmaker Mia Rej har pakket storspillet fra København Håndbold ned i tasken og foldet det ud på fornemmeste vis på kvindelandsholdet, hvor meget tyder på, at spillet sættes op om hende.


Men det tænker Mia Rej ikke så meget over. Faktisk tænker hun overhovedet ikke, hvad andre tænker, mener og siger om hende.


Den 30-årige finurlige og fintestærke København-stjerne gør det, hun er bedst til: Hun spiller egentlig bare håndbold.


Og det gør Mia Rej også ganske godt. Hun ser ud til at fortsætte storspillet hjemme fra København Håndbold, hvor hun i snit har banket syv kasser ind i hver ligakamp.


Læs også: AG har storsavnet ”Mulle” på landsholdet: -Stine Jørgensen fik alt for lang snor – det lykkedes aldrig  


-Jeg forsøger at tage så meget af København-Mia-Rej med til landsholdet som muligt. Det synes jeg, jeg er lykkes ret godt med. Jeg føler ikke, jeg skal genopfinde mig selv. Det er bare mig, jo. Jeg skal bringe de kvaliteter i spil her som derhjemme, siger Mia Rej til HBOLD.dk og uddyber:


-Jeg tror bare, det ligger meget til mig at lede og fordele. De evner jeg har til dagligt i klubben, forsøger jeg at bringe i spil her. Jeg var nok ikke udtaget, hvis det ikke var det, Jesper og Lars gerne ville se fra mig.


-Jeg tænker ikke så meget over, hvad andre tænker om det. Jeg spiller bare og prøver at fuldføre den plan og føre vores ideer ud i livet, som Jesper og Lars har lagt. Så håber vi, det virker, smiler hun.


Læs også: -Mia Rej har alt det, kvindelandsholdet mangler, mener håndboldekspert, der mener, Danmark får nemmere ved at lave mål nu


De mange spilminutter og endnu mere ansvar falder egentlig den københavnske profil meget naturligt.


Så naturligt at det faktisk ikke er noget, hun tænker synderligt meget over. Hun nyder det bare.


-Jeg er vant til stort set at spille 60 minutter hele tiden. Alle vil vel helst gerne spille 60 minutter hele tiden. At det så heldigvis måske ser ud til, at det bliver til flere minutter end tidligere, det er jeg kun glad for.


-Det skal man da være idiot for ikke at synes om. Men jeg er også klar over, at det nogen kampe kan blive mere og andre kampe mindre. Sådan er det at være på landsholdet. Der er fem andre, der er virkelig dygtige, så det tager jeg stille og roligt.


-Vi har mange forskellige spiltyper, og vi har virkelig mange, som gerne vil have bolden forskellige steder i forskellig fart. Det gælder om lige at holde styr på, hvem der står derude, men vi er virkelig brede på det punkt. Det er en kæmpestyrke, uddyber hun.


Mia Rej har også tilført det danske kvindelandshold en tiltrængt styrke, ro og ikke mindst struktur.


Især strukturen har været savnet på landsholdet, og den kommer Mia Rej buldrende med. Det har hun også modtaget ros for fra sine holdkammerater.


-Jeg tror bare, jeg er god til at holde god struktur i spillet, holde roen og spille stabilt. Jeg synes, der er mange, der har været gode til at sige, at de synes, det er virkelig fedt, at jeg er med og god til at give dem ro med min struktur.


-Det tror jeg, er en af de kvaliteter, de andre sætter pris på ved mig. Det giver også en ro til mig i at præstere i det, slutter Mia Rej.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER