Nikolaj Jensen

EM-guldvinder fra 2008 klar til EM-kulmination: -Det bliver en helt særlig aften

Peter Bredsdorff-Larsen, der var med til at vinde dansk herrehåndbolds første EM-guld i 2008, kigger frem mod EMs store kulmination: ”Det bliver en helt særlig aften”, siger BSH-træneren om fredagens to semifinaler.


Det dirrer af spænding. Det bliver uden tvivl nervepirrende. Og så bliver det bare møghamrende stort.


EM 2020 står foran sin helt store afslutning og hvilken én, der venter delvist i aften.


Fredag tørner Norge sammen med Kroatien mens Spanien møder Slovenien i kampen om søndagens finalebilletter, og der er al mulig god grund til at se frem til kampene med store forventninger.


-Det bliver jo den helt store kulmination på en lang turnering. Det er fire hold, der har formået at kæmpe deres vej til en fortjent semifinale. Alle drømmer om at stå her, og det gør de fire hold nu. Det bliver en ganske særlig aften, siger Peter Bredsdorff-Larsen til HBOLD.dk.


-Jeg er sikker på, at det bliver nogle ekstraordinære kampe med maksimal intensitet. Vi får det bedste fra alle mand i aften. Det er kulminationen på nogle ugers rejse med fire meget jævnbyrdige hold, som har gjort det rigtig godt igennem hele turneringen.


Er det de rigtige hold, der står her?


-Det er håbløst at tale, om det nu er de rigtige hold. Faktum er, at det er de fire hold, der har gjort sig fortjent til at spille en semifinale. Det er bare de fire bedste hold i Europa lige nu. Men det ændrer ikke på, at det godt kunne have været nogle andre hold en anden dag, uddyber han.


Især ét afgørende element går igen og har været en af hovedårsagerne til, at de skal spille semifinale i aften, påpeger Bredsdorff-Larsen.


-Deres kendetegn har været en enorm stabilitet, hvis vi lader Slovenien være undtagelsen. Det er hold, der har haft særlig stor succes i mesterskaber igennem rigtig lang tid. Spanien som forsvarende mestre, Norge i deres fjerde semifinale i træk og Kroatien, som ofte har været at finde blandt de sidste fire op igennem 00’erne og til i dag.


-Det er bestemt ikke nogen tilfældighed, at det lige præcis er de fire hold, der står hér.


Hvem går så hele vejen? Det er jo det helt store spørgsmål, og det spørgsmål fik Peter Bredsdorff-Larsen selvfølgelig også.


Han skulle dog lige bruge 10-12 sekunder på at tygge det ordentligt igennem:


-Det er eddermame et godt spørgsmål, Nikolaj …


-Jeg tror, det bliver Kroatien og Spanien, der går i finalen. Og så må du spørge mig i morgen, om hvem der vinder finalen, slutter han af med et smil.


HBOLD.dk mandsopdækker de i alt fem kampe, der skal spilles i den mægtige Tele2Arena i Stockholm. Vi giver dig det fedeste og bedste fra weekendens vilde kampe.


Følg med på sitet i dag fra klokken 17.30.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER