Jonas Løytved, håndboldbaren

Live: Kiel smadrede Aalborg i Champions League

Aalborg Håndbold tager imod THW Kiel til topkamp i Champions League. Følg braget i livebloggen herunder:

Sander Sagosen scorede kampens sidste mål, og han blev fortjent også kåret til kampens spiller. Og med det takker jeg af her fra Jutlander Bank Arena. Husk at lytte til den massive opfølgning på kampen i podcasten Håndboldbaren, der udgives senere i aften med masser af reaktioner fra både Aalborg og Kiel-lejren.

SLUT! THW KIEL SMADRER AALBORG HÅNDBOLD MED 31-23!

59.00: Der er trods alt en del klapsalver i Aalborg, selvom deres helte taber. De er bagud 30-23 men har vist fin moral i anden halvleg.

58.10: De første tilskuere er på vej ud af arenaen. De nåede ikke at se Calvert score til 29-22. De er nok også ligeglade.

57.20: Sander Sagosen scorer i tomt mål til 28-22. Kiel vinder den her.

56.40: Buster Juul mener at samtlige bolde, der ryger ud over sidelinjen eller baglinjen er Aalborgs. Det er sådan set meget fedt. Men han får ikke dommerne med på sin vogn.

56.00: Aalborg fik da bolden, men Nikolaj Læsø misbrugte en dårlig mulighed. Det ligner en afgørelse. Kiel med bolden. Eller undskyld. Det har været afgjort længe.

55.15: Men Filip Jicha har da taget timeout, så lidt nervøs må han være. Han skal lige sikre sig, at Kiel ikke dummer sig i de sidste fem minutter.

55.00: 27-22!!! “Er det nu, de laver comebacket?”, spørger min kollega Ida. Svaret er nej, hvis I skulle være i tvivl.

53.40: Sander Sagosen til 27-20. En af kampens bedste på sin tidligere hjemmebane.

53.10: Det er jo ikke fuldstændig umuligt for Aalborg. De er bagud 26-20 med syv minutter igen. Vildere comebacks er set, meeen…

52.20: En vip-scoring fra Buster Juul. Jamen man må vel stadig godt lave lidt lækkerier, selvom man er bagud. 26-19 til Kiel.

51.40: Niklas Ekberg på straffe til 26-18. Han er bare god. Og sikker. Og en flot fyr i øvrigt.

50.45: Så fik Lukas Sandell til gengæld sendt en aflevering langt op på tribunen, og så er vi jo lige vidt.

50.00: Benjamin Jakobsen er udvist for Aalborg, men Kiel smed da deres første overtalsangreb væk. Stadig 25-18 til Kiel.

49.20: Simon Gade reddede, og Aalborg havde chancen for at reducere forspringet til seks mål, men så gik gassen også af Andreas Holsts ballon. Han blev pareret af Quenstedt.

48.40: De får da pyntet. Andreas Holst reducerer til 25-18. Ryster Kiel i bukserne? Næppe. Og det behøver de altså heller ikke.

47.30: Jeg bliver irriteret! Hvorfor spille “Stand up for the Champions”!!!? For det første må tilskuerne ikke stå op. For det andet er Aalborg ganske vist danske Champions, men det spiller saftsusme ikke som det. Samuelsson til 25-17. Til Kiel stadig. Naturligvis.

46.30: Ja, første angreb lykkedes. Og Andreas Holst scorer. Altid dejligt at se ham på banen og på tavlen. 25-16 til Kiel.

46.10: Aalborg-træner Stefan Madsen har taget timeout. Han prøver 7-mod-6 igen. Det var mildt sagt ikke succesfuldt i slutningen af første halvleg.

46.00: Så smed Aalborg bolden væk. Igen. Ekberg fanger den, og Wiencek scorer til 25-15. Puha. Der er vist nok med, at corona-restriktionerne ikke tillader, at man går før tid.

45.00: Ja, det bliver ikke Aalborgs dag. Det har træner Stefan Madsen nok også erkendt, mens han står med sine hænder plantet i hofterne nede på bænken. Reinkind til 24-15 for Kiel.

43.20: Hvis publikum er kommet for at se giraffen, har de fået valuta for pengene. Ellers er de blevet skuffede. Ja, Kiel har fremvist hele palletten, men Aalborg, ja hvad skal jeg sige. Læse har reduceret til 23-15. Det er ikke nok.

42.00: Den tidligere SønderjyskE-spiller Oskar Sunnefeldt på tavlen for Kiel. Nu sparer de Sagosen. Men gæsterne fører 23-14.

41.30: Men Jonas Samuelsson scorer da i det mindste på sine straffekast. Kiel fører stadig. Nu 22-14. Efter endnu et straffemål fra svenskeren.

40.20: “Woah, we’re half way there” fra Livin On a Prayer spilles i arenaen, da Samuelsson reducerer til 21-13 på straffekast. Aalborg er i hvert fald IKKE halvvejs mod et comeback.

39.20: En til hver. Først Sandell og så Sagosen. Nu 21-12 til Kiel.

38.30: Det er altså heller ikke, fordi Kiel sparer på kræfterne. Sagosen, Duvnjak, Pekeler og co. spiller videre, ligesom de har gjort det meste af kampen. Kun Landin er taget ud.

37.20: Så kom der lidt Juul’e-bal i Nordens Paris. Buster Juul med reducering til 20-11.

37.00: Og så blev det dobbelt op. Kiel fører 20-10. Av, Aalborg!

35.50: Nåmen Duvnjak fik en udvisning, men Buster Juul har lige tyret et straffekast på overliggeren.

35.30: Hvis er vist derhenne, hvor jeg godt tør love, at jeg tager cyklen til returkamp i Kiel. I december vel at mærke. Hvis Aalborg vinder den her.

35.00: Der er set kønnere håndbold end i anden halvlegs første fem minutter. Men Niklas Ekberg med en fræk afslutning på kontra her. Kiel fører 19-10.

33.20: Men så gik den heller ikke længere. Sander Sagosen med sit syvende mål til 18-10.

32.40: Simon Gade er kommet på mål for Aalborg og startet med to redninger. Hvis han lukker buret på sådan en Landinsk facon, så kan det da ske, meeeeen…. Stadig 17-10 til Kiel.

31.30: Nordjysk reducering. Jonas Samuelsson til 17-10. Et comeback under opsejling? Næppe.

30.00: Så er anden halvleg i gang. Kiel står med en redningsprocent på 62 % i første halvleg. Det er i sig selv imponerende. Men Aalborg skal stadig løfte offensiven væsentligt, også når det handler om at minimere fejl og komme til bedre chancer, hvis de skal have bare en lille chance for at komme tilbage.

PAUSE! KIEL FØRER 17-9!

René Antonsen scorer Aalborg sidste mål i en forfærdelig første halvleg. Danmarksmestrene er spillet ud af banen. Kiel er i gang med at smadre Aalborg. Jeg holder en pause her fra Jutlander Bank Arena og er tilbage med anden halvleg om et kvarter. Set med Aalborg-briller kan det vel næppe blive værre.

29.30: Wiencek med en fejl på stregen. Aalborg med mulig for at pynte før pausen.

28.45: Det gør ondt at se. Sander Sagosen til 17-8. Skal han ikke snart være lidt sød mod sine gamle venner?

27.30: Ja, 7-mod-6 er ingen succes. Aalborg mistede igen bolden men var heldig at Sagosen dummede sig. Denne gang gik det bare ikke. Quenstedt kastede bolden direkte i kassen. 16-8 til kielerne.

26.40: Aalborg spiller 7-mod-6 men bliver straffet. Først Duvnjak i tomt mål. Så fik Læsø ganske vist scoret, men Duvnjak var igen hurtigt. 15-8 til Kiel.

25.30: Så fører Kiel igen med seks mål. Niklas Ekberg til 13-7. Niklas Landin er i øvrigt skiftet ud i Kiels mål. Dario Quenstedt er kommet på mål.

25.00: Aalborgs direktør, Jan Larsen, står som altid nede i det ene hjørne. Eller står gør han ikke. Han tripper konstant og går lidt frem og tilbage. Normalt kommer der adskillige udbrud fra ham, men i dag er han tavs. Jeg nægter dog at tro, at det er, fordi han har erkendt, at hans tropper er oppe mod overmagten.

23.50: Ja, Aalborgs gode periode varede kun i omtrent fire minutter. Sander Sagosen til 12-7 til Kiel.

22.30: Lidt luft til Kiel igen. Niklas Ekberg gør det til 11-7 på straffekast.

22.15: Og det kommer der! Nikolaj Læsø!!! Kun 10-7 til Kiel nu.

22.00: Aalborgs hjemmepublikum vågner også op nu. God Aalborg-periode i øjeblikket. De har fat defensivt. Nu skal vi bare have nogle mål.

20.30: Sådan! Et godt Aalborg-forsvar, og Mads Christiansen reducerer til 10-6 på kontra.

19.20: Nikolaj Læsø er kommet ind fra Aalborg, og han reducerer til 10-5.

18.50: Det er heller ikke, fordi Kiel har let ved at lave deres mål. Men så har de Sander Sagosen, der bare stiger op og klapper den ind. 10-4 var det! Og det er også stillingen.

18.10: Og så må jeg altså lige rose Domagoj Duvnjak. Kroaten er simpelthen fremragende,, som den fremskudte i Kiels 5-1-forsvar. Og Niklas Landin? Ja, han pillede lige Mark Strandgaard. Selvfølgelig.

16.55: Stefan Madsen har taget timeout. Og det forstår jeg godt. Nøglen til at komme tilbage er i første omgang at få styr på angrebsspillet, lave færre fejl og ikke mindst score på Landin. De har ofte overplaceret på landsholdskeeperen.

16.50: Publikum her i Jutlander Bank Arena ser altså også lettere modløse ud. Nu er det også kun halvdelen, der klapper, når Aalborg er i angreb. Og der bliver altså ikke klappet for fuld styrke. Kiel fører 9-4.

16.10: Mads Christiansen brænder for Aalborg. Det er der heller ikke råd til.

15.00: Kiel slog hurtigt tilbage og fører nu 8-4. De har også bolden. Aalborg laver ALT for mange fejl i øjeblikket.

14.20: Buster Juul brænder straffekast på Niklas Landin men samler riposten op og reducerer til 7-4.

13.30: Skal Aalborg kunne slå Kiel? Nej da! Men spillerne og træner Stefan Madsen er selv med til at skrue forventningerne i vejret med deres udmeldinger. Aalborg vil spille med på det her niveau, og det er fedt. Men lige nu er de danske mestre mindst to niveauer under de tyske. Stadig 7-3 til Kiel.

12.20: Aalborg spiller ikke godt. En aflevering på tværs, der går ud af banen. Kiel har igen bolden og fører nu 7-3. Det er ikke det Aalborg-hold, vi er blevet forelsket i indtil nu i Champions League.

11.20: I første hug! Lukas Sandell reducerer på et gennembrud. Kiel fører 6-3.

10.40: Kiel kommer foran 6-2. Niklas Ekberg scorer. Aalborg sætter Lukas Sandell ind offensivt sammen med Møllgaard og Claar i bagkæden. Forhåbentlig hjælper det.

10.15: Det er et meget koncentreret Kiel-hold, der er mødt op i Aalborg. De har spillet rigtig flot, særligt defensivt. Offensiven er dog ikke videre skræmmende for gæsterne, men det er tydeligt at Aalborg er udfordret.

09.30: Den ene Landin brøler nede fra målet. Fordi den anden Landin scorer. Magnus Landin til 4-2. Og kort efter scorer Sagosen til 5-2. Og så brøler Landin igen.

08.25: Revanche! Magnus Saugstrup scorer fra stregen. Kun 3-2 til Kiel. Niklas Landin siger i øvrigt tyske gloser til sit forsvar. Jeg fangede ikke helt, hvad han sagde.

08.00: Et “EEEEJJJJ” går gennem Gigantium. Magnus Saugstrup brænder helt fri i kontra på Niklas Landin. Flot redning af landsholdsmålmanden, men sådan nogle chancer skal altså ind, når Aalborg ikke kommer frem til en fløjtende fis i etableret angreb.

07.25: Lukas Sandell har varmet lidt op for Aalborg. Der skal altså også snart ske noget i det angrebsspil. Aalborg kan slet ikke komme til chancer. Kiel i angreb igen.

06.10: Kiel kommer foran 3-1. Niklas Ekberg scorer. Han er tidligere dansk mester med AG København.

05.30: To kvinder i det ene hjørne hamrer hurtigt i to trommer, når Kiel er i angreb. Ellers er der så stille, at man ville høre, hvis en fjer faldt mod gulvet.

04.55: JA TAK! AALBORG ER PÅ TAVLEN! Mads Christiansen med nordjydernes første mål. 2-1 til Kiel.

04.00: Henrik Møllgaard brænder. Vi skal altså snart have Aalborg på tavlen. Angrebsspillet har set skidt ud i indledningen. Det er svært for værterne at komme til gode chancer.

03.00: Sagosen scorer på sin tidligere hjemmebane. Kiel fører 2-0.

02.10: Steffen Weinhold bringer Kiel foran 1-0 og straks efter en Aalborg-fejl. Øv. Kiel angriber på en tomålsføring.

01.10: Jeg håbede lidt, at Kiel ville spare lidt på spillerne. Det gør de ikke. Landin starter på mål, og Sagosen, Duvnjak, Pekeler, ja de er her alle sammen. 0-0 stadig.

KAMPSTART: Aalborg begynder med Aggefors, Barthold, Møllgaard, Claar, Christiansen, Strandgaard og Saugstrup.

Kl. 18.44 – Få øjeblikke til kampstart: Kiel spiller i sort og guld. Selvfølgelig skal der være lidt guld i den dragt. Aalborg er helt klassisk i rødt og hvidt. Vi går i gang lige om lidt.

Kl. 18.42 – 3 minutter til kampstart: Hvis I ikke vidste det, så er den nye Champions League-hymne elendig! På den front går I ikke glip af noget derhjemme. Få den gamle tilbage straks, tak!

Kl. 18.40 – 5 minutter til kampstart: Og så kommer Aalborg-spillerne også. Lyset er slukket, projektørerne kører. Jamen, det hele spiller bare i Dobbelt A. Jeg glæder mig til kampen, og det har I altså også bare at gøre. Det her bliver stort!

Kl. 18.39 – 6 minutter til kampstart: Kiel er løbet på banen. Til majestætiske toner. Det er også en af verdens allerstørste og mest mytiske klubber, der er kommet til Nordens Paris. Fik Sander Sagosen et stort bifald? Naturligvis.

Kl. 18.38 – 7 minutter til kampstart: I sidste sæson vandt Aalborg to gange over Flensburg-Handewitt i Champions League, så de har ligesom vist vejen mod de tyske hold. Men er Kiel favoritter? Ja da! Niklas Landin gjorde comeback og stod formidabelt i søndagens sejr over Flensburg. Det behøver han ikke gøre i dag. Sander Sagosen gjorde i øvrigt også comeback i søndags. Han behøver heller ikke brænde den af på sin tidligere hjemmebane. Han fik sit internationale gennembrud i Aalborg og hænger på en stor plakat udenfor hallen som medlem af Aalborgs hall-of-fame.

Kl. 18.34 – 11 minutter til kampstart: I lørdags tabte Aalborg for første gang i denne sæson, da de overraskende gik tomhændede fra en udekamp mod Bjerringbro-Silkeborg. Kiel omvendt. Ja, de smadrede Flensburg-Handewitt. Betyder det, at der er lagt op til en unfair dyst? Slet ikke. Aalborg er ubesejrede indtil nu i Champions League, og ved I hvad? Jeg har en lille fidus til nordjyderne i dag.

Kl. 18.30 – 15 minutter til kampstart: Velkommen til denne liveblog fra Aalborg Håndbolds Champions League-brag mod de tyske mestre, THW Kiel. Mit navn er Jonas Løytved. Jeg er håndboldkommentator på podcasten Håndboldbaren, og jeg vil løbede opdatere her fra Jutlander Bank Arena, hvor der i aften spilles en af årets allerstørste herrehåndboldkampe på dansk jord. Kampstart er kl. 18.45. Glæd jer, for pokker!