Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Aarhus United-træner: Det bliver et spørgsmål om god planlægning

Fra Aarhus United:


Heine Eriksen om opstartsfasen i Aarhus United: ”Vi vil lægge stille og roligt ud for at undgå skader frem mod sæsonstart”


I morges ringede skoleklokkerne for første gang ind til en ny og spændende sæson for Aarhus United, der med en del nye spillere i truppen, lagde ud hos den nye trøjesponsor fra H20 nede på Balticagade ved havnen for at blive præsenteret for de spillersæt, som skal bæres gennem sæsonen 2020/2021.


Forrige sæson sluttede brat uden den ønskede sportslige afslutning, så det var et sæt motiverede og engagerede ledere og spillere, der i dag mødte op efter fire måneder fra hinanden og håndbolden:

”Vi har et brændende ønske om at komme i gang igen efter mange måneders pause. Den 12. marts forberedte vi os til kamp mod Odense, hvor vi dagen efter fik beskeden om, at kampen ikke skulle spilles. Vanvittig mærkelig fornemmelse, men nu er vi heldigvis fire måneder længere fremme,” fortæller cheftræner Heine Eriksen, der omvendt fornemmer en spillertrup, som har benyttet den længere pause på konstruktiv vis:



”Jeg er sikker på, at vi får nogle spillere tilbage, som er i rigtig god form – og her tænker jeg på fysisk form. Den dér håndboldform skal vi bruge de næste 6 uger frem mod første turneringskamp på at finde. Vi har valgt en tilgang, hvor det bliver en stille og rolig opstart, hvor der ikke trænes for hårdt og meget. Vores plan er, at vi vil være smarte og kloge og træne lige nøjagtig så hårdt og intenst, så vi har alle spillere med frem til første turneringskamp.

Det bliver virkelig en balance, hvor målet er at være så godt forberedt som muligt. Vi har mange vigtige kampe i starten af sæsonen, og det vil vi forsøge at arbejde ud fra. Det bliver et spørgsmål om god planlægning, ligesom de enkelte uger skal evalueres grundigt, når vi har overstået dem – det er planen,” fortæller han videre og zoomer afslutningsvis ind på den nye sæson som helhed, der godt kan beskrives som et nyt kapitel i Aarhus United-historien:


”Man kan også lidt kalde det ”en ny start” i Aarhus United med mange nye spillere, som skal passes ind i truppen. Vi har jo faktisk også en del spillere i truppen, som kun har været her i 1 år, så man kan godt sige, at det er en ny start for klubben. Det er rigtig spændende og rigtig godt for mig som træner, at man engang imellem starter på en frisk, så man ikke ”bare” kører videre i dét, som vi gjorde sidste år – at der skal tænkes nogle nye tanker,” afslutter United-styrmanden.


Aarhus United åbner den nye sæson med en hjemmekamp i Stadionhallen mod naboerne fra Skanderborg onsdag den 26. august klokken 18:45.



Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER