Morten Zøhner

Santander Cup byder på flere interessante pokalkampe som optakt til den nye sæson (Vest) - del 1

Om cirka halvanden måned, så ruller bolden for alvor igen. Her spilles de første betydningsfulde kampe for flere hold som optakt til den nye sæson.


Aars HK – TTH Holstebro: Gæsterne fra TTH Holstebro går uden tvivl ind til opgøret som kæmpe favoritter. TTH Holstebro havde en god sæson i Primo Tours Ligaen i sidste sæson, hvor det blev til en 3. plads inden turneringen blev lukket ned. Derudover er holdet blevet forstærket på flere positioner op til den nye sæson. Her bliver det særligt spændende at se Aaron Mensing i aktion for sin nye klub. Et veloplagt TTH Holstebro-mandskab bør dermed vinde dette opgør uden problemer, til trods for at Aars HK er et rigtigt godt 2. divisionshold, der i flere sæsoner har spillet med i toppen af 2. division Pulje 1. I sidste sæson sluttede holdet ovenikøbet på 2. pladsen i puljen. Men TTH Holstebro ligner umiddelbart en alt for stor ”mundfuld” for Aars HK.


HC Midtjylland – Ribe-Esbjerg HH: På papiret bør dette opgør ende med en sejr til gæsterne fra Ribe-Esbjerg HH. Men eftersom det er pokalhåndbold, og vi tidligere har set store overraskelser i denne turnering, så bør HC Midtjylland også tilskrives en chance.

HC Midtjyllands unge mandskab tog i sidste sæson fusen på alt og alle, da de som oprykkere tilkæmpede sig en 3. plads i 1. division. Langt henne i sæsonen havde HC Midtjylland faktisk en reel mulighed for at ”snyde” TMS Ringsted i kampen om 1. pladsen. Det er dermed et hold, som Ribe-Esbjerg HH på ingen måder må undervurdere, da det sagtens kan resultere i et pokalexit. Ribe-Esbjerg HH skal helt sikkert være særligt opmærksomme på HC Midtjyllands blot 22-årige playmaker, Sebastian Jensen, som i sidste sæson leverede 142 mål i 23 kampe for HC Midtjylland. Dette kunne derfor godt ligne en kamp, som man skal holde særligt øje med – for måske venter en pokaloverraskelse til den nye sæson her?


Skive fH – Skjern Håndbold: Hjemmeholdet fra Skive fH ligner et kommende tophold i den danske 1. division. Med de to nye profiler, Mathias Damgaard og Magnus Brandbyge, fra henholdsvis Odder Håndbold og HEI, Skæring ligner det et hold, som man bestemt skal tage seriøst.

Skjern Håndbold har derimod sagt farvel til en række store profiler i Thomas Mogensen, Kasper Søndergaard og Björgvin Pall Gustavsson og erstattet dem med yngre spillere i Oliver Norlyk, Jonathan Würtz og Svend Rughave. Dermed ligner det også et Skjern Håndbold, som er i en form for genopbygningsfase – og måske ikke er så rutineret som tidligere? En rutine, der har sikret klubben mange sejre på selv de dårlige dage gennem de seneste mange sæsoner.

Så til trods for at Skjern Håndbold går ind til opgøret som favoritter, så må man ikke afvise at Skive fH på en god dag, kan give storklubben problemer.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER