Nikolaj Jensen

Spansk favoritrutine mod slovensk uerfarenhed: -Spanien er store favoritter

De spanske europamestre må påtage sig en gedigen favoritværdighed i deres semifinale mod de mere uerfarne slovenere, mener Peter Bredsdorff-Larsen.


Der burde ikke være så meget at rafle om for Spanien, når de senere tørner sammen med Slovenien i EM-semifinalen: De skal vinde.


Det mener Bjerringbro-Silkeborg-træneren Peter Bredsdorff-Larsen, der fremhæver den enorme spanske rutine, der skal bære dem til nationens sjette EM-finale.


Bronze, sølv og guld er det blevet til ved de seneste tre europamesterskaber. Metal er det altså blevet til ved henholdsvis EM i 14’, ’16 og ’18, og derfor er forventningerne også store i år.


-Jeg synes, Spanien er klare favoritter. Det er et spansk hold med mange af de samme spillere igennem en lang årrække. De har opbygget en enorm erfaring, og står for stor stabilitet, siger han til HBOLD.dk.


-Spanien har sindssygt dygtige fløje, stregspillere og hele vejen rundt til Vargas i målet, der er garant for store præstationer i store kampe.


-Men det er også en semifinale. Det bedst spillende hold vinder i aften, uanset favoritrollerne. Så dygtige er holdene. Alle kan slp alle, påpeger han.


Spanien står altså overfor Slovenien og Ljubomir Vranjes, der overtog holdet i midten af december – sidste år.


Det er altså ikke lang tid, den svenske træner har haft med sit hold, og det kan gøre sig udslagsgivende i aften, mener Bredsdorff-Larsen.


-Slovenien rummer også stor kvalitet, men de er et uerfarent hold og er lidt mere løst i konceptet. Det kan blive Spaniens fordel. Sloveniens forsvar har især været rigtig godt med dygtige playmakere og skytter generelt i Dean Bombac, Zarabec og Dolenec.


-Det bliver en meget spændende kamp, hvor Spaniens erfaring med deres helstøbte koncept kan vise sig afgørende. De spiller meget sikkert og har leveret en vanvittig god turnering med høje scoringsprocenter fra især Raul Entrerrios og Alex Dusjebaev, der har spillet på et væsentligt højere niveau, end man kunne forvente, slutter han.


Kampstart klokken 18.00. Men du kan følge kampen allerede fra klokken 17.30, når vi blænder op for live-opdatering.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER