Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Stefi Billum

Tre legendariske danske håndboldspillere

Dette indhold er sponsoreret


Er du en sand sportsfan? Er du typen, der nyder at følge med i forskelligt professionel sport og ganske enkelt ikke kan få armene ned, når dit holder klarer sig godt? Måske nyder du også at peppe kampen op med lidt spænding i form af et odds med en bet365 bonuskode, så der er lidt mere på spil? Hvis du aldrig kan få sport nok, så er der en god chance for, at du også er en rigtig håndbold-fanatiker. Der er intet federe end, når Danmark klarer sig godt i en sportsgren. Og hvis der er én sportsgren, hvor vi i den grad dominerer, så er det håndbold. Både de danske herre og de danske kvinder har høstet hæder igennem tiden med medaljer i EM, DM og sågar OL. Håndbold stammer da også fra vores eget danske land, hvor lærer og oberstløjtnant Holger Nielsen er krediteret for at sende det første regelsæt til håndbold ud i 1906. Det er derfor intet mirakel, at vi har haft vores del af håndboldstjerner igennem årene i Danmark. Mangler du at få opfrisket hukommelsen, eller har du blot brug for et godt gensyn med de gamle legender? Så kommer her en kort liste over tre legendariske danske håndboldspillere.


Anja Andersen


Anja Andersen er en af de helt store kvindelige legender inden for håndbolden. Både som træner og spiller har hun gjort sig aldeles bemærket i sporten, og hun er ikke en spiller, man glemmer lige foreløbig. Anja Andersen spillede for danmarks landshold fra 1989 til 1998 og var personlig ansvarlig for intet mindre end 725 mål i perioden. I samme periode var hun også med på kvindelandsholdet, da de høstede en guldmedalje til OL i 96, et verdensmesterskab i 97 og to europamesterskaber i 94 og 96. Anja Andersen havde efterfølgende en særdeles succesfuld trænerkarriere i 00’erne, hvor hun blandt andet havde succes med Slagelse DT.



Kasper Hvidt



En af de helt store danske målmandslegender er Kasper Hvidt. Kasper Hvidt blev født i 1976 i København, og han har spillet professionelt som håndboldspiller i både Spanien, Tyskland og Danmark. Som målmand blev han i sin storhedstid ofte omtalt som verdens bedste. Kasper Hvidt har da også vundet flere store turneringer i forbindelse med klubhåndbold, og derudover var han med til at lede Danmark til EM-guld i 2008. 


Mikkel Hansen


Den berygtede venstre back Mikkel Hansen er måske danmarks mest velkendte håndboldspiller. Og det skyldes ikke kun shampoo-reklamer for Head and Shoulders. Mikkel Hansen blev født i 1987 i Helsingør og debuterede for det danske landshold som 19-årig i 2007. Mikkel Hansen har spillet i flere store klubber både i danmark og i udlandet. På nuværende tidspunkt er han at finde på banen for Paris Saint-Germain. Han er tre gange udnævnt som verdens bedste håndboldspiller og har ledt Danmark til guldmedaljer i både EM, VM og OL.




Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER