Nikolaj Jensen

-Spanien er fortjente europamestre, siger Peter Bredsdorff-Larsen

EM 2020 fandt sin helt fortjente og retfærdige vinder, mener Peter Bredsdorff-Larsen, der især fremhævede indskiftningen af Perez de Vargas og den ændrede forsvarspræstation i første halvleg som guld værd for Spanien.


TELE2ARENA, STOCKHOLM (HBOLD.DK): EM-guldet forbliver i Spanien. Den EM-titel de hjemtog i 2018 forsvarede de nu dobbeltforsvarende spanske europamestre igen to år senere i 2020.


Ganske fortjent, mener HBOLD.dks EM-ekspert.


-Spanien er gået ubesejret igennem EM-turneringen, og derfor er det også fuldt fortjent, at de vinder. De har et stærkt kollektiv og et hold, hvor alle spillere har bidraget undervejs. Også i finalen. Det er helt fortjent, at de bliver mestre igen og under et stort pres, siger Peter Bredsdorff-Larsen til HBOLD.dk.


-De afgørende momenter kom, da Spanien gik tilbage i 6-0-forsvar, skiftede Perez de Vargas og Jorge Maqueda ind. Det blev lige præcis de tre momenter, der afgjorde finalen.


Hvorfor formår Kroatien at komme tilbage på 19-19 efter at have været bagud 16-12?


-Kroatien får bedre fat i forsvaret og har også en vis succes med at spille 7-mod-6, hvor de får løsnet lidt op. Men så var der nogle marginale kendelser, som gik Kroatiens vej. I slutfasen får Spanien en meget tvivlsom udvisning, som gav dem muligheden.


-Kroatien får en overtalssituation, men de får ikke spillet det skarpt nok – igen. I faserne med en mand mere eller mindre, var de bare ikke skarpe nok eller havde succes med nogle af deres ting.


Utrøstelig Duvnjak


Især Kroatiens altoverskyggende stjerne, og turneringens MVP, Domagoj Duvnjak, var utrøstelig efter kampen.


Han stod længe og stirrede ned i gulvet og rystede på hovedet. Et begavet håndboldhoved, der dog aldrig har vundet EM-guld men derimod nu tabt tre finaler: 2008, 2010 og nu 2020. Og stadig har sin første guldmedalje til gode med landsholdet.


-Ja, det er svært at sige. Duvnjak har været med, siden han var 18 år. Og det er noget helt særligt for ham. Han følte, de var meget tæt på, og står nok selv og kan huske en situation eller to, som han kunne løse bedre for at Kroatien kunne have vundet, men sådan er det, siger han.


Omvendt lykkelige og glade var Spanien var deres EM-guld og især den direkte kvalifikation til OL, som flere af spillerne udtalte, betød mere end den samlede turneringssejr.


-Man forstår godt deres lettelse. Det er langt fra sikkert, de var gået videre fra deres kvalifikationsstævne – akkurat som de ikke gjorde det for fire år siden på meget dramatisk vis. Det er mange af de samme spillere, som oplevede den smerte.


-Det betyder rigtig meget for alle atleter at være med til OL, og det er stort for Spanien, slutter Peter Bredsdorff-Larsen.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER