Nikolaj Jensen

København-træner roser dansk traditionsklub: -Viborg HK har hele pakken

Effektivt angreb, hurtig kontrafase, formidabel fysik, vigtig kontinuitet, klare roller og et sublimt sammenspil er lig med Viborg HK, som København-cheftræner Claus Mogensen mener, ejer hele pakken.


Der er næsten ikke det element i håndbold-spillet, som Viborg HK i øjeblikket mangler. Er man i tvivl, kan man bare tage et kig i den aktuelle stilling, hvor midtjyderne som det eneste hold skiller sig ud med maksimumpoint efter otte kampe.


Håndboldholdet med hele pakken skal København Håndbold forsøge at ryste af den alvorlige sejrskurs, Jakob Vestergaard og co. har sat alle sejl ind på.


-Vi er fuldt ud klar over, at det bliver en stor mundfuld for os. Viborg er virkelig godt kørende. De er det bedst spillende og mest stabile hold i landet lige nu, siger Claus Mogensen til HBOLD.dk og svarer prompte på spørgsmålet, om de har hele pakken.


-Ja, det synes jeg, de har. De har en stærk fysik, stærke defensivt, en kraftfuld kontra og angrebsmæssigt er de dygtige både på gennembrud og på skud. De dækker bredt på kvaliteter.


-Vi er lidt udfordrede fysisk. Det må vi prøve at kompensere for. De vil løbe med os, og jeg tror også, at de er klar over, at vi også vil ud og løbe med dem. Det bliver en kamp i kampen. Så gælder det for os angrebsmæssigt, at vi spiller varieret, så de bliver pressede på forskellige fronter hele tiden.


I har også været pressede mod Viborg. De har scoret henholdsvis 32, 31, 32 og 33 mål mod jer i de seneste fire indbyrdes kampe – hvorfor?


-De er et godt angrebshold og godt kontrahold. De spiller i et højt tempo. Fysikken har de også haft igennem nogle sæsoner efterhånden, fordi en del af spillerne har været med i et stykke tid. De begynder at være rigtig samspillende. De er virkelig afklaret over, hvilke roller hver især har på holdet. Det har de bare formået at bygge videre på.


Kontinuitet er en kvalitet, mange – hvis ikke alle – hold stiler efter i opbygningen af et hold.


Det er typisk én af mange ingredienser til succes og storspil. Selvom Viborg har arbejdet hårdt og godt på netop dette område, så er det ikke altid lig med guld og topplaceringer, forklarer Claus Mogensen.


-Der vil altid være forskellige forudsætninger i klubberne. Viborg har været gode til at holde kontinuitet, og det er selvfølgelig oftest positivt. Men da vi blev danske mestre i 2018, skiftede vi otte spillere fra sæsonen før og fik to nye til i løbet af sæsonen. Det er ikke altid afgørende.


-Men for Viborg gør det, at de har et højt bundniveau. Spillerne kender hinanden så godt, så de ved lige, hvilke knapper de skal trykke på for at holde sig på et vist niveau. Man skal være på 100 procent for at konkurrere mod dem. Vi tror på, at vi kan konkurrere mod dem og vinde, men det bliver svært, slutter Claus Mogensen.


Husk, du kan følge slaget mellem København og Viborg HK direkte fra klokken 15.45, når vi liveopdaterer direkte fra kampen og giver dig alt det bedste derfra.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER