Nikolaj Jensen

Kristina Jørgensen stortrives i Viborg: -Jeg glæder mig hver dag til at komme til træning

Selvom fremadstormende Kristina Jørgensen uden tvivl havde flere tilbud på hånden, så valgte den 22-årige bagspiller at forlænge aftalen til 2024 med Viborg, hun har det helt og aldeles perfekt i.


Kristina Jørgensen har i sin treårige periode Viborg HK vokset fra at være en relativ ukendt ligatalent til nu at være en afgørende profil såvel på klub- som landshold.


Den unge bagspiller kom til klubben for tre år siden, da hun var bare 19 år – og her nogle sæsoner senere er Viborg bare blevet klubben for Kristina Jørgensen. Hun stortrives, har det – som hun selv siger – perfekt og har for nyligt forlænget aftalen til 2024.


-Jeg har det helt perfekt, faktisk. Det er virkelig fedt at være i Viborg lige nu. Jeg trives helt vildt meget med ansvar. Jeg har det rigtig godt, konstaterer Kristina Jørgensen overfor HBOLD.dk og fortsætter:


-Jeg glæder mig hver dag til at skulle til træning. Vi har et rigtig godt træningsmiljø, hvor vi både formår at have det sjovt men også presser og stiller krav til hinanden. Det gør, at man udvikler sig og kan mærke, at de små ting man arbejder med til træning også kan komme frem i kamp på en måde, hvor man stoler på hinandens kvaliteter.


-Det er fedt at være i et miljø og den dagligdag, jeg er i. Jeg har det sjovt med at komme til træning for tiden. Jeg tror helt sikkert på, at hvis man har troen på sig selv og at man som hold kan præstere sammen, gør, at man stoler på hinanden i pressede situationer i kampen.


Traditionsklub rimer på Viborg HK. Eller det gør det i princippet ikke, men når man tænker på Viborg HK, så er det næste ord, man tænker på traditionsklub.


Det forpligter at være en del af Danmarks mest vindende håndboldklub, siger Kristina Jørgensen, hvis største ønske er at stryge til tops med klubben i den ene eller anden turnering. Det er ved at være noget tid siden, guldet sidste har været forbi Viborg HK. Klubben har ikke vundet noget i seks år og siden DM- og Cup Winners Cup-guldet i 2014.


-Det er jo det, jeg går og kæmper for hver eneste dag. Det vil betyde alt. Det er det, vi som hold og klub lige nu prøver at gøre alt, hvad vi kan for, at det kommer til at ske igen.


Hvordan kan du mærke, at du er i en traditionsklub?


-Det kan man jo mærke på de fans, der har været her i over 25 år nærmest. Man kan mærke på byen, at det virkelig er en håndbold-by. Og så kan man se de kæmpestore pokaler i vores lounge, der hænger en masse billeder af de tider, der var, hvor klubben vandt tre gange Champions League. Man kan tydeligt mærke, Viborg er en klub med stolte traditioner.


-Vi håber, at vi er med til at spille medaljer og med i de sjove kampe, når det hele skal afgøres. Men vi ved også bare, at det er marginalerne, der afgør, om det er det ene eller andet, der kommer til at ske, uddyber hun.


Stor kontinuitet


Kontinuiteten i den midtjyske trup er høj og har været det i en del sæsoner efterhånden. Det er lykkedes domkirkebyen at holde på profiler som Line Haugsted, Kristina Jørgensen, Carin Strömberg, Moa Högdahl i et sammenhængende sæsoner.


Det betyder meget, understreger Jørgensen.


-Vi skal ikke til at bygge et helt nyt spilkoncept sammen. Vi bygger videre på det, vi har fra sidste sæson. Alle på holdet bidrager. Vi kender hinanden og vi, hvor hinanden løber. Det er en fordel. Alle har haft kampe, hvor de bare er strålet igennem.


-Selvom der måske er én, der ikke har dagen, så er der en anden, der træder til, slutter Viborg-bagspilleren.


Du kan følge Viborgs kamp lørdag eftermiddag mod København Håndbold direkte på Europamester.dk, når vi liveopdaterer fra Frederiksberg-Hallen fra klokken 15.45. Kampstart klokken 16.10.


 


HBOLD er nu også på instagram, følg os rigtigt gerne HER.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER