Nikolaj Jensen

København flår Viborg fra hinanden i topkamp

Med en svimlende høj redningsprocent fra Amalie Milling og 12 scoringer fra Mia Rej pillede København Håndbold det gæstende førerhold fra Viborg totalt fra hinanden og sikrede midtjydernes første nederlag i denne sæson med en sejr på 31-26.

Så gik den ikke længere for Viborg HK.

Efter otte sejre på stribe og en titel som ubesejret, kunne de rejse fra hovedstaden og topkampen mod København Håndbold med sæsonens første nederlag, efter aldrig at folde sit topholds-potentiale ud i 31-26-nederlaget. I en kamp hvor gæsterne aldrig kom i nærheden af point.

Allerede fra første fløjt fik Viborg smagsprøver på, hvad det vil sige at løbe ind i den københavnske defensiv, der tacklede stærkt af, gik lige til grænsen og fik både Moa Högdahl, Kristina Jørgensen og Carin Strömberg til at skyde både tre, fire og fem meter over mål.

Det blev aldrig svinsk fra hjemmeholdets side, der fandt en perfekt balance til at flå Viborgs ellers velspillende offensiv helt fra hinanden. Der skulle gå fem minutter og 30 sekunder, før Line Haugsted sendte første Viborg-scoring i netmaskerne.

Men symbolsk for kampen så stak hjemmeholdet aldrig længere væk, end de kunne hentes. 5-2 var den største føring, København kunne mønstre i en første halvleg, der bølgede frem og tilbage med skiftende føringer.

Jakob Vestergaard fik dog nok efter 10 minutter og trak den første timeout ud af ærmet. Og det var klogt. Ordene ”slap nu af, I stresser for meget i angrebet” satte gang i Viborg-mandskabet, der med storspil af Kristina Jørgensen og keeper Anna Kristensen sled og slæbte sig tilbage i kampen og på 5-6.

Føringen holdt dog ikke længe, inden Mia Rej og co. igen overtog føringsroret og igen lykkes med at kaste så tilpas meget grus i det midtjyske maskineri, at de ikke havde overskuddet til at holde fast i føringen.

De sidste 10 minutter af første halvleg blev fuldstændig styret af Mia Rej – hvem ellers fristes man til at sige – der i løbet af ganske få minutter nettede to gange på straffekast og satte et drøn af et løbeskud og vendte kampen fra 7-8 til 10-8.

Første halvleg sluttede med en tydeligt frustreret Kristina Jørgensen, der gik sine tunge skridt fra banen ud til omklædningsrummet med dukket hoved og et blik stift ned i halgulvet efter at have brændt et straffekast efter tid. Det efterlod hjemmeholdet med en føring på 13-12.

Viborg pillet fra hinanden

København skulle ikke bruge mange minutter af anden halvleg på simpelthen at pille gæsterne fra Viborg fuldstændig fra hinanden. 13-12 blev til 15-12, 16-12 og langsomt men sikkert blev kampen spillet over på Københavns præmisser. Uden tvivl.

Det var kun i ganske få glimt, at man kunne se, at det var Bambusa Kvindeligaens eneste ubesejrede hold efter otte runder, der løb rundt på Frederiksberg og jagtede sejr nummer ni.

Viborg kom aldrig i nærheden af point – kollektivet, energien og udstrålingen udeblev. Og det kan man ikke ligefrem påstå, manglede hos København. Mia Rej fortsatte sit målshow og klaskede hurtigt sin målscore over 10.

Det var de helt små ting i spillet hele vejen rundt, hvor København bare var bedre, skarpere og mere disciplineret. I alt fra afleveringer, simple angrebsåbninger og aftale.

Det udtryk fandt Viborg aldrig. De kæmpede og knoklede konstant med først at finde vej bag den sorte København-mur og dernæst den lyserød i form af Amalie Milling.

Redningsprocenten voksede sig midtvejs i anden halvleg til 50 og den københavnske føring til 24-17. Maria Lykkegaards præstation i debutkampen efter et års skadespause gjorde heller ikke vejen til comeback særligt meget nemmere for Viborg, der ad flere omgange løb ind i hende i forsvaret og blev stoppet og flere gange måtte indkassere mål fra den stærke stregspiller.

395 tilskuere klappede og jublede hjemmeholdet helt i mål, selvom Kristina Jørgensen hurtigt reducerede to gange i tomt mål. Det blev aldrig spændende og til sidst var det blot et spørgsmål om, hvor stort et nederlag, Viborg skulle rejse hjem med.

Kristina Jørgensen blev Viborgs topscorer med syv mål, mens Mia Rej satte 12 kasser ind. Med sejren forbliver København på fjerdepladsen med 14 point efter ni kampe, mens førstepladsen lige nu varetages af Team Esbjerg, der har ét point mere end Viborg HK.