Nikolaj Jensen

Norsk anfører har respekt for bronzepræstation: -Vi har været langt nede

På imponerende vis fik de norske håndboldherrer hevet sig selv op af det enorme semifinalehul, og vendte den enorme skuffelse til en bronzemedalje. Det afføder stor respekt hos anfører Kristian Bjørnsen.


STOCKHOLM (HBOLD): Der manglede ikke det mindste på motivationskontoen, ej heller på bankbogen om minus på selvtillidskontoen. Tværtimod var der plus på alle de norske konti i bronzedysten mod Slovenien.


Bankdirektør for Norge, eller i hvert fald bare anfører, Kristian Bjørnsen havde da også stor respekt til overs for det arbejde, der lå bag semifinaleskuffelsen til glæden over bronzemedaljen på mindre end 24 timer.


-Ej, det betyder rigtig meget for os, at vi formår at rejse os fra den slemme nederlag i går. Vi var alle sammen langt nede. Det var tungt at motivere sig til kampen i dag. Men en bronzemedalje er trods alt ekstremt flot for Norge. Det har vi aldrig prøvet, så det skal vi være stolte af, siger Kristian Bjørnsen til HBOLD.dk.


-Motivationen var rigtig god. Det var fedt, at vi kunne hente det sidste frem i sådan en kamp. Det har jeg stor respekt for.


Prøv lidt at fortæl om de seneste 24 ekstreme timer …


-Et døgn med lidt søvn. Man har haft mange tanker i hovedet. Hvordan skulle vi mon klare os at motivere os til kampen om tredjepladsen og sådan nogen ting. Men vi blev enige om, at vi skulle give 100 procent og give det en god chance. Så måtte vi se, om det rakte og det gjorde det, uddyber han.


Efter en smal pauseføring på 12-9 røg tempoet i vejret og Norge fik, uden at have set sig om, udbygget føringen til 17-10. Og så var den bronzeged barberet.


-Jeg synes, vi får en fin start på kampen, der hjælper på motivationen. Den energi klarer vi at holde stort set hele kampen igennem. Slovenien var mere trætte og slidte end os. Det mærkede vi ganske tidligt, og det gav os lidt ekstra energi.


Hvorfor, når det nu var jer, der var ude i 80 minutters kamp og to gange forlænget spilletid?


-Jeg tror, vi er bedre trænet, kort og godt. Det handler også om marginaler, og om Slovenien får en drømmestart. Det gjorde de ikke og så mistede de lidt motivationen i modsætning til os, siger Bjørnsen.


Når alt kommer til alt, vil EM 2020 stå for lidt af en skuffelse for det norske mandskab, for hvem mange havde regnet med, at det var deres tur til guldsucces efter fire semifinaler på fire år.


Selvfølgelig er det dejligt at slutte turneringen af med metal, men på den anden side var Norge også SÅ tæt på at spille sig i semifinalen, at det gør helt ondt at tænke på …


-Alt i alt er det bittert, at vi ikke står i finalen. Men sådan er det. Vi taber én kamp i løbet af hele turneringen. Så var det selvfølgelig ærgerligt, at vi tabte den forkerte kamp, hvor Danmark også kun tabte én kamp og røg efter gruppespillet, understreger han.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER