Nikolaj Jensen

69-årig kroatisk spasmager: -Lino Cervar vil for altid være ung

Lino Cervar overtog i 2018 det kroatiske landshold han også stod i spidsen for i perioden fra 2002-2010. Selvom han til september fylder 70, så er den kroatiske spasmager altid klar til at fighte: ”Lino Cervar er for altid ung”, storsmiler han.


STOCKHOLM (HBOLD.DK): Han hopper og springer og forholder sig ikke i et ét eneste sekund, når Kroatien spiller. Den 69-årige landstræner Cervar er sin helt egen. Han er ikke to poser morgenbrød høj eller fylder særligt op i landskabet, men han har ført det kroatiske landshold til endnu en finale.


I Cervars tid har Kroatien stået i seks finaler og vundet de to: VM-guld i 2003 og OL-guld året efter i 2004. Det er altså 16 år siden, Kroatien sidst hjemtog en titel.


Det kan der meget vel laves om på i aften, når Spanien venter i 2020s EM-finale.


Læs også: Spansk stjerne har stor respekt for kroatiske fans: -Det bliver som at spille i Zagreb


-Vi skal vinde med godt og intelligent spil. Vi skal spille med hovederne. Håndbold handler ikke kun om at være stærke og have store muskler. Det handler lige så meget om de tekniske færdigheder. Jeg vil have, at mine spillere skal spille med intelligens, fortæller Lino Cervar til HBOLD.dk.


-Vi vil gå hele vejen, understreger Cervar.


Man kan i hvert fald ikke være i tvivl om Cervars engagement og brændende ønske om at vinde Kroatiens første EM-guld nogensinde. Ordet ”fight” går igen i næsten hver sætning, når han retter fokus mod finalen.


Fight forbinder man også med Line Cervar, der for altid vil være fyldt med ambitionen om at vinde.


-Jeg har ambitioner. Jeg er her stadig, fordi jeg vil vinde hver kamp, hver dag. Jeg vil kæmpe. Jeg tror altid, det er muligt at vinde hver kamp. Jeg tror altid på en chance for at vinde, siger Cervar og knytter begge næver.


Læs også: Slovensk stjerne raser mod meningsløst kampprogram: -Det giver overhovedet ingen mening


Hvor længe kan du blive ved?


-Lino Cervar vil for altid være ung. 100 år endnu, smågriner han.


Luka Cindric haltede i slutningen af semifinalen. Kommer han til at være klar til finalen?


-Ja, jeg tænker godt, han kan spille. Når det er så vigtig en kamp, så skal alle spille. Det er en vigtig dag. Vi vil vinde europamesterskabet. Spanien har meget erfaring, men vi vil kæmpe til det sidste, slutter han.


Lino Cervar har ført Kroatien til VM-guld i 2003, OL-guld i 2004, VM-sølv i 2005, EM-sølv i 2008, VM-sølv i 2009 og EM-sølv i 2010.


Kroatien tabte VM-finalen i 2005 til netop Spanien. Hvilken revanche kroaterne vil kunne få i aften.


HBOLD.dk liveopdaterer direkte fra finalen fra klokken 15.55. Der er kampstart klokken 16.30.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER