Nikolaj Jensen

Lykkelige spanske guldprofiler: -Kvalifikationen til OL betyder mere end EM-guldet

At vinde EM-guldet er stort for de spanske profiler, men det er endnu større at være direkte kvalificeret til OL, påpeger de nykårede spanske europamestre.


STOCKHOLM (HBOLD.DK): Smilene var naturligvis brede hos de spanske spillere, der netop havde fået hængt guldmedaljerne om halsen.


Men det var faktisk ikke EM-guldet, der betød allermest for kongerne af europæisk herrehåndbold.


Den direkte kvalifikation til OL betyder alt og meget mere, siger keeper Gonzales Peres de Vargas.


-Det handler ikke kun om medaljer og guldet for os. For fire år siden var vi i chok over at misse kvalifikationen til OL i Rio. Nu er vi tilbage og med til OL igen. Det var det vigtigste og så er guldet sekundært, fortæller den spanske superkeeper til TV2 efter finalen.


-Det betyder meget for spansk håndbold. Jeg er meget stolt af mit hold og vores præstation i en kamp, hvor vi blev bedre i løbet af kampen og tog selvtilliden med os, uddyber han.


Barcelona-keeperen bakkes op af holdkammerat og guldkompagnonerne Raul Entrerrios og Alex Dujsjebaev, der først og fremmest var lettet over at være klar til legene i Tokyo allerede.


-Vi har en plads i Tokyo nu. Det betyder alting for os, siger højre backen.


-Det var en finale med meget få mål. Begge hold løb på tidspunkter tør for ideer i angrebet og i sådan en kamp bliver hvert mål afgørende. Det var tilfældet her, og vi havde god tålmodighed i de svære øjeblikke og hvor det stå sortest ud, siger Entrerrios, der har spillet sin sidste EM-kamp, til norsk Viasat.


Dermed forsvarer Spanien sin EM-titel fra 2018.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER