August Engelberth Berning

Tyskland sikrer sig 5 plads ved EM efter intens kamp mod Portugal

Overraskelsen i denne EM turnering Portugal, skulle i dag op i mod mægtige Tyskland i spillet om femte pladsen ved dette års EM i Norge, Østrig og Sverige. Det blev en lige kamp, i 1. halvleg, hvor tyskerne ikke kunne trække fra de teknisk stærke portugisere.

Tyskland fik en god start på dagens kamp og kom hurtigt på 2-0, ved konsekvent angrebsspil. Tobias Reichmann gjorde det efterfølgende til 3-1 og så var hele den tyske bænk op at stå. Et tydeligt tegn på at tyskerne ville have denne sejr i land. Overraskelsen Portugal kom dog efter 8 minutter tilbage på helt lige 3-3 og så var kampen ligesom i gang.

Et par hurtige scoringer fra blandt Pavel Drux gjorde at Tyskland igen kunne bringe sig foran 6-4.

Portugal valgte efter 12.47 min at tage timeout ved stillingen 6-5 til Tyskland, selvom de egentlig havde fulgt ret godt med i starten. Dernæst kom Portugal på 8-8. Tyskland udbyggede dog føringen igen ved Julius Kuhn, denne gang til 11-9. Portugal kom dog hurtigt med igen og udlignede til 11-11.

Kampen i 1. halvleg var især speciel på tilskuere pladserne, hvor der var markant flere tyske fans end portugisere. Det var tydeligt at se, at spillerne fra begge mandskaber var en smule ufokuserede i forhold til var en kamp om en ligegyldig femte plads.

Tyske David Schmidt, kunne dog til slut i 1. halvleg lave sit andet mål, og dermed bragte han tyskerne foran 14-13 på tavlen til halvleg.

Fra 2. halvlegs start bragte tyskerne sig straks foran med 17-15 med to scoringer af Julius Kuhn. Andreas Wolff ville også lege med og valgte at kaste på tomt mål og gøre stillingen til 18-15.

Portugal var dog ikke færdig med at være med i kampen og udlignede efter ni minutter af 2. halvleg til 19-19. Borges gjorde det helt lige igen efter 12.30 minutter af 2. halvleg, da han gjorde det til 21-21 for Portugal.

Holdene fulgtes konstant ad, hen ad vejen i 2. halvleg, hvor Portugal efter 18.30 minutter på måltavlen, dog bragte sig foran 24-26. Tyskland svarede dog hurtigt igen og udlignede efter 20.50 minutter til 26-26. Johannes Bitter ville ikke stå tilbage for Wolff og valgte efter 23 min af 2. halvleg at tage et straffekast. Kai Hafner bragte efterfølgende Tyskland på sejrskurs med et flot stående skud til 27-26. Efterfølgende gjorde Kohlbacher det til 28-26 med fire min igen og her syntes kampen afgjort. Johannes Bitter lukkede atter af i de tyske mål og tyskerne kunne til slut juble over en femte plads ved dette års EM, da de besejrede Portugal med cifrene 29-27.

En kamp, der aldrig rigtig fik suset ind i sig, men en tæt kamp, der blev afgjort til allersidst af Johannes Bitter og Tyskland.