Nikolaj Jensen

LIVE: Johannes Bitter lukker af i tysk sejr

Portugal og Tyskland mødes i kampen om 5/6.-pladsen. Følg kampen lige her.

60.00: Tyskland bliver nummer fem ved EM ved at slå Portugal 29-27 efter en tæt, tæt kamp hvor Portugal førte 24-26, men de fire tyske scoringer i træk til 28-26, kom de sig aldrig over.

Portugal napper sjettepladsen og selvom de taber i dag, kan de se tilbage på et mesterskab, hvor de har taget røven på alt og alle: Banket Frankrig, Sverige, tæt på mod Island og lammetævede Ungarn og var meget tæt på mod Tyskland i dag.

59.49: 7710 overværer kampen her til eftermiddag. Daymaro Salina får ikke noget ud af sit kiksede forsøg og det ender ud i ingenting.

58.54: Man skal ikke komme og sige, at Portugal ikke havde chancerne for at komme tilbage: For det havde de. Men Johannes Bitter står rigtig stort i øjeblikket og fejer alle bolde væk. 29-27.

57.23: Men hurtigt får Marin Michalczik skudt Tyskland på plus to igen: 29-27. Johannes Bitter ser ud til at lukke opgøret med sin redning på Fabio Magalhaes. 29-27.

57.06: Joao Ferraz bringer lidt spænding ind igen med en hammer af en scoring til 29-28.

56.02: Her viser tyskernes kvalitet og fysik sig fra øverste hylde. Jannik Kohlbacher maser sig igennem, bryder sig den portugisiske midter-defensiv og brøler sin jubel ud: 28-26.

54.44: Kai Häfner trykker den godt af fra højre back og sender en bowlingkugle af sted – med stor succes. 27-26.

53.49: Det svenske dommerpar, Mirza Kurtagic og Mattias Wetterwik, tager videoteknologien i brug og får konstateret, at Alexandre Cavalanti må en tur ud og køle sig i to minutter.

52.30: JOHANNES BITTER GØR DET IGEN! Han fungerer som en vanvittig effektiv brandslukker hos Tyskland. Han snupper straffekastet fra Belone Moreira. 26-26.

51.55: Det gør de ikke. Kai Häfner brænder på Quintana. Portugal i angreb.

50.19: Det var ikke længe, Portugal fik lov til at lune sig på de to mål. Julius Kühn igen, igen udligner først til 26-26 og i den anden ende får Johannes Bitters ene lap lige fat i afslutningen fra Pedro Portela. Så kan Tyskland spille sig i front igen!

49.25: Men hvem andre end Julius Kühn: Hans femte scoring gør det til 25-26. Portugal mister hurtigt bolden.

48.26: Og bum, bum! Miguel Martins udnytter et passivt tysk forsvar og kan måske ryste Tyskland en smule? Tomålsføring nu til Portugal: 24-26.

47.45: Alexandre Cavalcanti får hjælp af stolpen og et godt håndled: 24-25. Og vildt for kampen så følger tyskerne ikke op med en udligning. Nej, de misbruger en halvsløj kontra.

47.33: Andreas Wolff har ikke haft fingrene på særligt meget i løbet af den her anden halvleg og i stedet får Johannes Bitter chancen.

46.42: Så kom den første portugisiske føring. Alexis Borgers holder hovedet koldt og sender Portugal i front med 23-24. Men 15 sekunder efter laver Patrick Zieker hurtigt det om: 24-24.

46.04: Og SÅ har Portugal en gylden mulighed: En mulighed for at bringe sig i front.

44.52: Kai Häfner byder sig til målmæssigt og vil også være med til at skabe den tyske etmålsføring, som naturligvis, fristes man til at sige, bliver hentet ikke mange sekunder efter. Luis Frade udligner til 23-23.

44.23: Prokop tager timeout.

44.17: Ja, minsandten. Kampbilledet fortsætter. Jævnbyrdigheden vil bare ikke slippe. Portugal vil bare ikke slippe Tyskland. De er på jagt konstant og kommer på udligninger, men Tyskland med en storspillende Julius Kühn i spidsen formår hele tiden at få de her føringer.

43.49: 19-19, 20-20, 21-21 og måske 22-22? Det er Portugal, der hele tiden ligger og jagter tyskernes spinkle føringer.

41.21: Men det virker for Tyskland at give bolden til Andreas Wolff, der denne gang også viser, at han evner og mestrer at kaste bolden ned i tomt mål i en blød bue over de hoppende portugisere først til 21-20, men kendetegnet fra kampen kommer Portugal tilbage: Alexis Borges til 21-21.

40.21: Portugal lader sig ikke sådan rive med ned i det tyske fald: De kæmper stædigt på og lader ikke tyskerne rende alt for langt væk. 20-20.

38.42: Men Tyskland kan bare ikke finde ud af at trække fra – og hægte Portugal af. Portugal finder lige nu løsningerne hos tyskerne og spiller en veltimet, perfekt og virkelig godt angreb, der ender med en bag-om-ryggen-aflevering fra Daymaro Salina og ud til Diogo Branquinho, der igen udligner til 19-19.

37.37: Sådan kan man selvfølgelig også gøre det: Snyde både sig selv og alle andre: Julius Kühn blev bragt gevaldigt ud af kurs og var millimeter fra at lave en teknisk fejl. Men bolden hoppede på en eller anden forunderlig måde ind til Johannes Golla, der netter til 19-17.

35.41: Så kom Andreas Wolff også på måltavlen – det 12. i karrieren. Og det andet ved dette mesterskab. Portugal er gået i 7-mod-6 og når der bliver leveret fejl på samlebånd, så skal det udnyttes: Og det bliver det skam også hurtigt og effektivt. Wolff tyrer bolden mod det tomme mål og lader den studse i mål i stedet for at prøve med en ballon-bold. Fornemt mål til 18-15.

35.13: Det var hurtigt, Pereira valgte at trykke på timeout-knappen. Men han skal finde nogle løsninger til den tyske defensiv. 17-15.

34.27: Fejlene begynder dog hurtigt at hobe sig op hos Portugal, der bliver ganske meget forstyrret af de skæve 5:1-forsvarsformation som Fabian Böhm er sendt op i.

33.10: Portugal er kommet rigtig godt fra land efter pausen og har skuet en anelse op for tempoet. De hænger på endnu til 15-15. Men det samme kan man også sige om tyskerne, der har fundet langdistance-præcisionen fra. Julius Kühn stiger til vejrs og banker bolden i nettet til 16-15.

32.04: Så kom Kohlbacher på banen og skulle ikke bruge mange minutter på at gøre sig glimrende bemærket. Han får slidt sig fri på stregen og udbygger igen til et mål: 15-14.

30.29: Tyskland starter på bolden og David Schmidt, der fik knap syv minutter i første halvleg og omsatte to mål, starter med at skyde forbi.

16.49: De enorme båthorn har lydt. Vi er klar. Klar til anden halvleg. Vi skal finde ud af, hvem der tager sig af femte- og sjettepladserne.

De eneste tyskere, der ikke har fået spilletid i første halvleg, er Jannik Kohlbacher og andenkeeper Johannes Bitter.

Andreas Wolff står med en redningsprocent på 41 efter de første 30 minutter. Han har tager ni bolde ud af de 22, der er kommet imod ham.

I den anden ende har Alfredo Quintana nappet fire ud af 18 og ligger på 22 %.

Hele ni tyske spillere er kommet på måltavlen og stået for de 14 mål i første halvleg, mens otte forskellige portugisere har sørget for de 13 mål.

30.00: De sidste 24 sekunder ender ud i det rene ingenting med bolde flyvende frem og tilbage. Første halvleg ender med en smal tysk føring på 14-13, men den føring kunne lige så godt have været Portugals. De har ad flere omgange spillet sig i en position, hvor de har kunne bringe sig i front, men det er bare aldrig lykkes. Det er halvlegen, hvor de bare ikke kunne komme i front. Det har tyskerne så gjort, men det har ikke været lige kønt hele vejen igennem.

29.36: Med sin anden fuldtræffer smider David Schmidt tyskerne foran 14-13.

29.00: Vi går ind i det sidste minut af en første halvleg, der har mistet pusten lidt de seneste fem minutter, hvor det ikke har været helt blændende angrebsspil. Stadig 13-13.

27.56: Portugal var en tåspids fra at bringe sig i front. Et dejligt timet vip ender i hænderne på højre fløjen Antino Areia, men der er lige akkurat overtrådt. Bolden gik ellers i mål – men hurtigt får tyskerne smidt bolden væk og så kan Portugal igen angribe for en føring – og den første i kampen.

26.17: Christian Prokop tager timeout. Kalder sine tropper til samling.

26.10: Men lige så snart tyskerne slapper en liiiille smule af eller ligger koncentrationen en anelse til side, så er Portugal på pletten. Først Antonio Areia og så Fabio Magalhaes – og så har vi balladen igen: 13-13.

25.58: DEUTSCH-LAND, DEUTSCH-LAND, DEUTSCH-LAND, bliver der råbt fra de tyske fan-klynger, der er rundt omkring i enorme Tele2Arena.

24.44: Marginalerne er lige nu også på tyskernes side. Andreas Wolff spiller sig gevaldigt op, men bolden fra David Schmidt træffer Quintana i hovedet og triller akkurat ind. Det var lige to tyske scoringer i træk og igen skaber de lidt luft. 13-11.

23.00: Men lige nu har Portugal heller ikke de store udfordringer med at finde de løsninger, der skal til. Godt nok brænder Belone Moreira sit straffekast, men samler efterfølgende reposten op og får alligevel has på Wolff – til stor tysk frustration. Portugal hænger stadig på. 11-11.

21.30: Det er bare så afgørende, at Portugal hele tiden holder sig i gang i angrebet og får skabt chancer i stort set hvert angreb – og ikke mindst scorer på chancerne: For Tyskland har absolut ingen problemer med at finde vej eller hul bag forsvaret eller Quintana. Julius Kühn til 11-9.

20.27: Hvad der ikke fungerer for Portugal, virker sublimt for Tyskland. Johannes Golla bliver presset på stregen men får alligevel bolden ind bag Quintana: 10-8.

19.40: Andreas Wolff gør rigtig ondt på Portugal lige nu. Den tyske superkeeper snupper en helt fri Daymaro Salina ind over stregen ved at gå ud i den klassiske målmandssprællemand og lukke helt af.

18.39: Dér havde Portugal muligheden for at komme på føringsvognen: Men Pedro Portelas lopbold får lige præcis ikke det sidste, og i stedet kan Timo Kastening, tyskernes højre fløj, vise hvordan man gør i den anden ende: 9-8 til Tyskland.

16.23: Sikke en redning af Patrick Zieker, der hurtigt får opsnappet, at Portugal mister bolden og der dermed en totalt tomt mål: Det ser Julius Kühn også, der kaster bolden mod det tomme mål, men i forvirringen prøver Zieker at gribe ud efter bolden, misser den og bolde ændrer retning: Væk fra mål. Sublimt målmandsspil af tyskeren … 8-8

14.39: Totalt samme opskrift som får et minut siden; Ferraz viser stor skudstyrke og udligner denne gang til 7-7. Han får dog en udvisning i forsvaret.

13.30: Så fik vi igen en portugisisk udligning: Joao Ferraz bliver sat perfekt op. 6-6.

12.47: Paulo Pereira tager kampens første timeout.

12.20: Så begynder Quintana også stille og roligt at få fat.

11.20: Uhhaa-da-da-da, for en afslutning af Pedro Portela, der svæver laaangt ind i banen og fanger Andreas Wolff med et lækkert lop. 6-5.

10.26: Så fik vi lige serveret tre mål på 26 sekunder. Så stærkt kan det altså gå. 6-4.

10.00: Et par gode tyske aktioner, der spiller med koncentration og kvalitet. Fabian Böhm flækker bolden i kassen til 5-3.

08.55: Ja, lidt attitude at spore hos tyskerne og især Andreas Wolff, der afviser et ellers kvalificeret hopskud fra Rui Silva. To knyttede næver og et skrig ud mod bænken: Han er altså bare tændt og klar!

07.21: En meget klodset aktion af Patrick Zieker, der ikke helt utilsigtet får kantet Pedro Portela og helt fortjent får en udvisning. Belona Moreira omsætter det efterfølgende straffekast til mål og udligning. 3-3. Tyskerne holder ikke helt fast og har ladet Portugal komme ind i kampen igen fra 3-1.

06.17: Andreas Wolff har egentlig helt styr på afslutningen fra Silva, men får parreret bolden lige ud til Diogo Branquinho, der laver et flot, langt svæv og skyder Portugal på 3-2.

05.48: Det tyske forsvar tager godt fat – Paul Drux tog lige lovlig godt fat og må lige hvile sig et par minutter i straffeboksen.

05.01: Tobias Reichmann er sikkerheden selv og udnytter koldt, at Alfredo Quintana løfter sit højre ben og sender bolden skudsikkert og studssikkert under: 3-1.

03.57: Når nu holdet skal være der, kan det lige så godt være en motorvej. Rui Silva finder en vanvittigt stort hul i den monster-fysiske tyske defensiv og løber næsten bolden hele vejen til mål. 2-1.

03.25: Tyskland er ved at sætte en tyk streg under en formidabel start. Fabian Böhm smadrer bolden i kassen og sender tyskerne stille og roligt på 2-0. Sublim start af de hvide.

02.22: Portugal har det indledningsvist rigtig svært overfor tyskernes defensiv. Det er blevet til et skud pænt langt over mål og en teknisk fejl.

00.52: Johannes Golla får bolden i hænderne i et perfekt tysk kontrastød efter en mislykkedes portugisisk afslutning, 1-0.

00.00: Begge hold er friske og veludhvilet og har haft hele tre dage til at forberede sig til denne placeringskamp. Det bliver spændende at se, hvordan de to hold kommer ud til kampen og i hvilket tempo. Der hænger da også et par tyske flag rundt omkring, så stemningen bliver da ikke helt stille og rolig.

16.00: KAMPSTART. Tyskland i hvide trøjer, Portugal i røde.

15.56: Der bliver sunget pænt for her i Tele2Arena, hvor der desværre ikke er så mange tilskuere, og det får hele set-uppet til at se mindre flot ud …

15.54: Udover Portugal og Tyskland får en kamp mere ved EM, så kan især Portugal juble over, at de får lov til at tage sig ud her i Stockholm. De er nemlig sikret en plads i den olympiske kvalifikation, fordi de slog Ungarn i den sidste mellemrundekamp: Derfor jublede de også som gale, da portugiserne aldrig har været med til et OL før.

15.52: De to hold bliver nu præsenteret og løber på banen til vilde bastoner.

15.50: Tyskerne har vaklet lidt og tabt to kampe undervejs og var ualmindelig tæt på at smide point til Letland undervejs

Tyskland-Tjekkiet: 26-22

15.46: Portugal har leveret et svendestykke uden lige og har imponeret alt og alle ved denne EM-slutrunde, som er deres første deltagelse siden 2006.

Portugal-Tyskland: ??-??

15.47: Jeg skal da lige love for, at der ikke bliver sparet på noget: John Lundvik, der optrådte med sin sang “Too late for love” ved det europæiske melodi grand prix sidste år.

15.46: Et lille kvarter til kampstart. Og lige nu er der et stort show i gang på halgulvet med sang, dans og gode rytmer.

15.44: Det er første gang nogensinde at, Tyskland møder Portugal i EM-sammenhæng men sjette gang i alt. Én enkelt gang ved VM i 2003 i Portugal, hvor tyskerne vandt 37-29. Ellers har tyskerne vundet fire ud af de fem indbyrdes opgør. Første og eneste gang portugiserne vandt, var ved VM-kvalifikationen i 1996 i Braga i Portugal, hvor man vandt et meget målfattigt opgør på 21-19. Vi skal skrue tiden to et halvt år siden, hvor tyskerne vandt EM-kvalifikationskampen med 29-26.

15.42: Vi lægger ud med kampen om 5/6.-pladsen, som Portugal og Tyskland kvalificerede sig til, fordi de blev treer i henholdsvis mellemrundegruppe 1 og 2. Det er efterhånden nogle dage siden, de to hold har været i aktion: Den senest kamp var i onsdags, og de to mandskaber har derfor haft god tid til at forberede, restituere og samle sig.

15.40: God eftermiddag og stort velkommen inden for denne lørdag eftermiddag i Tele2Arena i Stockholm, hvor der står to kampe på programmet. Den første kamp skal der uddeles nogle placeringer mellem Tyskland og Portugal, mens Norge og Slovenien står overfor hinanden i kampen om bronzemedaljerne.