August Engelberth Berning

Spansk spiller og træner: De kroatiske fans kan blive afgørende i EM-finalen

Jordi Ribera og Julen Aguinagalde deltog i går i på pressemødet forud for EM finalen i mellem Spanien og Kroatien, og det var tydeligt at begge havde stor respekt for Kroatien og ikke mindst deres mange fans, der har fundet vej til TELE2 Arena i Stockholm.


TELE2ARENA, STOCKHOLM (HBOLD.DK): Spanien spillede sig fredag i EM finalen fuldt fortjent efter en sejr over Slovenien på 34-32. En tæt duel, der skulle helt ned til kampens døende sekunder før den blev afgjort. Spanien spillede rigtig godt angrebsmæssigt i denne kamp, alt i mens det forsvarsmæssigt stod lidt mere sløjt til. Dette vidner 32 mål i mod også om. Det er noget af det spanierne skal gøre bedre til dagens kamp i mod Kroatien.


Kroatien kommer med et stort tryk i 1. – og 2. bølge kontrafasen og det er her spaniernes skal være klar for ellers bliver de altså løbet over af Duvnjak og co.


Ved gårsdagens presse seance, hvor medierne møder spillerne fangede Hbold.dk, den spanske træner Jordi Ribera og Julen Aguinagalde til en snak om EM finalen, og hvad man kan forvente sig af denne storslåede finale.


Aguinagalde var den første, der snakkede med Hbold.dk om EM finalen. Han udtalte følgende før kampen mod Kroatien. I står her i finalen igen, hvordan er det?


”Det er meget svært, vi er her igen, men der er en masse hård træning før dette”. En indikator på, at Aguinagalde føler, at det har været en lang turnering med mange kampe, og at det bestemt ikke har været let at komme til EM finalen igen.


Hvad synes du om turneringen indtil videre?

”Det har været en hård turnering, en masse hårde kampe, jeg synes man bør hjælpe spilleren noget mere”. Aguinagalde tog her fat på en kritik, der har haglet ned over slutrunde arrangørerne grundet for mange kampe på for kort tid.


Hvad tænker du om kampen i morgen?

”Det bliver svært, de er et godt og stærkt hold. Vi vil gøre alt for at vinde”. På spørgsmålet om hvem, der er favoritter i kampen ville Aguinagalde ikke svare, da han mente at i en finale er det altid 50-50. Hvem synes du er favoritterne?


” I en finale kan alt ske, så jeg føler ikke rigtig, at der er nogle favorit”.


Efterfølgende mødtes Hbold.dk med landstræneren fra Spanien, Jordi Ribera, der udtalte sig således om kampen i dag:

Hvad tænker du om Kroatien, i har ikke vundet over Kroatien i turneringen?


”Det bliver meget svært. I den sidste kamp bliver det altid på, hvor mange kræfter man har”.


Ribera havde en tydelig respekt for det kroatiske landshold, som han mente havde spillet en flot turnering. Det næste spørgsmål til Ribera lød således: Hvad tænker du om de kroatiske fans?


” De kroatiske fans er meget vigtige for dem, når en spiller er svag, hjælper de altid en til at præstere ekstra”.

Der er ingen tvivl om at de kroatiske fans kan komme til at spille en afgørende rolle i dagens EM finale, der vil blive afgjort på de små marginaler og formentlig til allersidst i kampen.


Med andre ord er der lagt op til en virkelig spændende finale, hvor spanierne vil gøre alt for at gentage bedriften fra for to år siden og tryllebinde publikum til en magisk finale endnu en gang. Selvfølgelig med Spanien som vinder. Det bliver en mindeværdig finale, og du kan følge hele herligheden, live med Hbold.dk. Vi starter optakt fra klokken 15.55 og finalen spilles klokken 16.30 i TELE2 Arena i Stockholm. Vi ses.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER