Ida Hummeluhr

Burgaard dagen før EM: "Jeg er virkelig stolt og glad over at spille på det her hold"

I morgen spiller Danmark sin første EM 2020-kamp i Jyske Bank Boxen, i Herning. I den forbindelse har vi taget en snak med landsholdsprofil Louise Burgaard. 


Torsdag formiddag blev vi efter aftale ringet op af en glad og optimistisk Louise Burgaard, som sammen med os gjorde status på den forestående slutrunde samt Danmarks første kamp mod Slovenien.


 


Hvordan går det i jeres boble indtil videre?


Jamen, indtil videre er det gået rigtig fint – nu har vi kun været her i to døgn. Men det har i hvert fald været super fint. Jeg tror mere, at det er når vi kommer lidt senere hen, at det kan begynde at være hårdt.


 


Snart spiller i første kampe, er der ved at komme nerver på?


Ja, man kan godt lige mærke, at nu begynder kampene i dag i de andre grupper, så det kribler lige lidt ekstra. Så jeg glæder mig helt vildt meget.


 


I møder Slovenien i morgen, hvad er det for en modstander?


Det er en modstander, som vi jo faktisk ikke kender så godt. Vi har kunne se lidt video på dem fra VM sidste år – for de har ikke spillet nogle kampe siden. De har så også fået to verdensklassespillere ekstra, Omoregie og Lazovic. Normalt forbereder vi os rigtig godt på modstanderen, men det er lidt svært, når vi ikke helt ved, hvad det er for et hold.


 


Så I har generelt ikke haft så meget videomateriale på dem?


Vi har set noget på deres individuelle spillere, men det der med, hvordan de spiller sammen som hold, det er lidt mere uvist.


 


Hvilke ting skal I særligt have styr på for at få en succesoplevelse i morgen – nu I ikke har så stort kendskab til holdet?


Ja, altså, de har jo en fantastisk skytte i Ana Gros, som jeg også kender fra den franske liga. Hun kommer helt sikkert til at trække et stort læs. Så er der også min holdkammerat, Tjasa Stanko, som er hjernen bag holdet. Hun lægger de gode afleveringer, har det gode overblik og er også farlig selv. Så har de en rigtig god gennembrudsspiller i Omoregie, så det er virkelig en svær kamp.


 


Er du og I klar til i morgen?


Ja, det synes jeg.


 


Hvordan er dynamikken på holdet?


Jeg synes, at der er en rigtig god dynamik. Og så synes jeg, at vi har haft nogle virkelig fede møder med hinanden, og jeg synes, at vi er kommet tættere på hinanden. Jeg er virkelig stolt og glad over at spille på det her hold!


 


Så du føler, at det er et hold du kan komme langt med?


Ja, altså, når man skifter træner er der nye principper og nye måder at gøre tingene på. Det er ærgerligt, at vi igen skal stå og sige, at vi er på vej og er i proces, men det er sådan det er, når der kommer nye kræfter til. Men jeg tror virkelig på, at vi kan noget med det her hold.


 


Hvor langt tror du, at I kan komme?


Det tør jeg simpelthen ikke sætte ord og tal på. Jeg kan kun sige, at jeg virkelig synes, at vi er på rette vej.


 


Kampen spilles fredag d. 4. december kl. 20.30, og kan følges på Europamester.dk, hvor vi liveopdaterer – direkte fra Boxen i Herning.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER