Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Stregspiller forlænger kontrakten med København Håndbold

Pressemeddelelse fra København Håndbold:


Siden 2013 har Maria Lykkegaard været en del af truppen i København Håndbold, og den stærke stregspiller har nu forlænget aftalen, så den løber til 2023.



Maria Lykkegaard har siden september siddet udenfor banen hos København Håndbold med en skulderskade, som formodentligt tager 12 måneder at komme sig over, men den hårdtarbejdende stregspiller har alligevel fået en ny, lang kontrakt, og det er der flere gode grunde til. Cheftræner Claus Mogensen fortæller:

– Vi er meget glade for, at Lykke skal blive hos os. Da skaden indtraf, var hun godt i gang med at spille sig ind på landsholdet og havde manifesteret sig som en bærende spiller for os, hvorfor det giver rigtig god mening at fortsætte samarbejdet, siger Mogensen, der fortæller videre om Lykkegaard:

– Hun er en lokal pige, som de unge spillere i Hovedstaden kan spejle sig i og se op til, og hun har bevist, at med en god portion hårdt arbejde, så kan man nå toppen.


Cheftræner Claus Mogensen ærgrer sig naturligvis over, at stregspilleren er langtidsskadet, men han er ikke i tvivl om, at hun vender stærkere tilbage.

– Selv om der desværre går en rum tid, før vi ser hende tilbage på banen, så er det en dag, vi i fællesskab med Lykke glæder os til. Det er en kompliceret operation, hun nu for anden gang har gennemgået, men Lykke er lavet af et helt specielt stof, for hun har gennem årene vist, at hun mestrer enhver udfordring, der kræver hård træning, så der er ingen tvivl om, at vi får hende tilbage i en endnu stærkere udgave, siger Mogensen og slutter:

– Lykke er med tiden vokset ind i en rolle som kulturbærer, hvor hun altid går i front med fighterfanen højt, og samtidig er hun en af holdets støttespillere, der altid er i godt humør og klar med et klap på skulderen, når andre er lidt nede, så hun er en vigtig spiller og et vigtigt menneske for København Håndbold.


København Håndbold tilknyttede i 2013 Maria Lykkegaard til førsteholdstruppen på en talentordning, og derfor har hun som en af få været med i hele klubbens udvikling og var med, da det danske mesterskab kom hjem til Hovedstaden i 2018.

– Det har været en rigtig sjov rejse at være en del af. Som helt ung trænede jeg med ”de store piger”, mens jeg også trænede og spillede på mit eget ungdomshold i FIF Håndbold. Dengang var det primært et hold af danske spillere, og jeg husker, at det var en kæmpe oplevelse at træne med og lære af de spillere, jeg så på det danske landshold, siger hun og forsætter:

– I dag har vi et mere internationalt hold, hvor en del af de unge spillere er kommet til fra udlandet, hvilket giver mig en anden rolle end den, jeg havde de første år, hvilket er med til at udvikle mig, og det er sjovt og super fedt, siger hun og fortæller, at den sidste tid med skulderskaden har været hård, men at hun er glad for, at hun med den nye lange aftale kan fokusere på at komme stærkt tilbage.

– Jeg er rigtigt glad for, at klubben har valgt at forlænge aftalen med mig. Det er dejligt at vide, at der er tillid til, at jeg kommer tilbage på banen. Jeg har de bedste holdkammerater, der hepper på mig, og jeg glæder mig til at spille med dem igen, fortæller hun og forsætter:

– Det er en stor tryghed for mig, at jeg kan blive i klubben, hvor jeg har en rigtig god sundhedsstab bag mig, som kan få mig tilbage i topform, så jeg kan bidrage på banen igen.


Mens Maria Lykkegaard har været skadet, har hun fået lov at planlægge sin træning lidt anderledes end resten af holdet, hvilket har givet hende mulighed for at give den gas med studiet.

– Jeg tror, det er svært for de, der ikke har dyrket idræt på eliteplan, at sætte sig ind i, hvor svært det er at være langtidsskadet, for hver gang jeg er i hallen, bliver jeg konfronteret med det, jeg ikke kan. Det har derfor været rigtigt rart, at jeg har fået fleksibilitet til at være på studiet, hvor jeg ikke er håndbold-Maria, der er skadet, og den energi, det giver mig, kan jeg så tage med til mine holdkammerater til træning og i kamp, og det er jeg taknemlig for, at klubben har sagt ja til, slutter hun.


Maria Lykkegaard præsenteres af DMT.



MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER