Nikolaj Jensen

EM-ekspert fornøjet over spændende semifinaler: -Fantastisk seværdig håndbold

TELE2ARENA, STOCKHOLM (HBOLD.DK): Puuuha … Det gør ikke noget, hvis du lige havde brug for at trække vejret helt ned i maven og puste langsomt ud efter at have overværet EM 2020s to semifinaler: Det gjorde vi vist alle sammen.


Der var rift om finalebilletterne og det kunne i den grad ses på resultattavlen og spillet på banen: Kroatien vandt 28-29 mod Norge efter to gange forlænget spilletid, mens Spanien endte med at vinde knebent 34-32 over Slovenien.


-Det blev jo fantastisk seværdig håndbold med masser af flotte præstationer. Det var en rigtig fin aften, fortæller Peter Bredsdorff-Larsen til HBOLD.dk., inden han hurtigt zoomer ind på det absolutte højdepunkt:


-Den første semifinale var selvfølgelig højdramatisk og rigtig spændende. Det var jo nærmest Sagosen mod Duvnjak, der helt fortjent blev kåret til kampens bedste. I begge ender af banen spillede han på et højt niveau. Han gjorde forskellen.


Hvor ondt gør det her nederlag på Norge?


-Det kommer Norge sig ikke over. Hen over de seneste 3-4 år er der virkelig blevet bygget op til, at det var Norges tur. Og så glipper det. Det er et kæmpe slag for Norge, men det betyder ikke, at de ikke får chancen på et andet tidspunkt.


-Men det var en kamp, der kunne gå til begge sider. Begge hold havde stor ære af kampen, og jeg var vild med at se kampen uden et alt for stort antal mål og uden alt for mange redninger: Så betyder det, at der er blevet dækket godt op, og det blev der. Der skulle ekstraordinære præstationer til, siger Bredsdorff-Larsen.


Dermed fik Kroatien revanche fra den tabte VM-semifinale for tre år siden, hvor det var Norge, der vandt efter forlænget spilletid.


I den anden semifinale kørte spanierne mere sejren hjem på rutinen og blev først for alvor presset i de døende minutter.


-Selvom Slovenien kom tæt på, så vinder Spanien på at være meget mere helstøbt i deres koncept og måde at spille på. De laver slet ikke det antal fejl som Slovenien.


-Det blev lidt cruise control til sidst, og pludselig kom der redninger, som gjorde, at Slovenien fik kontakt efter at have været bagud med 4-5 mål. Men så var det kampens helt store spiller i Alex Dujsjebaev, der afgør det hele, slutter Peter Bredsdorff-Larsen.


Mens de to finalehold har en hviledag i dag, lørdag, så skal taberne af de to semifinaler, Norge og Slovenien, allerede i kamp klokken 18.30 i kampen om bronze. Følg kampen direkte på HBOLD.dk fra klokken 18.00.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER